top of page
  • Writer's pictureMartin

9. edícia Warhammer 40.000 je tu!

Tak sme sa dočkali. Dnes je ten deň, kedy sa oficiálne preklenieme do 9. edície hry Warhammer 40.000. Tejto udalosti sme venovali desiatky článkov a dnes to je oficiálne. Príchod 9. edície sprevádzala masívna krabica s novými jednotkami pre Space Marines a Necrons s názvom Indomitus.

Na dnešnej oslave príchodu novej edície sa GW rozhovorilo o blízkej budúcnosti pre herný svet Warhammer 40.000. V októbri sa dočkáme prvých dvoch kódexov pre frakcie Space Marines a Necrons. Space Marines kódex bude centrálnou knihou pre všetky Adeptus Astartes frakcie (okrem Grey Knights) a bude obsahovať všeobecné pravidlá pre všetky First Founding Chapters. Znamená to, že do základných Space Marines pravidiel privítame Blood Angels, Dark Angels, Space Wolves a Deathwatch. Tieto frakcie sa dočkajú svojich vlastných, špecifických pravidiel až v neskôr vydanom novom Supplemente pre každú armádu zvlásť. Takýto postup sme mohli zažiť pri frakciách Ultramarines, White Scars, Salamanders, Raven Guard, Iron Hands, Imperial Fist a Black Templars (v knižnej sérii Psychic Awakening). Supplementy týchto frakcii sa prenášajú a platia aj v 9. edícii.

Ďalšou novinkou je náhrada klasického Predator tanku, ktorý dostane mladšieho (a očividne lepšieho) bračeka - Gladiator. Tento tank sa bude vznášať (FLY keyword) a bude to vlastne pohyblivá platforma pre rôzne kombinácie zbraní. Gladiator bude dostupný v troch variantách.

Gladiator Valiant - verzia s krátkym dostrelom určená pre lov nepriateľskej ťažkej techniky. Tank bude vyzbrojený Twin las-talons a dvomi multi-meltami.

Gladiator Reaper - táto verzia je dokonalý ničiteľ pechoty. Disponuje dvojicou Heavy Onslaught Gatling Cannons (24 kociek S5/AP-1/damage1) a Tempest boltrami (o tejto zbrani nevieme zatiaľ nič, ale pripomína Heavy boltre).

Gladiator Lancer - táto posledná varianta je určená proti najodolnejším strojom a monštrám.


Necrons tiež neostanú v hanbe. The Monolith je späť! Krajší a ešte ničivejší.

Poslednou novinkou je odhalenie nových modelov pre rôzne frakcie (viz. video nižšie). Vo videu môžme vidieť modely pre Death Guard, Orks, Drukhari a Adepta Sororitas. Posledný menovaný model je dokonca odhalený v plnej kráse.


4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page