top of page
  • Writer's pictureMartin

Novinky pre Chaos - 2.časť

Prvá časť noviniek pre Chaos Space Marines sa venovala Daemon weapons, Alpha Legion, Word Bearers a Night Lords. Toto pokračovanie si vezme na mušku zvyšné tri légie Chaosu - Iron Warriors, Emperor's Children a World Eaters.

Iron Warriors

Warlord traits

Cold and Bitter - Priateľské IRON WARRIORS jednotky do 6 palcov od tohto modelu automaticky uspejú v Morale teste.

Daemonsmith - IRON WARRIORS DAEMON ENGINE a IRON WARRIORS Cult of DESTRUCTION jednotky do 6 palcov od tohto modelu generujú pri hodení nemodifikovanej šestky na hit jeden zásah navyše.

Iron Without - Keď tento model dostane wound, hráč hodí D6. Na hod 5+ tento model ignoruje udelený wound.

Bastion - Zbrane nepriateľov útočiace na priateľské IRON WARRIORS jednotky do 6 palcov od tohto modelu dostavajú postih na AP týchto zbraní. AP -1 zbraní sa mení na AP 0 (na iné AP táto vlastnosť nefunguje). Podmienkou je, že IRON WARRIORS jednotka, na ktorú sa útočí, musí dostávať bonus za kryt.

Siege Master - IRON WARRIORS HAVOCS a IRON WARRIORS VEHICLE jednotky do 6 palcov od tohto modelu môžu pri strieľaní prehadzovať 1 na hod na wound.

Stoic Advance - Priateľské IRON WARRIORS jednotky netrpia postihom za pohyb a streľbu z Heavy Weapons, ak sú do 6 palcov od tohto modelu.


Stratagems

Iron Within, Iron Without (1CP) - Tento Stratagem dáva modelu v IRON WARRIORS jednotke schopnosť FNP (ignorovanie udeleného woundu) na 5+. Tento efekt platí až do konca fázy.

Metodical Annihilation (1CP) - Stratagem sa používa v Shooting phase keď sa zvolí IRON WARRIORS jednotka, ktorá bude strieľať. Hráč si môže vybrať jeden z nasledujúcich efektov.

1. Hráč môže prehadzovať hod na wound pri vyhodnocovaní útoku modelu z tejto jednotky

2. Hráč môže prehodiť ľubovolný počet kociek, ktoré hráč hádže kvôli Typu zbraní, s ktorou hráč útočí.

Dour Duty (1CP) - V nepriateľskej Shooting phase alebo Charge phase sa mení AP charakteristika nepriateľských zbraní útočiacich na jednotku IRON WARRIORS o 1 (z AP -1 sa stáva AP 0 atď.).

Unholy Vigour (1CP) - IRON WARRIORS VEHICLE získa 3 stratené woundy na začiatku Movement phase.

Tank Hunters (1CP) - V Shooting phase alebo Fight phase si hráč určí jednu IRON WARRIORS jednotku (okrem CHAOS CULTISTS). Následne zvolí jeden nepriateľský VEHICLE model. Model z IRON WARRIORS jednotky útočiaci na zvolený VEHICLE môže prehadzovať hody na wound.

Rampart Techno-Virus (1CP) - V Shooting phase alebo Fight phase si hráč určí jednu jednotku IRON WARRIORS OBLITERATORS alebo IRON WARRIORS MULTILATORS. Hráč môže tejto jednotke prehadzovať všetky D3 hody určené pre ich schopnosť Fleshmetal Guns alebo Fleshmetal Weapons.

Cannon Fodder (2CP) - Hráč si na začiatku súperovej Shooting phase určí jednu IRON WARRIORS INFANTRY jednotku a jednu IRON WARRIORS CHAOS CULTISTS jednotku, ktorá je do 6 palcov od prvej zvolenej jednotky. Nepriateľské jednotky nemôžu útočiť túto fázu na zvolenú jednotku IRON WARRIORS INFANTRY, ak je zvolená jednotka IRON WARRIORS CHAOS CULTISTS bližšie.

Bitter Enmity (1CP) - hráč si zvolí IRON WARRIORS jednotku vo Fight phase, s ktorou ide bojovať. Ak zvolená jednotka bojuje proti IMPERIAL FISTS jednotke, môže každý model v tejto jednotke prehodiť hod na hit a hod na wound pri boji so zbraňou na blízko.


