top of page
  • Writer's pictureMartin

Démoni vstupujú do Kill Teamu

Je to tu! Do Kill Teamu sa konečne pripájajú démonické sily zákerných bohov Chaosu. Konkrétne sa jedná o ich 4 formy - Bloodletters, Horrors, Plaguebearers a Daemonettes. Každý z démonov prináša do hry rozličné silné a slabé stránky tejto novej frakcie. Je len a len na hráčoch, ako využiť a skombinovať ich silné stránky a kamuflovať ich slabiny. Nový démonický Kill Team môžete totižto vytvoriť v ľubovolnej kombinácii týchto štyroch výtvorov warpu. Nižšie sa na nich môžeme pozrieť o niečo podrobnejšie.


Bloodletter

Bloodletter je jednoznačná voľba pre Combat špecialistu. Sila jeho útoku ho jednoducho do tejto úlohy predurčuje. Jeho Bloodreaper verzia sa zas môže ujať špecializácie Leader.

Horror

Táto ružová potvorka v sebe skrýva viac, ako sa na prvý pohľad zdá. Jej "zbraň" Coruscating Flames s dvomi kockami je ideálna voľba pre špecializáciu Demolitions.

Ďalšia možnosť, ako využiť tohto démona, je zveriť mu úlohu Comms špecialistu (+1 k hodu na hit sa zíde vždy). Netreba tiež zabúdať na Icon of Tzeentch, ktorá dokáže rozdávať mortal wound (ak hádžete často šestky).

Plaguebearer

Hnilobný zapáchajúci démoni papa Nurgla sú zas určený pre hráčov, ktorí sú radi v bezpečí. Títo démoni sú totižto jediný s T4! Pripočítajte k tomu vlastnosť Daemonic a Disgustingly resilient a dostanete poriadne odolného Leader špecialistu. Ďalšou možnosťou je Veteran, ktorý ma tiež pár trikov v rukáve a vytvoríte si tak z Plaguebearera ešte zdatnejšieho bojovníka.



Daemonette

Táto krásavica sa najviac hodí do úlohy Combat špecialistu. Bude mať totižto až 4 útoky, pričom hodenie šestky súpera skutočne zabolí.

Ďalšou schopnosťou tohto démona je Quicksilver Swiftness. Táto schopnosť vám umožňuje vybrať tento model vo fázy Hammer of Wrath aj keď toto kolo nechárgoval.

Kombinácia so špecializáciou Scout je tiež jedná z efektných možnosti pre tento model. Instrument of Slaanesh dáva bonus +1 k hodu na advance alebo charge.



Stratégie a taktiky démonov!

Démoni sa v KT delia na útočných a obranných. Do agresívnej polovičky určite patria Bloodletters a Daemonettes. Bloodletters so svojimi Hellblades a AP -4 a S4 patria medzi najsilnejších útočníkov tejto frakcie. Dokonca sa budú môcť postaviť Commanderom a to práve vďaka unikátnemu stratagemu Cleaving Blow. Ten zlepšuje Hellblade +1D, čo nie je vôbec zlé.

Ďalším trikom v rukáve démonov je Deadly dance. Ten cieli Daemonette model, ktorý sa chystá urobiť charge. Vďaka tomuto triku si budete hádzať 3D6 na charge a vyberiete si dve kocky.

Horrors patria medzi démonov, ktorí vydržia na bojisku aj väčší nápor. 4+ invulnerable save je veľká výhoda v KT. Netreba však podceňovať ani ich strelecké schopnosti. Pomocou stratagemu Mutating fire sa ich Corusating Flames zmenia na poriadnu hrozbu (AP tejto zbrane sa zmení na -4).

Poslednou zložkou defenzívnej časti démonov sú Plaguebearers. Majú 5+ invulnerable save, ignorujú zranenia na 5+ a vďaka stratagemu Pestilential aura je ešte ťažšie zasiahnuť ich. Protivníci majú dodatočný postih -1na hit ak je Plaguebearer v kryte. 

Kompletné pravidlá pre tento nový Kill Team budú zverejnené v júlovom čísle časopisu White Dwarf. Každopádne sa bude jednať o veľmi zábavný a zaujímavý kill team, ktorá opäť vdýchne tomuto herného systému čerstvý vietor a ďalšiu možnosť hrania.


6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page