top of page
  • Writer's pictureMartin

9. edícia neberie Fortifikácie na ľahkú váhu

Pred nedávnom sme vás informovali o nových dvoch jednotkách pre Space Marines a Necrons, ktoré budú spadať do kategórie Fortifications. GW to myslí s týmito pevnosťami vážne a potvrdilo to v najnovšom článku.

Prvým krokom ku vnímaniu Fortifications, ako plnohodnotnej jednotke je nový Detachment s názvom Fortification Network. Tento Detachment môže obsahovať až 3 Fortifications (minimálne jednu) a jeho zriadenie stojí 1CP. Má však špeciálny Command benefit. Ten hovorí, že získate 1CP, ak sú všetky jednotky v tomto Detachmente z rovnakej Faction ako váš Warlord. Znamená to, že vo väčšine armád bude zadarmo.

Teraz sa už môžeme pozrieť na nové vlastností vyššie spomínaných nových Fortification pre Space Marines a Necrons.

Hammerfall Bunker bude okrem Hammerfall missile launcher disponovať aj 4 radmi (Array) heavy bolter alebo heavy flamer (spolu 8 heavy bolters alebo 8 heavy flamers). Tu je ta zaujímavá časť tejto Fortification. Schopnosť Defensive Array hovorí, že tento model môže v Shooting phase strieľať po všetkých "vhodných/dostupných" nepriateľských jednotkách. Navyše ak tento model strieľa Overwatch, mení sa heavy bolter array na typ Heavy 6 a heavy flamer array na typ Heavy 2D6.

Convergence of Dominion sa skladá z troch pilierov a prvá špecialita tejto Fortification je, že na 3 modely neplatí Coherency pravidlo. Naopak sa tieto tri modely môžu umiestniť na začiatku boja 12 palcov od seba a potom sa chovajú ako samostatné jednotky.

Tieto piliere pridávajú +2 k Leadership všetkým Necrons jednotkám v dosahu 12 palcov . Okrem toho disponujú zbraňou s názvom Transdimensional abductors, ktorého hodnoty si môžete pozrieť na obrázku nižšie.

Hlavnou schopnosťou tejto Fortification je však Translocation Protocols. Vďaka tejto schopnosti dokáže Necronský Cryptek vykonať špeciálnu akciu Activate Translocation Protocols. O akciu sa môže pokúsiť na konci vašej Movement phase, jeden priateľský Cryptek, ktorý je do 3 palcov od priateľskej Starstele jednotky (pilier). Akcia sa splní na konci vášho kola (ak nie je ničím prerušená). Starstele (pilier) jednotka sa odstráni z bojiska a na konci niektorej ďalšej Movement phase sa môže umiestniť kdekoľvek na bojisko, ale viac ako 9 palcov od nepriateľskej jednotky.


9 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page