top of page
  • Writer's pictureMartin

Blood Angels a ich nove pravidlá

Tretia kniha série Psychic Awakening je za rohom a tak vám prinášam pár noviniek, ktoré GW odhalilo na svojej komunitnej stránke. Blood of Baal sa bude točiť okolo konfliktu kapituly Blood Angels a hrôzostrašných Tyranids. Boj o tento vesmírny systém bude zaručene krvavý masaker.

Dalo sa to čakať a chlapci z GW to len potvrdili. Blood Angels sa konečne dočkajú bojových doktrín (a schopností z nich vyplývajúcich), ktoré poznáme z kódexu Space Marines a ktoré platili pre "klasické" kapituly. Blood Angels budú hlavne ťažiť z tretej doktríny - Assault Doctrine. V tejto doktríne dostanú samozrejme všetky zbrane na blízko a pištole bonusové -1 AP, ale navyše budú mať Blood Angels pravidlo Savage Echoes. Toto pravidlo pridáva Blood Angels jednotkám s aktívnou treťou doktrínou bonusový útok keď chargovali, boli chargnuté alebo vykonali Heroic Intervention. Samozrejme sa táto vlastnosť kumuluje s klasickou Shock Assault vlastnosťou všetkých Adeptus Astartes. Môžete sa teda pripraviť na 4-6 útokov na model (podľa konkrétneho typu). To už je poriadne číslo.

Blood Angels majú vo svojich radok neobvyklé množstvo psycherov a to sa samozrejme aj odzrkadlí na nejakých pravidlách. Prvým odhalením je Relic Biomantic Sarcophagus. Tento relic je určený pre Libriarian Dreadnought a zvyšuje mu dosah psychických kúzel o 6 palcov. Navyše jeden krát za kolo môže model prehodiť jednu kocku pri psychic teste alebo teste na Deny the Witch.

Blood Angels Chaplaini sa tiež dočkali vylepšenia a po tejto novej knihe budú môcť ovládať litánie zo základného kódexu Space Marines. Na výber dostanú špecifickú litániu - Invocation of Destruction. Po úspešnom vyvolaní litánie si vyberiete jednu jednotku do 6 palcov od Chaplaina. Šestka hodená pri hode na wound (pri útoku na blízko) dostane atribút AP -4.

Ďalšia ukážka je stratagem, ktorý už viac menej poznáme pri klasických kapitulách. Rapid Fire stratagem za 2 CP zvyšuje hodnotu bolt zbraní z Rapid fire 1 na Rapid fire 2. Stratagem funguje len pri jednotke Blood Angels Intercessor alebo (a teraz POZOR!) pri Death company Intercessor. Je to tu! Prekliatie kapituly sa nejak odrazilo aj na pôvodne čistých Primaris Space marines. Intercessori sa tak môžu po novom stať členmi Death Company a užívať si tak všetky bonusy spojené s touto jednotkou. Majú dokonca vlastnosť Black Rage a teda bonusový úrok pri chargi a ignorovanie zranenia na 6+. Masaker!

Okrem samotných Blood Angels sa dočká pozornosti aj ich Successor Chapter. Konkrétne The Flesh Tearers. Môžeme sa tešiť na nové Reliky, Stratagemy, Warlord traity a dokonca aj na novú taktiku. Tá sa volá Fury Within a dáva bonus +1 k hodu na wound pri boji na blízko v kole kedy jednotka chargovala, bola chargnuta, alebo vykonala Heroic Intervention. Navyše pri hodení nemodifikovanej 6 sa vylepšuje AP zbrane o -1.


Posledná informácia sa týka Chief Librariana Mephistona. na obrázku nižšie si môžete pozrieť jeho profil a prastarý meč Vitarus. Treba tiež pripomenúť, že Blood Angels dostanú prístup ku všetkým novým Vanguard Space marines jednotkám (Eliminators, Infiltrators, ...)





6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page