top of page
  • Writer's pictureMartin

Nové modely a pravidlá pre Chaos Space Marines

GW odhaľuje ďalšie a ďalšie novinky o pomyselnom reštarte Chaos Space Marines. Pripravil som si pre vás súhrn nových jednotiek, modelov a pravidiel, o ktorých zatiaľ vieme. Nové pravidla pre Chaos budú čakať na hráčov v novej knihe Vigilus Ablaze, ktorá dáva hráčom pohľad na krutú vojnu na planéte Vigilus (Kniha Vigilus Defiant obsahovala špeciálne pravidlá pre imperiálne jednotky). Nižšie nájdete čriepky toho, čo zatiaľ Games Workshop vypustil do sveta, alebo inak uniklo na internet.


Nová Multi-part krabica Chaos Space Marines

O novom vzhľade Chaos Space Marines už vieme nejaký ten piatok a môžeme sa s ním stretnúť aj v krabici Shadowspear. Tá ponúka 10 mono-pose Chaos mariňákov, ktorí majú dopredu danú polohu a výbavu. Na trh sa má však dostať nová krabica. Ta bude obsahovať 10 Chaos Space Marines s plnou výbavou.

Abbadon the Despoiler dostáva nový model

Abbadon je legenda a charakter, ktorý snáď pozná úplne každý hráč alebo fanúšik sveta Warhammer 40k/30k. Je to ikona Chaosu a Black Legion, ktorá sa doteraz pohybovala po bojisku v starej maličkej podobe, ktorá sa rozchádzala s jeho postavením. To už však neplatí a na trh sa dostane užasne prevedený model. Jednoducho krása!

Okrem nového modelu sa Abbadon dočkal aj prerobenia jeho štatistík. Impérium sa má čoho báť. Jeho nový profil je skutočne hoden titulu Warmaster.

The Lord Discordant

Tak tento krásavec spadol ako z čistého neba a každému milovníkovi kľúčového slova Daemon Engine zaplesalo srdiečko. The Lord Discordant je kombinácia Chaos Lorda, Warpsmitha a Maulerfienda v jednom. Tento nový charakter vedie légie pekelných strojov a už len pohľad na neho vzbudzuje na bojisku rešpekt a strach. Z chrbta svojho "helstalkera" vedie légie temnoty.

Jednou z jeho schopností je Aura of Discord, ktorá priam vyzýva hráčov k armáde plnej démonických strojov (Daemon Engine). Aura postihuje VEHICLE do 6 palcov a dáva im -1 na hit roll a naopak dáva bonus +1 na hit roll všetkým DAEMON ENGINE do 6 palcov.

Tento model tiež disponuje dvojicou zbraní - Autocannon a Baleflamer. Autocannon je síce klasika, no Baleflamer je krásny kúsok. 18 palcový dostrel, ktorý dáva D6 automatických zásahov S6/AP-2/D2!

Harkeen Worldclaimer

Tento charakter je už starší (vydali ho pri začiatku Vigilus ťaženia), ale už počas jeho krátkej existencie došlo k malým úpravám. Harkeen totižto pôvodne ovplyvňoval svojou aurou Lord of Raptors len Raptorov z Black Legion. Teraz už vieme, že jeho aura umožňuje prehadzovať neúspešne hody na hit všetkým Raptorom do 6 palcov (bez ohľadu na ich príslušnosť k légií).



Toto všetko nájdete v novej verzii Kódexu Chaos Space Marines. Ten bude obsahovať aktuálne bodové hodnoty, aktualizované pravidlá jednotiek a samozrejme tam nájdete aj všetky potrebné datasheety k novým jednotkám chaosu.


Poslednou novinkou sú nové "šaty" pre Chaos Terminátorov. Dočkajú sa aj novej výbavy, dynamickejších póz a celkového vynovenia.

5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page