Relics

Siegebreaker Mace - Relic nahrádza power maul alebo accursed crozius. Zbraň má dva útočné profily, z ktorých si hráč musí vybrať pred útokom. Swing má hodnoty S+2, AP-2 a damage 2. Smash má hodnoty Sx2, AP-3 a damage D6. So Smash profilom môže model urobiť len 2 útoky. Pri určovaní poškodenia, si hráč hádže 2D6 a jeden z hodov si vyberie.

Cranium Malevolus - Model môže použiť tento Relic namiesto iných zbraní v Shooting phase. Po použití si hráč hodí D6 za každý nepriateľský VEHICLE model do 9 palcov od modelu s touto relikciou. Pri hode 4 a 5 dostane VEHICLE D3 mortal wounds. Ak hráč hodí 6, VEHICLE dostane automaticky 3 mortal wounds.

Insidium - Model s touto relikviou získava DAEMON kľúčové slovo. Navyše získava +1 k S,T a W charakteristike svojho profilu.

Axe of the Forgemaster - Relic nahrádza power axe alebo daemonic axe. Zbraň má hodnoty S+2, AP-3 a damage 2. Táto relikvia udeľuje pri útoku na VEHICLE jednotku dodatočne D3 mortal wounds, ak hráč hodí nemodifikovanú 5+ na hit.

Spitespitter - Relic nahrádza storm bolter a má hodnoty Range 24, Rapid fire 2, S5, AP-3 a damage D3.

Techno - Venomous Mechatenorils - Relic je určený len pre model WARPSMITH a nahrádza mechatendrils. Zbraň je na blízko a má hodnoty S modelu, AP0 a damage 1. Touto zbraňou robí model 4 útoky navyše. Túto zbraň môže využiť len na tieto dodatočné útoky. Ak model zasiahne svoj cieľ, cieľ útoku utrpí 1 mortal wound a útočná sekvencia sa končí.

Emperor's Children

Warlord traits

Stimulated by Pain - Tento Warlord môže vykonať jeden útok navyše za každý wound, ktorý stratil (maximálne 3), Ak Warlord získa nejakým spôsobom život naspäť, stráca bonusový útok.

Intoxicating Musk - Útoky nepriateľských jednotiek do 3 palcov od tohto modelu dostávajú postih -1 na hit.

Unbound Arrogance - Pred útokom si hráč s týmto modelom a oponent tajne zvolia číslo od 1 do 3 na 6 strannej kocke. Potom naraz odhalia svoju voľbu. Ak sa ich zvolené číslo líši, tento model urobí toľko dodatočných útokov, aké číslo si zvolil jeho hráč.

Fautless Duellist - Hráč hodí na začiatku Fight phase D3. Nepriateľské jednotky do 1 palca od tohto Warlorda si znížia Attacks charakteristiku o hodenú hodnotu (minimum 1).

Glutton for Punishment - Útoky vedené proti tomuto Warlordovi si redukujú damage o 1 (minimum 1).

Loathsome Grace - Tento Warlord prehadzuje hod na charge. Ak tento model úspešne chargne, alebo vykoná Heroic Intervention, dostane bonus +1 S a +1A k svojim charakteristikám do konca najbližšej Fight phase.


Stratagems

Combat Elixirs (2CP) - Stratagem sa používa pred začiatkom boja. Hráč zvolí jednu EMPEROR'S CHILDREN jednotku, ktorá nie je VEHICLE alebo CHOAS CULTISTS. Hráč si následne vyberie jeden z efektov, ktorý platí do konca hry. Tento Stratagem je možné použiť iba jeden krát za hru.

+1 k A charakteristike

+1 k S charakteristike

+2 k M charakteristike

+1 k T charakteristike

Excess of Violance (1CP) - Hráč zvolí EMPEROR'S CHILDREN INFANTRY, ktorá ide bojovať vo Fight phase. Ak model z tejto jednotky zničí nepriateľský model, môže tento model urobiť jeden dodatočný útok proti nepriateľskej jednotke, z ktorej bol zničený model. Musí pri tom použiť rovnakú zbraň.

