top of page
  • Writer's pictureMartin

Vojna o Oerthu - Tajomstvo

10 dní uplynulo od prvého narušenia hranice mesta. 10 dní sa bojovalo na uliciach mesta. Emperorovi služobníci, kacíri a Xenos pripravovali 10 dní pôdu na niečo väčšie- na stret, ktorý sa naveky zapíše do análov systému Jericho Reach. Na 10. deň sa začalo skutočné bojové šialenstvo. Na orbite planéty Oertha dorazila flotila Achiles Crusade, útočné formácie T'AU Empire a temné lode Chaosu. Noc sa stala dňom a vo vesmíre sa rozpútala boj gigantických korábov. Zatiaľ čo sa na povrch planéty hrnuli armády, pod jeho povrchom sa odohrával na 10. deň úplne iný boj.

4 Špeciálne tímy sa konečne dostali k pôvodu tohto všetkého. Hlboko pod povrchom posledného mesta Oerthis sa stretli elitní bojovníci Deathwatch, služobníci primarcha Ultramarines, zradcovia Emperora Thousand Sons a skazení prisluhovači boha Nurgle, Death Guard. Každý z nich sa ženie do epicentra tohto chaosu. Každý chce získať tajomstvo, ktoré Adeptus Mechanicus našiel v nekonečných tuneloch. Čo objavia? Bude to záchrana tejto planéty, alebo jej skaza?

Misia:

Tajomstvo


Kill Teams:

Misia pre 4 hráčov. Každý Kill Team musí obsahovať Commandera a Leader špecialistu. Kill Team musí byť Battle-forged a jeho maximálna hodnota je 200 bodov.


Battlefield:

V centre mapy by mal byť terén Noctilith Crown, ktorá funguje ako objective.


Scouting Phase:

Táto fáza prebieha rovnako ako je popísane v základných pravidlách (str.49).


Deployment:

Hráči hodia 2D6. Hráč si postupne vyberajú Deployment Zone (od najvyššieho hodu po najnižší). Deployment modelov prebieha v opačnom poradí (od najnižšieho hodu po najvyšší). Hráči sa pri umiestňovaní striedajú.


Battle Length:

Misia sa hrá na 4 kolá. Na konci 4 tého kola hádže hráč, ktorý hodil najvyššiu hodnotu v Deploymente, kockou. Pri hode 4+ sa misia končí v piatom kole. Na konci piateho kola hádže druhý hráč v podari. Pri hode 5+ sa hra definitívne končí na konci 6. kola.


Victory Conditions:

Uprostred mapy sa nachádza tajomstvo AdMechu (objective). Na konci prvého kola získa hráč, ktorý má najviac non shaken modelov v dosahu objectivu, 1 víťazný bod. Získané víťazné body sa každým kolom zvyšujú o 1 (druhé kolo je odmena 2 víťazne body, tretie kolo 3 víťazné body, atď.). Ak majú hráči rovnaký počet modelov v dosahu, rozhoduje prítomnosť Commandera. Ak sa aj ich počet zhoduje, nezískava víťazný bod v dané kolo nikto. Hráč s najvyšším počtom víťazných bodov na konci hry, získava tajomstvo AdMechu a stáva sa tak víťazom misie.


OCHRANNÝ PROTOKOL A-De-123 EM-eCh

Príslušníci Adeptus Mechanicus padli. Nedokázali ochrániť svoj objav. Ich posledná nádej sa upiera na ochranný protokol A-De-123 EM-eCh. Tento ochranný protokol tvorí reťazec automatický zbraní, ktoré pália po všetkom, čo sa priblíži k ich tajomstvu.

Na konci každého kola si musí každý hráč hodiť 1D6 na každý svoj model vo vzdialenosti 6 palcov od objectivu. Pri hodení jednotky, dostane model 1 mortal wound. Injury roll sa hádže na 5+ (namiesto klasického 4+). Je modifikovaný terénom a ďalšími flash woundami, ktoré model má.


Zdroj: Archív autora, pinterest.


15 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page