top of page
  • Writer's pictureMartin

Crusade pravidlá pre Space Marines

Prvé pravidlá z nového kódexu Space Marines máme za sebou. Teraz nás čakajú nové pravidlá pre Crusade systém pre túto frakciu.


Pre Narrative play si pre nás GW pripravilo 5 nových Agendas. Jednou z odhalených je Quest of Atonement. Keď si zvolíte túto Agendu, musíte si zvoliť jednu Adeptus Astartes jednotku, ktorá má jednu z nasledovných Battle Scars: Loss of Reputation, Disgraced of Mark of Shame. Ak táto jednotka vykonala útok na blízko, s ktorým zničila nepriateľský CHARACTER s hodnotou Power Level 5 a viac, alebo WARLORDA, MONSTER alebo VEHICLE, táto jednotka stratí jednu z vyššie spomenutých Battle Scars a navyše získa 5 experience bodov.

V kódexe nájdeme 4 nové Requisitions. Jednou z nich bude Rubicon Primaris za 1 RP. Hráč si zvolí jednu jednotku CAPTAIN, LIBRARIAN, CHAPLAIN, APOTHECARY, ANCIENT alebo TECHMARINE, ktorá nemá PRIMARIS key word. Následne hodí D6. AK padne 1, táto jednotka je odstránená z listu Order of Battle (premena na Primarisa sa nepodarila). Ak hodí 2+, môže hráč vymeniť jednotku za jej PRIMARIS verziu. Túto Requsitions nie je možné použiť, ak by došlo k prekročeniu Supply limitu armády. Nová PRIMARIS jednotka má rovnaký počet experience bodov, Battle Honour a Battle Scars. Ak by nebolo možné použiť niektoré vylepšenia (z dôvodu, že Primaris jednotka nemá rovnaké zbrane), môže si hráč vybrať nové.

Ďalšie odhalenie sa týka Battle traits. GW odhalilo dve nové Battle traits. Prvým vylepšením je Terminator Honours. Hráč si vyberie jeden model z jednotky (ak ma jednotka šampióna, alebo seržanta, musí to byť práve tento model). Tento model získa +1 Attack a +1 Leadership. Ak tento model nie je CHARACTER, získa navyše 1 wound.

Druhý odhalený Battle trait je Marksman's Honours. Každý model v jednotke s týmto vylepšením si zníži BS o 1 (z BS3 sa stane BS2 a pod.)

Fanúšikovia Space Marines sa tiež môžu tešiť na špeciálne Honorifics vlastnosti, ktoré svojou výpravnosťou priam prekypujú. Príkladom je aj Master of the Keep, ktorý je určený pre kapitána 1. Battle Company. Líder s touto schopnosťou umožňuje hráčovi zahrať Battle Tactic Stratagem zadarmo (bez platenia CP).

Posledná odhalená informácia sa týka Relicov. Tu sa môžete tešiť napríklad na Paragon Blade, ktorý nahradí Power sword, Master-crafted power sword, Relic blade, Xenophase blade alebo Executioner relic blade. Jeho hodnoty môžete vidieť nižšie.

5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page