top of page
  • Writer's pictureMartin

Warhammer Open Day 2019!

30. novembra 2019 sa konal Warhammer Open Day 2019, ktorý, už tradične, priniesol množstvo noviniek, odhalení a celkovo opäť nadchol fanúšikov tohto krásneho hobby. Poďme sa spolu pozrieť na novinky z tejto udalosti.


Na úvod si môžeme pozrieť ukážku z pripravovanej Warhammer 40.000 animovanej série - Angels of Death. Príbeh série napísali v Warhammer Story Forged a o animácie sa postarali Richard Boylan a Boman Modine. Richardovu prácu si môžeme pamätať z úspešnej série Helsreach. Príbeh sa bude venovať kapitule Blood Angels a prvú ukážku si budeme môcť pozrieť v januári 2020 na Las Vegas Open.


Ďalšia novinka prináša troška viac svetla do knižnej (pravidlovej) série Psychic Awakening. Doteraz vyšli 3 knihy. Každá kniha pojednáva o inej dvojici frakcii, ktoré spolu bojujú v nekonečnej vojne v 41. tisícročí. Doteraz sa dočkali pozornosti Craftwords, Drukhari, Chaos Space Marines, Space Marines, Black Templars, Blood Angels a Tyranids. GW prezradilo poradie ďalších troch kníh, spolu s ich názvami. To by nám mohlo troška napovedať aké frakcie v knihách nájdeme.

Tieto tri knihy nesú názvy Ritual of the Damned, The Greater Good a Saga of the Beast. Dočkať by sme sa ich mali v januári, februári a v marci.

Tretia novinka sa venuje Sisters of Battle a to konkrétne novému modelu. Triumph of Saint Katherine je úžasný kúsok do poličky ale aj na bojisko. Okrem tohto skvostu sa môžu hráči sestier tešiť na samostatné krabice nových jednotiek Repentia.


Ďalšia novinka ukázala niečo nemožné. Adeptus Mechanicus sa dočká lietajúcej jednotky! Archaeopter má originálny retro-mechanický vzhľad a je možné ho postaviť v troch variantoch - gunship, bomber a transport.

Posledná novinka zo sveta 40k je prírastok do rodiny lietadiel do hry Aeronautica Imperialis. Okrovia dostanú nový Eavy Bommer. Jedná sa o prvé lietadlo, ktoré strieľa autonómne bomby! Grot Bombs majú istú mieru manipulovateľnosti.


4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page