top of page
  • Writer's pictureMartin

Čo je Tactical Deployment Mission pack?

Už túto sobotu (26.9.2020) bude možná pred objednávka novej knižky s názvom The Chaper Approved: Tactical Deployment Mission Pack. Bude sa jednať o nový kompetetívny spôsob hrania Warhammer 40.000. V tomto hernom móde bude hrať veľkú (až kritickú) úlohu terén. Poďme sa spolu pozrieť na pár odhalených detailov.

Hráči nebudú potrebovať na hranie len svoju armádu ale aj svoj vlastný terén. Tactical Deployment totižto prináša do hry novinku v podobe "budovania" bojiska z vlastných zásob. Nebude to však len tak. Každá budova dostane vlastné pravidlá. Môžeme sa tešiť na nové pasívne schopnosti pre naše jednotky, alebo dokonca aj úlohy.


Každý kus terénu bude stáť "terrain points", čiže body terénu. Pre hru s veľkosťou Patroly by si mal každý hráč priniesť terén v bodovej hodnote od 50 do 100 bodov. Pri Onslaught bitke to už bude od 300 do 400 bodov. Na obrázku nižšie si môžete pozrieť terén s označením Storage Fane, ktorý má hodnotu 40 bodov. Rovnako tak si môžete prezrieť špeciálne pravidlá pre tento typ terénu.

V knihe Tactical Deployment nájdeme tiež nové Secondary Objectives. Jedným z odhalených je Stronghold Denial. Je to End Game Objective, ktorý nám zarobí 5 víťazných bodov za každú zničenú nepriateľskú budovu. To znamená, že sa budú dať zničiť budovy!

Niektoré budovy dostanú nové key words. Jedným z nových označení pre budovy je Critical Feature. S týmto slovíčkom súvisí aj Secondary Objective s názvom Outright Domination. Hráč s touto úlohou získa na konci hry (End Game Objective) 3 víťazné body za každý Critical Feature terén, ktoré kontroluje.

V knihe nájdeme 6 Matched play misií pre každú veľkosť hry (Patrol, Incursion, atď.) Na obrázkoch nižšie si môžete pozrieť popis misie Forward Outpost a jej Deployment mapu.


2 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page