top of page
  • Writer's pictureMartin

Nové disciplíny v detailoch!

Nové úniky nenechali na seba dlho čakať a na svete sa objavili prvé obrázky zobrazujúce tajomstvá nových magických disciplín , ktoré prichádzajú s novými jednotkami v krabici Shadowspear. Jedná sa o Obscuration Discipline určenú pre Imperiálnych Psykerov a Malefic Discipline pre kúzelníkov Chaosu. Na riadkoch nižšie si predstavíme každé jedno kúzlo týchto disciplín.

Tieto úniky pochádzajú z odfotených stránok nových kódexov Vanguard Space Marines a Demonkin.



Obscuration Discipline

Shrouding

(warp charge value 6): Vyberte si priateľskú Astartes Phobos jednotku (nové key word) do 18 palcov. Táto jednotka môže byť cieľom streleckého útoku iba ak je najbližšia a viditeľná. Skvelé kúzlo, ktoré vám umožní udržať pri živote kľúčové útočné jednotky so slabšou obrannou.

Scryer's Gaze

(warp charge value 6): Vyberte si priateľskú Astartes Phobos jednotku do 18 palcov. Táto jednotka môže re-rollovať všetky neúspešné hody na hit pri útoku na diaľku. Navyše nepriateľ nedostane bonus k save hodu ak je v kryte. Ďalšia možnosť prehadzovania neúspešných hodov je na svete.

Temporal Corridor

(warp charge value 6): Vyberte si priateľskú Astartes Phobos jednotku do 3 palcov. Táto jednotka sa môže okamžite pohnúť, pričom sa musí byť advance pohyb. Pri tomto pohybe si hráč hodí 3D6 (namiesto D6) a najvyšší hod pripočíta k pohybu jednotky. Chýbala Primaris jednotkám väčšia pohyblivosť? Už len čakať, či dostanú nové Astartes Phobos aj poriadne Assault zbrane.

Hallucination

(warp charge value 6): Vybratá nepriateľská jednotka do 18 palcov dostane postih -1 Leadership. Následne si oponent hodí 2D6 a ak hodí viac ako je Leadership postihnutej jednotky, táto jednotka dostava ďalší postih -1 k hodom na hit (všetkým). Pekný debuf, ktorého správne využitie môže priniesť nečakané ovocie.

Tenebrous Curse

(warp charge value 6): Vyberte nepriateľskú jednotku do 18 palcov, ktorá nemá kľúčové slovo FLY. Táto jednotka utrpí 1 mortal wound a pohyb (move, advance a charge) je polovičný do začiatku tvojej ďalšej Psychic Phase. Skvelé kúzlo proti nebezpečným jednotkám pri boji na blízko. Vlastne je to skvelé kúzlo pre každú príležitosť.

Mind Raid

(warp charge value 6): Vyberte si nepriateľskú jednotku do 18 palcov. Táto jednotka utrpí 1 mortal wound. Navyše ak je vaša armáda battle-forged a vybrali ste si CHARACTER, hodíte si 3D6. Ak týmto hodom prekonáte Leadership tohto charakteru dostanete 1 CP. Ďalšia cesta ako generovať CP.


Malefic Discipline

Incursion

(warp charge value 7): Hráč môže vyvolať jednotku DAEMON (ako pri schopnosti Deamonic Ritual). Pri vyvolávaní démona však hádže 4 kockami a nie 3. Psyker navyše nedostane mortal wound pri dvojitom/trojitom rovnakom hode. Chcel tu niekto viac démonov?

Sacrifice

(warp charge value 4): Vyberte si model 2 palce od Psykera. Tento model utrpí 1 mortal wound. Potom si vyberte LEGION DAEMON/DAEMON ENGINE model do 18 palcov. Tento model si vylieči D3 životov. Ak prvý vybratý model (ten, ktorý utrpel 1 mortal wound) bol Warpsmith, DEAMON ENGINE si namiesto D3 životov vylieči 3 životy. Môžete zraniť konkrétny nepriateľský model (alebo svoj) a ešte si tým vyliečite démona.

Mutated Invigoration

(warp charge value 7): Vyberte si CHAOS SPAWN, POSSESSED alebo CULT of DESTRUCTION jednotku do 18 palcov. Táto jednotka dostane bonus podľa jej typu:

- Re-roll kocky pri použití schopnosti Mutated Beyond Reason (CHAOS SPAWN).

- Re-roll kocky pri určovaní útočných charakteristík jednotky POSSESSED a ich Writhing Tentacles.

- Re-roll jednej kocky pri určovaní S/AP/D zbrane jednotky CULT of DESTRUCTION a ich fleshmetal zbraní/schopnosti týchto zbraní.

Possession

(warp charge value 5): Váš Psyker dostane bonus -2 AP k zbrani (do začiatku vašej budúcej Psychic Phase) a ak zabije INFANTRY CHARACTER, môžete pridať na stôl Chaos Spawna. Ak bol tento charakter ADEPTUS ASTARTES/HERETIC ASTARTES, pridáte si do armády Greater Chaos Spawn (namiesto klasického Chaos Spawna). Ak váš Psyker zničí VEHICLE s možnosťou výbuchu, toto vozidlo automaticky exploduje a Psyker ignoruje udelené mortal woundy. S týmto kúzlom sa môže stať s vášho Psykera pekná mašinka.

Cursed Earth

(warp charge value 4): Vyberte si priateľskú jednotku LEGION DAEMONS. Táto jednotka bude mať do začiatku vašej budúcej Psychic Phase vylepšené invulerable save +1 (na max 3+). Tento bonus platí iba ak bude vybratá jednotka 6 palcov od Psykera. Tak takéto kúzlo vždy poteší.

Infernal Power

(warp charge value 6): Psyker dostane auru kapitána a liutenanta v jednom. Priateľské jednotky LEGION DAEMONS môžu prehadzovať 1-ky na hit a na wound hodoch. Musia byť samozrejme do 6 palcov od Psykera. Šikovné, príležitostné kúzlo, ktoré si isto nájde svoje miesto.






107 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page