top of page
  • Writer's pictureMartin

Prvé pravidlá z kódexu Space Marines

Kódex Space Marines je za rohom. Dnes sa pozrieme na niekoľko odhalených pravidiel, ktoré bude obsahovať. V prvom rade treba povedať, že v knihe nájdeme po prvý krát všetkých 9 First Founding Chapters a Deathwatch. Okrem toho tam nájdeme aj kapituly ako Crimson Fists alebo Black Templars (viz. zoznam nižšie).

Síce sa jedná o staré známe kapituly, no aj tak sa dočkajú zmien. Zatiaľ sa môžeme pozrieť na prvé 3 odhalenia: Space Wolves (Hunters Unleashed), Blood Angels (Red Thirst) a Dark Angels (Grim Resolve).

Space Wolves jednotka dostane bonus +1 k hodu na hit pri útoku na blízko ak v to kolo vykonala CHARGE, alebo Heroic Intervention, či bola cieľom CHARGE akcie súpera. Navyše jednotky dokážu vykonávať Heroic Intervention ako keby boli CHARACTER.

Blood Angels jednotky získavajú bonus +1 na CHARGE a ADVANCE. Jednotka, ktorá vykonala útok na blízko a v tomto kole vykonala CHARGE, Heroic Intervention, alebo bola cieľom CHARGE akcie súpera, získava bonus +1 k hodu na wound pri tomto útoku.

Jednotky Dark Angels získajú bonus +1 k hodu na hit, ak v tomto kole nevykonali pohyb (okrem pile-in a consolidation pohybu). Tieto jednotky tiež automaticky uspejú v Combat Attrition teste.

Samozrejme sa dočkajú pozornosti aj vaše vlastné kapituly. V knihe nájdeme kompletné pravidlá na tvorbu vlastnej kapituly s vlastnými pasívnymi schopnosťami (Successor Chapter Tactics). Budete si môcť vybrať vždy dve pasívne schopnosti. Poďme sa spolu pozrieť na prvé 4 odhalené schopnosti.

  • Bolter Fusillades vám umožní prehadzovať hodené jednotky na hit, ak strieľate bolt zbraňou.

  • Long-range Marksmen zvyšuje range Rapid Fire a Heavy zbraní o 3 palce. Výnimkou sú Flame zbrane, pre ktoré toto pravidlo neplatí.

  • Hungry for Battle dáva všetkým jednotkám bonus +1 k CHARGE a ADVANCE.

  • Whirlwind of Range je taktika, pri ktorej vašim jednotkám "vybuchujú" nemodifikované šestky pri hode na hit v boji na blízko. Ak hodíte nemodifikovanú šestku na hit, trafíte sa dodatočným útokom. Toto pravidlo platí len ak jednotka vykonala CHARGE, Heroic Intervention, alebo bola cieľom CHARGE akcie súpera.

To je zatiaľ všetko. Čoskoro sa určite dozvieme viac.


5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page