Incessant Disdain (1CP) - Hráč si na konci súperovej Charge phase zvolí EMPEROR'S CHILDREN CHARACTER. Tento model môže vykonať Heroic Intervention do vzdialenosti 6 palcov, pričom musí skončiť svoj pohyb (môže sa pohnúť až do 6 palcov) do 1 palca od nepriateľského CHARACTERU alebo najbližšej nepriateľskej jednotke.

Honour the Prince (1CP) - Stratagem sa používa v Charge phase po hode na charge jednou priateľskou EMPEROR'S CHILDREN SLANNESH jednotkou. Hráč môže jednu hodenú kocku premeniť na číslo 6.

Excriciating Frequencies (1CP) - Hráč si zvolí jednu EMPEROR'S CHILDREN NOISE MARINES jednotku, ktorá bude strieľať v Shooting phase. Do konca fázy dostanú zbrane, s ktorými je táto jednotka vybavená (blastmasters, sonic blasters a doom sirens) bonus +1k S a +1 k damage charakteristikám.

Cruel Duellists (1CP) - Hráč si vyberie EMPEROR'S CHILDREN jednotku, ktorá nie je VEHICLE a nie je CHAOS CULTISTS, ktorá bude bojovať vo Fight phase. Nemodifikované hody na wound s hodnotou 6, vylepšujú AP zbrane na blízko, s ktorou bojuje, na AP-3 (pre tento útok).

Tactical Perfection (1CP) - Stratagem sa používa pred začatím prvého kola. Hráč môže premiestniť jednu EMPEROR'S CHILDREN jednotku a umiestniť ju ešte raz podľa pravidiel pre deployment danej jednotky a podľa pravidiel misie. Ak sa jedná o TRANSPORT, jednotky v transporte ostávajú v ňom.


Relics

The Endless Grin - Nepriateľské jednotky do 6 palcov od nositeľa tejto relikvie dostávajú postih -1 na Leadership a v prípade hádzania na morálku hádžu 2D6 a hráč tohto modelu si vyberie kocku, ktorá platí.

Fatal Sonancy - Tento Relic je zbraň s profilom Range 12, Assault D6, S6, Ap-2 a damage 1. Útoky touto zbraňou automaticky zasiahnu svoj cieľ a cieľ nedostáva bonusy za kryt.

Armour of Abhorrence - Proti tomuto modelu sa nedá použiť Overwatch. Ak nepriateľská jednotka do 6 palcov od tohto modelu neuspeje v teste na Morale, utečie jeden model navyše.

Remnant of the Maraviglia - Relic je určený len pre PRIEST model. Jeden krát za hru môže tento model vykonať (namiesto klasickej modlitby) špeciálnu schopnosť tejto relikvie. Do konca kola môže EMPEROR'S CHILDREN jednotky do 6 palcov od tohto modelu prehadzovať hody na wound.

Distortion - Tento Relic nahrádza power sword alebo force sword. Zbraň má hodnoty S modelu, AP-1 a damage D3. Na začiatku Fight phase sa môže hráč rozhodnúť využiť špeciálny profil zbrane. Sila zbrane sa zmení na Sx2 a útoky s touto verziou relikvie dostanú postih na hit -1.

Raiment Revulsive - Model s touto relikviou môže prehadzovať hody na hit a hody na wound a navyše môže prehodiť výsledok hodu na charge.

World Eaters

Warlord traits

Slaughterborn - Ak tento model zničí CHARACTER, MONSTER alebo TITANIC jednotku, dostane bonus +1 A a +1 S.

Arc Slaughterer - Tento model získava na začiatku Fight phase D3 bonusových útokov, ak je do 3 palcov od neho viac nepriateľských modelov ako priateľských. Tento bonus platí do konca Fight phase.

Disciple of Khorne - Tento model prehadzuje hody na hit a hody na wound pri útoku na blízko proti CHARACTERU, alebo jednotke, ktorá obsahuje model s 5 a viac woundami.

Violent Urgency - Jednotka WORLD EATERS do 6 palcov od tohto modelu dostáva bonus +1 k hodu na Advance a Charge.

True Berzerker - Útoky na blízko proti tomuto modelu udeľujú polovičný damage (zaokrúhlený nahor).

Battle-Lust - Tento model môže vykonať Heroic Intervention do 6 palcov (namiesto 3) a môže sa aj následne v tejto akcii pohnúť o 6 palcov (namiesto 3). Tento model bojuje vždy prvý vo Fight phase aj keď nevykonal toto kolo charge. V prípade rovnakej schopnosti súpera má prednosť model, ktorého hráč má kolo.


