top of page
  • Writer's pictureMartin

Prvé pravidlá z kódexu Necrons

Kódex pre Necronov bude jeden z dvoch prvých nových kódexov, ktorý odštartuje novú edíciu publikácií pre jednotlivé frakcie. GW odhalilo niekoľko noviniek, ktoré v tejto knihe nájdeme.

To, že sa v kódexe objaví úplne nová dynastia - Szarekhan, už vieme. Doteraz sme však nevedeli ako sa zmení ikonická vlastnosť Necronov - Reanimation Protocols. Toto pravidlo doteraz fungovalo veľmi prosto. Na začiatku kole ste si hodili D6 kockou za každý mŕtvy model v jednotke s touto schopnosťou. Ak ste hodili číslo potrebne na aktiváciu tejto schopnosti, model oživol s plným počtom životov. Nový kódex však toto mení a to celkom zásadne.

Nový Reanimation Protocols funguje nasledovne. Aktivuje sa po každom útoku, pri ktorom došlo k zabití nejakého modelu z jednotky, ktorá má túto schopnosť. Hráč si zoberie toľko kociek, koľko jednotka stratila životov (wounds) dokopy. Následne hodí týmito kockami. Ak hodí, alebo prehodí potrebné číslo (základ je 5+, pričom toto číslo je možné modifikovať maximálne hodnotou +1 alebo -1), kocku môže využiť na vrátenie zničeného modelu do hry. Je v tom však menší háčik. Každá úspešne hodená kocka má hodnotu 1 vráteného života (woundu). Na vrátenie modelu s 2 woundami teda budete potrebovať až 2 úspešne hodené kocky. Toto pravidlo je veľmi prísne voči viac woundovým modelom. Tiež je treba upozorniť, že hráč môže oživiť len modely, ktoré v tom danom útoku zomreli. Samozrejme nevidíme celý obraz - nepoznáme nové pasívne schopnosti HQ jednotiek, či Stratagemy a tento "nerf" bol možno potrebný. Uvidíme, čo všetko sa dozvieme neskôr.

Ďalšou novinkou sú Command Protocols, o ktorých sme si už písali. Jedná sa o 6 nových vlastností, pričom si jednu vyberáme tajne pred hrou. Počas hry ju môžeme kedykoľvek odhaliť a tým aktivovať. Potom si už len vyberieme jednu z dvoch Directives, ktoré nám Protocol ponúka. Directive funguje ako bonusová aura okolo Necronského CHARACTERU s dosahom 6 palcov.

GW odhalilo ďalší Command Protocol s názvom Protocol of the Sudden Storm. Prvá Directive tohto protokolu pridáva +1 k Move charakteristike jednotke, na ktorú ma aura dosah. Druhá Directive umožňuje jednotkám strieľať aj keď vykonávajú Action. Pričom táto akcia sa streľbou nezastaví.

Ďalej sa budeme venovať novinkám spojeným s jednotlivými novými modelmi. Ako prvý na radu prichádza Hexmark Destroyer. Tento model disponuje šiestimi Enmitic disintegrator pištoľami. Ak by to nestačilo, pozrite sa vlastnosť Multi-Threat Eliminator. Ak tento model zabije pištoľou iný model, môže opäť touto zbraňou vystreliť. Bonusový útok už ďalšie útoky negeneruje.

Ikonický Monolith síce nie je nová jednotka, avšak aspoň dostane úplne nové prevedenie a taktiež bude mať o 4 životy viac. Okrem toho sa vylepšenia dočkajú aj jeho zbrane.

Teraz sa však poďme pozrieť na zlatý klinec programu - C’tan Shard of the Void Dragon. Veľkolepý model s ešte veľkolepejšími pravidlami.

Nižšie si môžete prezrieť profil jeho zbrane - Spear of the Void Dragon.

C'tan Shard of the Void Dragon má dve veľmi silné vlastnosti, ktoré z neho robia veľmi odolného nepriateľa. Prvou je Necrodermis. Táto schopnosť mu dáva 4+ invulnerable save a tento model môže stratiť v jednej fázy maximálne 3 životy. Druhá vlastnosť sa volá Matter Absorption. Hráč si hodí D6 za každý VEHICLE model, ktorý tento model zničil v danej fáze. Každý hod 2+ vráti tomuto modelu 1 život (maximálne 3 životy za fázu).




5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page