top of page
  • Writer's pictureMartin

Všetko čo vieme o Daemonkin

Predobjednávky novej krabice Shadowspear je za rohom a ja som si pre vás dnes pripravil prehľad pravidiel a štatistík Chaos polovičky z označením Daemonkin. Temné sily chaosu sa dočkali parádneho reštartu a fanúšikovia Black Legion a démonov sa majú skutočne na čo tešiť. Treba ešte upozorniť, že niektoré informácie, ktoré tu nájdete, nie sú ešte oficiálne odhalené a jedná sa o úniky.


The Daemonkin

Chaos Space Marines sa dočkala konečne vytúženého reštartu. V krabici Shadowspear nájdeme nové miniatúry pre klasických Chaos mariňákov a Obliterators. V "zlej" polovičke krabice ďalej nájdeme nový DAEMON ENGINE - Venomcrawler. Novou jednotkou na strane Chosu bude Greater Possessed a nový PSYKER - Master of Possesson. Spoločne sa volajú The Daemonkin a v balení nájdeme aj špeciálny kódex, ktorý prinesie nové pravidlá (psychic powers, warlord traits atď.)



Master of Possesson

Master of Possession je nová jednotka Psykera, ktorý sa zameriava hlavne na ohrozovanie nepriateľských Psykerov. Robí to pomocou schopnosti Rite of Possession, ktorá ovplyvňuje všetkých Psykerov do 12 palcov od jednotky s touto schopnosťou. Psykeroti totižto utrpia poškodenie z Perils of the Warp nie len pri hode dvoch jednotiek a šestiek, ale pri hocijakom hode rovnakých čísel (2-2, 3-3, atď). Ďalšou jeho schopnosťou je Daemonkin, ktorá mú dáva invulnerable save 5+. Samozrejmosťou je Death to the False Emperor.



Chaos Space Marines

Chaos Space Marines predstavujú klasiku Chaosu a viac-menej sa dočkali len nových miniatúr. V Shadowspear krabici na nás čaká zmeska s rôznou výbavou.



Greater Possessed

Greater Possessed je nová jednotka, ktorá sa môže skladať až z dvoch modelov. Už na prvý pohľad nás môže osloviť S5/T5/W5/A5 a pohyb 7 palcov so Save 3+. No najzaujímavejšie na nich je, že majú CHARACTER key word a teda si ich viete držať pekne v bezpečí od nepriateľskej paľby a pripraviť si ich na poriadny masaker v boji na blízko. Ďalším bonusom je schopnosť Champions of the Host. Ta im umožňuje sa raz umiestniť súčasne na bojisko v deploy phase, ale nemusia byť od seba 3 palce a dokonca do konca hry sa správajú ako samostatné jednotky. Čerešničkou na torte je Locus of Power, schopnosť, ktorá dáva bonus +1 do sily všetkým <MARK OF CHAOS><LEGION>DAEMON jednotkám do 6 palcov. Samozrejmosťou je démonický invulnerable save 5+ a Death to the False Emperor.



Obliterators

Táto ikonikcá jednotka sa konečne dostala poriadnych nových miniatúr a spolu s nimi dostala aj vylepšenie pre svoju zbraň. Fleshmetal guns sú tentokrát Assault 6 zbrane. ďalšou zmenou je ich počet v jednotke. Teraz môžu byť 3 modely v jednotke, ale už na prvý pohľad je jasné, že to bude veľký masaker. Death to the False Emperor a invulnerable save 5+ už poznáme. Ich ďalšou schopnosťou je teleport (deep strike) viac ako 9 palcov od nepriateľskej jednotky. Avšak najväčšou špecialitou tejto jednotky boli ich zbrane na diaľku - Fleshmetal guns. Tieto zbrane majú totižto náhodne generované hodnoty S/AP/D. Tieto hodnoty si vždy určite tromi hodmi D3 pred útokom tejto drsnej jednotky.



Venomcrawler

Jedná sa o nový DAEMON ENGINE, ktorý sa snaží o mix slušných útokov na diaľku a ešte lepších útokov pri boji na blízko. Má však len 10 životov a tabuľku vplyvu poškodenia na hodnoty modelu. Venomcrawler však disponuje zaujímavou regeneračnou schopnosťou - Devourer of Souls. Táto schopnosť mu každé kolo lieči jedno zranenie (na začiatku kola) plus mu lieči jedno zranenie ak vo Fight Phase zničil aspoň jeden nepriateľský model (efekt sa vykoná na konci Fight Phase). Jeho ďalšia schopnosť - Reservoir of Daemonic Energy je určená pre podporu jednotky Master of Possession. Ak je tento nový Psyker do 6 palcov od Cenomcrawlera dostáva bonus +1 k hodu pri Daemonic Ritual summoning. Model tiež vybuchuje na 5+ a udeľuje D3 mortal wounds do 6 palcov. Jeho poslednou schopnosťou je klasický démonický invulnerable save 5+. Uvidíme koľko bodov bude stáť táto sranda.


46 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page