Stratagems

Scorn of Sorcery (1CP) - Stratagem sa používa v súperovej Psychic phase, v ktorej nepriateľský Psyker vyvolal psychic power a je do 24 palcov od ľubovolnej WORLD EATERS jednotky. Hráč si hodí D6 a na 4+ je toto kúzlo zrušené.

Apoplectic Frenzy (1CP) - Hráč môže pred začiatkom prvého kola pohnúť jednu WORLD EATERS INFANTRY jednotku o 9 palcov. Jej pohyb však nesmie skončiť bližšie ako 9 palcov od nepriateľskej jednotky.

Skulls for the Skull Throne! (1CP) - Ak WORLD EATERS CHARACTER zničí nepriateľský CHARACTER vo Fight phase pri útoku zbraňou na blízko, hráč dostane D3 COMMAND POINTS.

Red Buthcers (2CP) - Hráč označí pred bojom jednu jednotku WORLD EATERS CHAOS TERMINATORS. Táto jednotka dostane do konca hry bonus +1 S a môže bojovať dva krát vo Fight phase. Tento stratagem sa dá použiť len jeden krát za hru.

Kill! Maim! Burn! (1CP) - Hráč označí WORLD EATERS jednotku vo Fight phase, predtým ako vykoná consolidate. Táto jednotka sa môže pohnúť v akcii consolidate o 6 palcov (namiesto 3).

Wild Fury (1CP) - Hráč označí WORLD EATERS jednotka, ktorá ide bojovať vo Fight phase. Do konca fázy získavajú zbrane na blízko tejto jednotky navyše AP -1 (z AP0 sa stáva AP-1 a pod.).

Stoke the Nails (1CP) - Hráč označí vo Fight phase WORLD EATERS INFANTRY alebo WORLD EATERS BIKER jednotku, ktorá nie je CHAOS CULTISTS. Táto jednotka môže využiť vlastnosť Death to the False Emperor proti ľubovolnej jednotke (nie len proti IMPERIUM jednotke). Ak táto jednotka bojuje proti IMPERIUM jednotke, vlastnosť sa aktivuje pri hode 5+ (namiesto 6+).

Blood fot the Blood God! (2CP) - Stratagem sa používa vo Fight phase po tom, čo nejaká WORLD EATERS jednotka zničí nepriateľskú jednotku. Do začiatku budúceho kola priateľská WORLD EATERS jednotka automaticky uspeje v teste na Morale.


Relics

Crimson Killer - Relic nahrádza plazma pistol. Zbraň má hodnoty Range 12, S9, AP-3 a damage 3. Nemodifikovaný hod na wound 4+ udeľuje cieľu útoku 1 dodatočný mortal wound.

Gorefather - Relic nahrádza chainaxe. Zbraň má hodnoty S+2, AP-2 a damage 3. Táto relikvia trpí postihom na hit -1, ale pri hodení nemodifikovanej 6 na wound roll, dostane cieľ útoku 3 mortal wounds a sekvencia útoku končí.

Banner of Rage - Relic je určený pre model PRIESTA. Jeden krát za hru, na začiatku Fight phase, môže tento model použiť túto relikviu. WORLD EATERS modely v jednotke do 6 palcov of tohto modelu dostavajú bonus +1 A.

Berserker Glaive - Relic nahrádza power axe alebo axe of dismemberment. Zbraň má hodnoty S+1,AP-2 a damage 2. Ak vlastník tejto relikvie stratí wound, hráč hodí D6. Na 5+ tento model nestráca wound.

Helm of Furore - Relic je určený len pre INFANTRY model. Model získava bonus +2S a ak je na začiatku Charge phase 8 palcov od nepriateľskej jednotky, musí sa pokúsiť o charge.

Bloodhunger - Ak model s touto relikviou zabije nepriateľský model vo Fight phase, hráč si hodí D6. Na 4+ zsíka tento model 1 stratený wound.


Tak a máme to za sebou. Prehľad nových pravidiel pre Chaos Space Marines z knihy Faith & Fury sme zvládli. Teraz sa už môžeme sústrediť na krvavých miláčikov Impéria - Blood Angels.


Zdroj: SpikeyBits


99 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page