top of page
  • Writer's pictureMartin

Prvé pravidlá nových sestier

GW sa, s blížiacim sa vydaním Sisters of Battle, rozhovoril o ich nových pravidlách. Prvým podrobne ukázaným prvkom je Act of Faith.

Act of Faith je pravidlo, ktoré vám na začiatku každého kola, alebo pri splnení konkrétnej podmienky, umožní hodiť "zázračnou" kockou. Kocku s hodenou hodnotou si dáte bokom. Neskôr počas hry môžete touto kockou ( a hodnotou, ktorú predstavuje) nahradiť ľubovolný hod. Potrebujete na morálku hodiť 1 a práve túto hodnotu máte v zásobe? Tak si svoj hod nahradíte práve touto kockou. Potrebujete 6 pri udeľovaní D6 damage? Vyberiete si zo svojej zásoby kocku s hodnotou 6 (ak sa vám takú podarilo hodiť pri jej získaní)

Tento skvelí mechanizmus je efektívny a súčasne aj podporuje tematickú stránku armády - vieru sestier v Boha Emperora a jeho zázraky a ochranu.

"Zázračnú" kocku získate tiež ak sa vám podari zničiť nepriateľskú jednotku. Umrie vám CHARACTER z vašej armády. Odoláte psychic power. Hodíte 1 pri Morale teste.

Druhým odhaleným pravidlom sú Sacred Rites.

Sacred Rites su posvätné rituály, ktoré sestry vykonávajú pred bojom a snažia si tak vymodliť ochranu Boha Emperora a jeho priazeň na bojisku. Pred bojom si hráč vyberie jeden rituál z piatich, alebo obetuje svoj výber a dostane tak 2 náhodné. Môžete tak dynamicky reagovať na misiu a armádu svojho protivníka.

GW odhalilo niekoľko týchto rituálov. Spirit of the Martyr vám umožní po smrti modelu strieľať/bojovať ešte raz. Stačí vám hodiť 5+ na kocke. The Passion zas generuje dodatočný hit, ak sa vám podarí hodiť 6 pri hádzaní na hit vo Fight Phase.

Tretie odhalenie ukazuje nové pasívne schopnosti niektorých jednotiek. Jednotka s vlastnosťou Shield of Faith získava 6 + invulerable save. Ako bonus sa môže jeden model z tejto unity pokúsiť zrušiť efekt nepriateľskej psychic power (Deny the Witch). Hádže si však len D6 namiesto 2D6.

Poslednou odhalenou vlastnosťou je Zealot. Táto vlasnosť umožnuje modelu prehadzovať hody na hit vo Fight Phase, ak chargovala, bola chargnuta alebo vykonala Heroic Intervention toto kolo.

2 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page