top of page
  • Writer's pictureMartin

Všetko čo vieme o Vanguard Space Marines

Games Workshop konečne odhalil obsah krabice Shadowspear! Fanúšikovia Impéria sa môžu tešiť na novú jednotku Vanguard Space Marines a hráči z temnej strany vesmíru sa zas konečne dočkali nových miniatúr Chaos Space Marines, Obliterator a vylepšenej verzie jednotky Possessed - Greater Possessed. To samozrejme nie je všetko a nižšie si predstavíme a ukážeme všetko čo vieme o nových modeloch, ich štatistikách a samozrejme ako to celé vyzerá. Samozrejme sa všetko jedná o informácie z rôznych únikov atď. Nie sú to oficiálne informácie od GW!


Vanguard Space Marines

Primaris jednotky dostali nové posily. Jedná sa o špecializované infiltračné jednotky mariňákov, ktoré sú schopné sa dostať nepozorovane k nepriateľovi a zasadiť mu smrtiacu ranu. Takto to nejak znie vrámci "príbehu". Ako sa to však prejavilo v pravidlách?

Ná úvod si predstavíme všetkých "nováčikov" reprezentujúcich Impérium a Primaris Space Marines.


Vanguard Librarian (Librarian in Phobos Armour)

Jedná sa o klasického kúzlenika Impéria, ktorý dostal možnosť umiestniť sa pri deployi kdekoľvek na bojisku (okrem nepriateľskej deploy zóny a 9 palcov od nepriateľa). Ďalšou vychytávkou je jeho kamufláž. V kryte nedostáva bonus na Save hit +1, ale až +2. GW tiež sľubuje nové kúzla, ktoré by mali byť v novom Vanguard Space Marines Codexe. Ten nájdeme v balení.


Captain in Phobos Armour

Nový kapitán má klasické kapitánske bublinové schopnosti ako Iron Halo (S4++) a auru na re-roll jednotiek do 6 palcov. Pekným bonusom je však jeho Master- crafted instigator bolt carbine, ktorá dokáže cieliť aj nepriateľské charaktery bez ohľadu na ich polohu od kapitána. Mimochodom sa jedná o heavy 1 S4/AP-2/D2 zbraň. Kapitán (rovnako ako Librarian) disponuje plášťom (+2 Save roll v kryte) a schopnosťou deployu kdekoľvek na mape (mimo nepriateľskú deploy zónu a 9 palcov od nepriateľa).

Kapítan ďalej disponuje novou technickou hračkou - Omni scrambler. Ten zakazuje deep strike nepriateľa do vzdialenosti 12 palcov.


Lieutenant in Phobos Armour

Nebolo by to vydanie nových modelov, keby u toho nebol nejaký nový Lieutenant :D. Táto nová verzia dostala Grav-chute (má klasický deep strike) a Combat Knife (+1A). Samozrejmosťou je aura na re-roll 1 na wound. Novinkou je jeho nová zbraň - Master-crafted occulus bolt carbine. Táto pekná hračka má dostrel 24 palcov, S4/AP0/D2 a je to Rapid Fire 1. Jej špecialitou je, že ignoruje bonusy nepriateľa, ktorý je v kryte. Ak by vám to nestačilo, tak si môžete užiť jeho schopnosť Knife Fighter. Pri hodení 6 na hit generuje automaticky ďalší hit. Čiže miesto jedného hitu máte rovno 2.


Primaris Eliminators

Pri pohľade na týchto fešákov si asi poviete, že opustíte starých dobrých scautov so sniperkami a dáte šancu novým tváram. Nový sniperi sa môžu deploynuť rovnako ako zvyšok Vanguard jednotiek, majú kamufláž (+2 Save hit v kryte). Sú vybavený sniperkami s dostrelom 48 palcov so silou 4. Zvyšne hodnoty zbrane závisia od munície, ktorú si vyberiete pred streľbou. Executioners rounds majú AP-2 a D3 a pri hodení 6 na woundnutie dávajú automaticky 1 mortal wound. Mortis round majú AP-1 a D1, ale umožňujú vám strieľať aj na model, ktorý nevidíte a to s bonusom +2 k hodu na hit.


Primaris Infiltrators

Jedná sa o novú Troop jednotku, ktorá môže mať 5 až 10 vojakov. Majú klasické Primaris hodnoty ako W2 a A2 a S3+. Ich veľkou výhodou je schopnosť deploynutia mimo nepriateľskú deploy zónu a 9 palcov od nepriateľa a súčasne disponujú Omni scrambler (nepriateľský deep strike na viac ako 12 palcov). Nezvyčajne má tato jednotka Smoke Grenade. Najväčšou novinkou je možnosť medika do squady. Ten dokáže na konci Movement Phase liečiť zranený model z jednotky alebo oživuje pri hode 5+. ďalšou novinkou je ich hlavná zbraň - Marksman bolt carbine. Tá generuje automaticky wound ak hodíte 6 pri hádzaní na hit. Jednoducho ak hodíte 6 pri triafaní vynecháte wound roll s danou kockou.



Suppressor Squad

Suppressor Squad je skupina troch Primaris Space Marines, ktorí sú vybavený Grav-chute (deep strike) a čuduj sa svetu im to dáva pohyb 12 palcov. V ich výbave tiež nájdete Smoke Launcher, ktorý im zakáže strieľať ale dáva bonus -1 na zásah. Vrcholom ich výbavy je však Accelerator autocannon - 48 palcový dostrel a S7/AP-2/D2 pričom sa bavíme ho Heavy 2 zbrani. Ich schopnosťou je krycia paľba, ktorá po zásahu nepriateľa mu znemožní páliť toto kolo Overwatch.





31 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page