top of page
  • Writer's pictureMartin

Čo prinesie Necrons kódex?

Október sa blíži a spolu s ním aj vydanie nového kódexu pre armády Space Marines a Necrons. V tomto článku si viac posvietime na odhalené novinky pre prastarých vládcov galaxie - frakciu Necrons.

Príbehové pozadie Necronov bude rozšírené o dynastiu Szarekhan - dynastia samotného Silent Kinga. Fanúšikovia sa majú určite na čo tešiť. Šťavnatý background a ešte šťavnatejšie obrázky nekonečných a večných légií bezduchých, vraždiacich robotov.


Kódex samozrejme nebude len o príbehu, ale aj o pravidlách. Opäť sa hráči majú na čo tešiť. Dynastia Szarekhan dostane samozrejme aj vlastný dynasty Code - Uncanny Artificers. Každý model s touto dynastiou môže ignorovať mortal zranenia pri hode 5+. Navyše môže každá jednotka z tejto dynastie prehadzovať jeden hod na wound pri streľbe alebo boji na blízko. To nie je samozrejme všetko. Tretia pasívna vlastnosť sa priamo viaže na novinku s názvom Protocols. V tomto prípade sa viaže na Protocol of the Undying Legions. Ak je tento protokol aktivovaný, hráč získava pasívne schopnosti z obidvoch Directive (tejto novinke sa povenujeme o kúsok nižšie).

Teraz sa poďme pozrieť na novinku s názvom Protocols. Hráč Necronov si bude môcť na začiatku hry tajne zvoliť 1 Protokol zo šiestich. Protocol si bude môcť vybrať jedine ak má celá jeho armáda rovnakú dynastiu a aspoň jeden CHARACTER s NOBLE keywordom. Keď sa hráč rozhodne tento Protocol aktivovať, musí si vybrať jednu z dvoch Directive, ktoré tento Protokol ponúka. Táto vybraná vlastnosť (Directive) sa aplikuje na všetky jednotky v dosahu 6 palcov od Noble CHARACTERU. Je to v skutočnosti troška iná verzia Combat Doctrine, ktoré poznáme u Space Marines.

Necronské Légie sa dočkajú 4 rôznych Cryptekov. Okrem toho si môžete tento charakter vylepšiť o prastarú technológiu . Cryptek Arcana. Tieto predmety si samozrejme budete musieť zaplatiť (za body, či zvýšený PL jednotky). Prvou odhalenou technológiou je Countertemporal Nanomines. Táto Cryptek Arcana je určená pre model CHRONOMANCER, ktorý je horúca novinka a ktorého si ukážeme nižšie. Countertemporal Nanomines sa používa v Shooting phase a hráč si môže zvoliť nepriateľskú jednotku do 18 palcov od CHRONOMANCERA s touto technológiou. Zvolená jednotka má do začiatku kola necronského hráča polovičné hody na Advance a Charge.

Kódex tiež prinesie úplne nové pravidlá a triky pre fanúšikov Narrative play. Crusade pravidlá kampane sa tak rozšíria o špecifické pravidlá pre Necronov. Môžete sa tešiť na špecifické Agendas, Requisitions, Battle Traits a Crusade Relics. Prvou odhalenou novinkou pre kampaň je The Slow Decay of the Self. Táto Requisition sa používa po boji, do ktorého sa zapojila aspoň jedna jednotka s keywordom DESTROYER CULTS. Hráč si zvolí jedného LORDA alebo OVERLORDA, ktorý bol taktiež súčasťou boja. Tento model odstráni z Order of Battle (army roster pre kampaň) a vymení ho za DESTROYER CULT CHARACTER z rovnakej dynastie. Táto Requisition sa nemôže použiť, ak by kvôli nej bol prekročený Supply limit armády. Novo pridaný DESTROYER CULT CHARACTER má rovnaký počet Experience bodov ako CHARACTER, ktorý nahradil. Tiež dostane primeraný počet Battle Honours a Rank.

Teraz sa už poďme konečne pozrieť na nové chrumkavé modely a pár pravidiel, ktoré budú s nimi spojené.

Ako prvý je na rade samozrejme veľkolepý SILENT KING! Len sa kuknite na ten model a datasheet!


Destroyer Cult sa opäť rozrastie. Jeho rady rozšíria Ophydian Destroyers.

Lásky sa dočkajú staré modely jednotky Flayed Ones. Tentokrát v novom kabáte a v plaste! Okrem toho sa ich pazúre dočkajú vylepšenia v podobe AP-1. Za zmienku tiež stojí vlastnosť Flesh Hunger. Hodené šestky pri útoku na nepriateľskú jednotku (okrem VEHICLE) generujú dodatočný hit.

Konečne sa poďme pozrieť na vyššie spomínaného CHRONOMANCERA. Tento nový charakter je majster manipulácie. Jeho prastarý Chronometron je zdrojom veľkej sily a podporuje ním ostatné jednotky. V Command phase si hráč vyberie jednu jednotku z rovnakej dynastie do 9 palcov od tohto charakteru. Táto jednotka môže prehadzovať hod na Charge a dostane do začiatku budúceho kola 5+ invulnerable save.

Ďalším novým Cryptekom je Psychomancer. Tento charakter vyvoláva u nepriateľov strach. Psychomancer ma auru s názvom Nightmare Shroud. Nepriateľské jednotky do 6 palcov od tohto modelu majú postih -1 na Leadership charakteristiku a -1 k hodu na Combat Attrition test.


Toto samozrejme nie je všetko! Je dobre byť Necronom, nemyslíte?



8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page