top of page
  • Writer's pictureMartin

Black Templars v plnej kráse

Black Templars sú successor chaptra Imperial Fists, ktorá vznikla počas Secound Founding. Už pred 10 000 rokov započali svoju veľkú krusádu a pokračujú v nej až do týchto dní. Navyše sa v nasledujúcich dňoch čakajú vlastných špecializovaných pravidiel, ktoré budú súčasťou druhej knihy Psychic Awakening s pod názvom Faith & Fury.


Ako prvé, si môžeme ukázať ich Chapter taktiku - Righteous Zeal. Táto taktika umožnuje všetkým modelom (s kľúčovým slovom Black Templars) prehadzovať ľubovolnú kocku pri hádzaní na charge. Druhá vlastnosť je ignorovanie mortal wounds pri hodení 5+. Odolnosť proti nepriateľským kúzelníkom majú takto zabezpečenú. Rovnako tak by sa mali ľahšie dostať do boja na blízko.

Nové pravidlá tiež obsahujú nové verzie datasheetov pre Hight Marshala Helbrechta, Chaplaina Grimaldusa a Emperor's Championa. Kniha bude obsahovať nové Warlord traity, Stratagemy a Relicy. Jedným z nových Warlord traitov je Epitome of Piety. Táto schopnosť umožní vášmu Warlordovi prerušiť nepriateľské kúzlenie podobne ako Deny the Witch. K hodu si navyše môžete pripočítať 1.

Black Templars nedostanú žiadne kúzla (tak nejak všetko spojené s warpom neznášajú). Dostanú však novú sadu šiestich litánií pre svojich Chaplainov. Litánie nesú názov Litanies of the Devout a jedna z nich je Fires of Devotion. Táto litánia dáva +1A jednotke, ktorá je 6 palcov od Chaplaina, ktorý túto litániu úspešne vyvolá, a toto kolo chargovala, alebo vykonala Heroic Intervention.

Ďalším odhaleným pravidlom je nový stratagem - Shock and Awe s cenou 1CP. Oznáčite jednotku v Charge Phase(Black Templars Infantry), ktorá toto kolo vystúpila z Land Raider Crusader. Proti tejto jednotke nemôže nepriateľ použiť Overwatch a všetky nepriateľske hody na hit majú postih -1. Black Templars jednoducho milujú svoje Land Raidre :).

Poslednou novinkou bude ukážka jedného z mnohých Relicov tejto kapituly. Samozrejme je to epický meč, ktorý je tak typický pre bojovníkov Black Templars. Tento meč nesie meno Sword of Judgement a obrázok nižšie vám prezradí je parádne hodnoty. Nova kniha Faith & Fury samozrejme prinesie nové špecifické Tactical Objectives pre túto frakciu. Máme sa na čo tešiť.




8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page