top of page
  • Writer's pictureMartin

UPGRADE (armády WH40k) apríl 2019

V predchádzajúcom článku som sa venoval základným informáciám, ktoré zmenil alebo priniesol Upgrade April 2019 do sveta Warhammer 40k. Teraz sa už môžeme spolu vrhnúť na hlavné novinky týkajúce sa jednotlivých armád. Aprílový UPGRADE balíček nájdete TU. Novinky pre jednotlivé armády sú sekcii FAQ, ktorú nájdete TU.


Imperial Knights

Polievočka masívnych Imperiálnych strojov na zabíjanie a desiatok vojačikov Astra Militarum patrila medzi najpopulárnejšie listy armád za posledných pár mesiacov. Chlapci od pravidiel sa preto pozreli Knightom na zúbok. Každý predsa vedel, že je to len otázka času.

Stratagem Rotate Ion Shield - Tento stratagem sa dočkal oslabenia. Maximálny Invulnerablesave už je stanovený na 4+ (oproti pôvodnému 3+). Zmeny sa dočkala aj verzia tohto stratagemu od Adepta Mechanica. Tam sa zmenila cena na 3CP ak sa jedná o DOMINUS CLASS.

Stratagem Death Grip - Teraz má protivník chytení do spárov Knighta vždy možnosť uniknúť. Ak sa protivníkovi podarí hodiť 6, alebo číslo rovnaké/väčšie, oslobodil sa. Ak hodil číslo menšie ako hráč Knighta dostane D3 mortal wounds a hádzanie sa opakuje.

Cena Knight Castellana - Táto verzia Knighta (a jeho Chaos Renegade verzie) s výbavou Plasma Decimator a Volcano Lance sa predraží o 100 bodov (viz. tabuľka nižšie).

Genstealers Cult

Tu sa tvorcovia pravidiel pozreli na psychic power Mental Onslaught, ktorá bola schopná (v v istých konkrétnych situáciach) zničiť nepriateľskú jednotku bez možnosti reakcie protivníka. Tiež došlo k doplneniu pravidiel tejto mentálnej psychickej sily.

Psychic Power: Mental Onslaught - Ak váš protivník hodí 6 alebo číslo rovné/vyššie ako vy (+Leadership ), kúzlo sa ruší. V opačnom prípade utrpí cielená jednotka 1 mortal wound a hádže sa znova.


Imperial Assassins

Nové pravidlá pre túto smrtiacu frakciu sa objavili v marcovom čísle časopisu White Dwarf. Uplynul nejaký čas a tak došlo k malej úprave v týchto nových pravidlách. Zmena sa udiala v cene stratagemu, ktorý umožňoval použitie jedného assassina v Imperiálnej armáde. Nová cena stratagemu je 2CP. Tento stratagem sa môže použiť len jeden krát za hru.


Okrovia

Tu došlo k zmene jedného stratagemu - Mob Up. Tento stratagem sa po novom týka len ikonickej jednotky Boyz a teda sa zmenilo kľúčové slovo z ORK INFANTRY na BOYZ. Stratagem Mob up - stratagem používa až na konci Movement phase a pred tým ako umiestnime hocijaké reinforcement jednotky na stôl. Stratagemom vyberieme 2 BOYZ jednotky, ktoré sú od seba max 2 palce.


Craftwords

Aeldarská polievka už dlho trápilo hlavy dizajnérov v GW a hráčov na turnajoch. V aprílovom vylepšováku pravidiel dochádza k zmene fungovania troch veľmi silných psychických síl - The Doom, Jinx a Reveal powers. Tieto sily boli často používané na posilnenie jednotiek Drukhari, čo nebolo pôvodným zámerom týchto kúzel. Preto sa zmenilo kľúčové slovo týchto troch Psychic powers a od teraz fungujú len na ASURYANI jednotky.


Toto bol súhrn najdôležitejších zmien v Upgrade April 2019. Ďalšie menšie zmeny nájdete v konkrétnych Errata ku každej armáde/frakcii.



3 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page