top of page
  • Writer's pictureMartin

Čo prinesie marcový WHITE DWARF?

Updated: Feb 22, 2019

Marec sa pomaličky blíži a Games Workshop prezradil čitateľom na čo sa môžu tešiť v novom čísle mesačníka White Dwarf.

V novom čísle sa zoznámime s novým quest editorom - Philom Kellym, ktorý zastáva funkciu design studio loremaster. Prevedie nás rôznymi článkami naprieč celým časopisom. Najviac sa môžu tešiť náruživý tvorcovia scenérií a bojísk. Phil nám totiž ukáže krok po kroku ako si postaviť vlastnú epickú scénu na bojisku v pravidelnej rubrike "the Worlds of Warhammer". Okrem toho sa s ním stretneme v Battle Reporte z Warhammer Age of Sigmar. Mimochodom sa bude jednať o reportáž zo 4-hry s názvom the Battle for Techuan's Key II, ktorá je vlastne prerobená misia z Warhammer 40k. Táto misia je známa pod názvom the Carnage a práve Phil Kelly ju hral opäť vo 4-hre v decembri 2000. Hrači Age of Sigmar sa tak môžu tešiť na poriadny masaker.

Hlavným sústom marcového čísla však bude chrumkavý Index Imperialis: Assassins. Ten nám poodhalí rúšku tajomstiev okolo špeciálnych agentov Impéria s povolením zabíjať (podobnosť s 007 je čisto náhodná:). Dozvieme sa niečo viac o ich histórii, bojových štýloch a v neposlednom rade niečo viac o ich bojovej výbave. Nebude sa však jednať len o nejaké povrchné informácie! Pripravte sa na súpis najznámejších kontraktov v histórii tohto rádu nájomných vrahov. Začne to samozrejme vraždou zradného Primarcha légie Night Lords, ktorú mal na svedomí Calliduský agent, M'Shen.

Súčasťou nového Indexu budú samozrejme aj nové pravidlá. Tu nájdeme nové datasheety a bodové hodnoty pre agentov Vindicare, Callidus, Eversor a Culexus Assassins. Okrem toto sa môžeme tešiť na 10 nových Stratagemov.



V marcovom čísle ďalej nájdete:

Age of Sigmar

Rules of Engagement - Jarvis sa bude snažiť ukázať čitateľom taje bodových výpočtov.

Empty Graves - Nick Horth prinesie čitateľom príbeh plný smrti zo Soul Wars.

The Realm of Life - Budeme sa môcť inšpirovať ako maľovať a modelovať vďaka novej príručke.


Warhammer 40 000

Echos from the Warp - Guru pravidiel Robin Cruddance bude diskutovať o zodpovednosti počas rozhodovania na najväčších herných udalostiach.

Paint Splatter - Táto príručka nás povedie krok za krokom pri maľovaní modelu the Vindicare Assassin.

Before the Storm - Andy Clark ponúkne záver príbehu z februárového čísla.

A Tale of Four Warlords - 4 "chalani" sa zapoja do špeciálnej Vigilus edície z klasickej série (o čo sa bude konkrétne jednať netuším:( )

Guards of the Emperor - Prehliadka miniatúr veterána v hobby Damiena Pedleya - zbierka Imperial Knights.


Warhammer Underworlds

Glory Points - David Sender bude diskutovať o tom, ako sa vytvárajú nové warbandy.


Blood Bowl

Green is Good - Paul Gegg predstaví playbook pre Goblin team.



6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page