top of page
  • Writer's pictureMartin

Gulliman sa dočká zmeny!

Nový Space Marines Codex verzia 2.0 je za rohom a na internete sa začínajú objavovať prvé leaky. Jedným z prvých únikov sa týka ikonického hrdinu Impéria, samotného Robouta Gullimana - Primarchu Ultramarines a jediného (údajne) žijúceho Primarchu Impéria.

Poďme sa teda pozrieť, akých zmien sa dočká tento žijúci poloboh (aspoň v očiach obyvateľov Impéria).

Upozorňujem, že nižšie uvedené informácie nie sú oficiálne a jedná sa o nepotvrdené úniky na internete.

Na prvý pohľad je jasné, že sa jeho štatistiky nijak nezmenili. Strelecký profil jeho The Hand of Dominion sa tiež nezmenil.


Prvou zmenou je spôsob udeľovania mortal wounds pri útočení s The Emperor's Sword. Nový text hovorí, že generujete D3 mortal wounds (dodatočných k normálnemu poškodeniu) pri nemodifikovanom hode šestky pri woundovaní. Starý text spomínal len hod 6+. Nový spôsob tak nebude obmedzovaný nejakými negatívnymi úpravami hodu na wound.


Ďalšieho vylepšenia sa dočkala The Hand of Dominion vo svojom melee profile. Od teraz bude totižto udeľovať 4 Damage namiesto originálnych 3.


Samozrejmosťou je aplikácia nového súboru pravidiel Angels of Death. (Tu bude hráčov zaujímať pravidlo +1A pri chargovaní alebo, ak bol tento model chargovaný). To vylepšuje tohto hrdinu na 7 útokov pri chargi, alebo chargnutí.


Armour of Fate a Author of the Codex poznáme zo starého profilu a nič nové tieto vlastnosti neobsahujú. Rovnako mu ostáva nezmenená vlastnosť Master of Battle.


Veľkej zmeny sa však dočkala schopnosť (aura) XIII Primarch. Jej stará varianta umožňovala prehadzovať všetky neúspešné hody na hit a na wound všetkým Ultramariňákom do 6 palcov od Gulimana. Nová verzia je však iná. Ultramariňáci (stále do 6 palcov) môžu po novom už prehadzovať ľubovolné (nie len neúspešné) hody na hit a na wound môžu prehadzovať len jednotky. Aura na hitovanie dostala vylepšenie a už vás nemusia trápiť negatívne úpravy na hit od nepriateľa. Zato prehadzovanie jednotiek na wound je zas cesta k oslabeniu tejto aury.


Poslednou zmenou, ktorá je veľmi kľúčová, je bodová hodnota novej verzie Gullimana. Tu došlo k značnému zlacneniu. Nová verziu Primarchu stojí totižto 350 bodov, čo je o celých 50 bodov menej ako doteraz. Na obrázku nižšie si môžete tiež všimnúť podraženie Tirguriusa na 130b (z originálnych 115 bodov) a zlacnenie Vitrix Honour gardy na 30 bodov za model.

122 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page