top of page
  • Writer's pictureMartin

Veľká zmena zbraní, už čoskoro!

Už v októbri sa dočkáme prvej dvojice nových kódexov. Konkrétne sa môžu tešiť hráči Space Marines a Necrons. Toto však nie je nič nové. Novinkou sú však zmeny, ktoré tieto kódexy prinesú. Malých a väčších zmien sa hlavne dočkajú zbrane. Dobrá správa je, že zmena zbraní nepostihne len armády Space Marines a Necrons, ale úplne všetky armády. Dostanú totižto aktualizáciu svojich zbraní úplne zadarmo a to rovno v deň vydania vyššie spomínaných kódexov.


Flame zbrane

Zbrane s flame názvom (Heavy flamer, Flamer, Combi - flamer, Hand flamer atď.) dostanú výrazné vylepšenie. Ich range sa zvýši z 8 na 12 palcov!

Melta zbrane

Zbrane s melta názvom a Inferno pistol (Melta gun, Multi-melta, Combi-melta, atď.) sa dočkajú tiež vylepšenia. Už nebudete hádzať 2D6 na damage, ak ste na polovičný range zbrane. Po novom budete mat D6+2 damage! Samozrejme ak budete v polovičnej range zbrane. Ďalšej zmeny sa dočká Multi-melta. Táto zbraň bude Heavy 2 (namiesto Heavy 1)

Heavy bolter

Táto zbraň by mal byť ikonický trhač mäsa. Jeho nová verzia sa trhačom skutočne aj stane. Jej damage sa vylepší na 2 (z pôvodnej 1).

Hunter - killer missile

Jednorazový raketomet bude tiež vylepšený. Jeho nová verzia bude mať S10.

Zbrane na blízko

Prvá zmena nie je žiadnou novinkou. Jedná sa o Astartes chainsword. Ten dostane AP-1 (originálne mal AP 0)

Vylepšenie sa tiež dotklo Power zbraní, ktoré budú mať zvýšený bonus k S.

Storm shield sa tiež dočká zmien (o ktorých vieme už z Indomitus krabice). Už nebude dávať 3+ invulnerable save. Namiesto toho to bude 4+ invulnerable save a +1 k normálnemu hodu na save. Znamená to, že Terminátori budú v covery ignorovať AP-2 a stále budú mať save 2+.

1 view0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page