top of page
  • Writer's pictureMartin

Ďalší veľký preview

Máme za sebou ďalší veľký preview od chalanov z Games Workshop. Pripravili si pre nás novinky z Horus Heresy, Necormunda, Warhammer 40.000, Warhammer: Underworld a Warcry a samozrejme Warhammer: Age of Sigmar. Poďme sa spolu pozrieť, čo nového pribudne do sveta Warhammer.


Warhammer 40.000

Necronsky kult Destroyerov sa rozšíri o nový prírastok - Hexmark Destroyer. Tento model bude patriť do kategórie HQ a bude disponovať šiestimi pištoľami. Tieto zbrane budú perfektné na odstraňovanie jednotiek s vyšším počtom modelov. Ak Hexmark Destroyer zabije nepriateľský model svojou pištoľou, môže s danou pištoľou strieľať ešte raz. Na ceste je teda perfektný čistič INFANTRY jednotiek.

Milovníci Narrative hrania, pozor! Čoskoro sa dočkáme knižnej expanzie nového Crusade systému, ktorý bol predstavený s príchodom 9. edície. Kniha sa volá Beyond the Veil a jedná sa o príbehový mission pack zasadený do Warzone Pariah Nexus. V tomto rozšírení nájdeme nové špeciálne Reliky, Warlord traity a všeličo iné, čo sa priamo spája s bojmi v tejto Warzone.

Druhou novou publikáciou bude kniha Chapter Approved - Tactical Deployment. Jedná sa o mission pack, ktorý prinesie do hry nový herný režim. V tomto hernom režime si bojisko vytvárajú samotný hráči a to priamo zo svojej vlastnej zbierky terénov. Jednoducho si donesiete vlastný terén a potom so svojim súperom vytvárate originálne bojisko. Tento herný režim bude slúžiť na zjednodušenie životov organizátorov herných podujatí a turnajov. Organizátor tak nebude musieť skladovať tony vlastného terénu, ale túto "povinnosť" môže presunúť na plecia hráčov. Menším turnajom a podujatiam to môže istotne uľahčiť život.

Poslednou novinkou pre systém Warhammer 40.000 je nový set terénov - Battlezone: Manufactorum - Vertigus. Táto sada bude obsahovať dve kartónové herné dosky, podľa všetkého 4 rohové budovy, nejaké zničené steny a nový druh potrubia. V krabici tiež nájdete úplne nový druh budovy - auto choral-transmitter.

Necromunda

Špeciálne rozšírenia pre gangy Necromundy pokračujú. Tretí gang v poradí, ktorý sa dočkal rozšírenia, je House Orlock. Tento gang militaristických baníkov bude rozšírený o nových bojovníkov. Čaká nás skutočne pekný set modelov (Arm-masters, Wreckers a Cyber-mastiffs). Súčasťou týchto rozšírení je aj nová kniha s názvom House of Iron, ktorá zjednotí všetky dostupné pravidlá pre tento gang a samozrejme ich aj rozšíri.

Horus Heresy

Fanúšikov tohto herného systému čaká vydanie 9. knihy s názvom Horus Heresy book 9: Crusade. Kniha pojednáva o boji Dark Angels a Night Lords. Nájdete v nej 4 Narrative misie a príbeh v pozadí križiackej výpravy. Spolu s ňou sa do rúk zradcov Emperora dostanú nový Night Lords terminátori - Contekar Terminators.

Warcry

Herný systém Warcry dostane nový Core set. Ten má názov Catacombs a predstaví hráčom úplné nový spôsob hrania - v podzemí. Set bude samozrejme obsahovať aj klasickú variantu bojiska a terénu (na povrchu). V krabici nájdete všetko potrebné na hranie a samozrejmosťou budú aj dve úplné nové warbandy - Khainite Shadowstalkers a Scions of the Flame.

Warhammer: Underworlds

Človeku sa to ani nezdá, ale je to tak - herný systém Warhammer Underworlds sa dostáva do 4. sezóny a spolu s ňou nám bol predstavený nový core set s názvom Direchasm. Nová sada bude samozrejme obsahovať všetko potrebné na hranie - herné dosky, kocky, karty a dve úplne nové warbandy - The Slanneshi Hedonites of the Dread Pageant a Myari's Purifiers, bojovníkov Lumineth Realm.

Ďalšou novinkou pre Warhammer: Underworlds je kniha Arena Mortis. Táto kniha je vlastne zavŕšením 3. sezóny (Beastgrave) a prinesie do hry nový herný režim. V tomto režime si každý hráč vyberie len jedného obľúbeného šampióna a s týmto statočným bojovníkom môže čeliť až 5 protivníkom (režim bude pre 3 až 6 hráčov).

Warhammer: Age of Sigmar

Neutíchajúce boje vo svete Age of Sigmar pokračujú. Dôkazom má byť nový box plný modelov. Tentokrát sa pozornosti dočkajú armády Daughters of Khaine a Hedonites of Slaanesh. Obidve armády budú zahrnuté v boxe s názvom Shadow and Pain. Obidve strany budú navyše obsahovať unikátny a úplne nový model - Lord of Pain (Slaanesh) a Melusai Ironscale (Daughters of Khaine).


3 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page