top of page
  • Writer's pictureMartin

Oertha v plameňoch - Narrative event

Updated: Oct 18, 2019



Uplynulo 10 dni od prvých bojov, ktoré zapálili ulice posledného mesta Oerthis na umierajúcej planéte Oertha. Mesto ovládol chaos. Bojuje sa o každú ulicu, každý roh, či poschodie. Nikto však netušil, že toto všetko je len začiatok.


Na 10. deň sa na obežnej dráhe objavili prvé vesmírne koráby imperiálnych síl vedené bojovou loďou triedy Emperor, ktorá nesie meno Belial. Achilus Crusade konečne dorazila! Svoje ťaženie naprieč systémom Jericho započala 777 M41 a teraz konečne dorazila na hraničné pásmo Impéria. Zúfalí zbedačení obyvatelia mesta Oerthis si mysleli, že prišla záchrana. Keby len vedeli, ako veľmi sa zmýlili. Spolu s príchodom imperiálnej flotily sa na okraji sústavy objavili vesmírne lode T'AU Empire. Vrátili sa na planétu a tentokrát v plnej sile. Lode Crusady stihli vysadiť svoje vojsko a ocitli sa v pekelnom boji o vesmírny priestor planéty. Noc sa stala dňom. Voľným okom sa dalo pozorovať ako sa vesmírne koráby menili v ohnive ruže. Tisíce duší poletovalo mrazivým vzduchoprázdnom.


Medzitým sa v uliciach a pod nimi rozpútala skutočná vojna o planétu. Adeptus Mechanicus pokračoval v bránení svojho postavenia v podzemí mesta a obhajobe svojich experimentov. Chaos každým dňom rozširoval svoj vplyv. Kultisti zakázaných božstiev warpu sa množili každým dňom po tisíckach. Polobohovia v podobe Adeptus Astartes sa pretláčali s nepriateľmi Impéria o každú ulicu. A k tomu sa objavil prastarý nepriateľ všetkého živého, ktorý tu jednoducho nepatril. Boh Emperor ochraňuj! Čo to prebudili služobnici mechanického boha v útrobách mesta? Oertha je v plameňoch.


Oertha v plameňoch je príbehový event, ktorý mapuje prvé veľké boje v uliciach mesta Oerthis. Nižšie nájdete základné pravidlá tohto eventu.


Príhlásené frakcie a hráči:

Ultramarines - Martin

Raven Guard - Daniel

Adeptus Mechanicus - Marek

Death Guard - Laco

T'AU Empire - Michal

Necrons - Dlabin


Dátum:

19. október 2019 - 9:00 (sobota), herňa Magic Hammer, Žilina


Armáda:

Armáda musí byť Battle-forged a môže obsahovať maximálne 2 detachmenty a maximálne 1250 bodov.

Model môže byť v armáde len tri krát, ak neobsahuje key word INFANTRY/DRONE.

Armáda nesmie obsahovať NAMED CHARACTER alebo LORD OF WAR model.


Terén:

Prvé poschodie viac poschodových budov blokuje výhľad (je nepriestrelné).

Modely s INFANTRY key word môžu cez takéto steny prechádzať a dostávajú postih -2 na charge. -2 na charge sa vzťahuje aj na charge cez kráter.

Ruiny, zákopy, muničné bedne, barely dávajú unite klasický COVER (+1 k hodu na Save) ak sa celá unita nachádza aspoň 1 palec od tohto terénu (v smere paľby).

Pri boji na blízko sa žiadny bonus na save neudeľuje.


Misie a čas:

Budú sa hrať Eternal War misie z Chapter Approved 2018. Budú sa hrať 3 zápasy, pričom pred každým zápasom sa vyberie jedna náhodná misia. Na každú hru bude čas 2,5 hodiny.

Maximálny počet hráčov je 6 a na každého čaká malé, šikovné prekvapenie.


Zdroj: Archív autora


33 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page