top of page
  • Writer's pictureMartin

Elites - Chaos pod lupou

Rozšírenie pre Kill Team s názvom Elites je za rohom a Games Workshop sa rozhovoril o jednotlivých frakciách. Po detailoch o Xenos sa poďme spolu pozrieť na frakcie patriace do kategórie Chaos.

Heretic Astartes

Každá známa légia zradcov sa dočká novej vlastnosti. Napríklad Emperor's Children dostanú do vienka vlastnosť Flawless perfection, ktorá dokonale odzrkadľuje ich túžbu po dokonalosti a sile. Táto vlastnosť ovplyvňuje všetky vaše modely s kľúčovým slovom SLAANESH. Ak takéto modely stoja na začiatku Fight phase 1 palec od nepriateľa, považujú sa za chargnutých.

Druhou odhalenou schopnosťou je Terror Tactics pre synov Curza. Hovoríme samozrejme o Night Lordoch. Táto schopnosť pridáva súperovým modelom +1 na hod na Nerve test, ak takýto model nachádza do 3 palcov od Night Lords bojovníka. Hordy nepriateľov budú mať očividne oveľa väčší problém s morálkou.

Adeptus Heretics sa tiež dočkajú poriadnej posily v podobe Khorne Berzerkers, Possessed a Terminators. Khorne Berzerkers budú skutočne strašiak pri boji na blízko. Dokážu totižto vykonať pile in až dva krát a majú Strenght 5. K tomu si pripočítajte schopnosť Blood for the Blood God a na stole máte zaručený masaker. Táto schopnosť umožní týmto modelom bojovať vo Fight phase dva krát.

Keď bola reč o Possessed a Terminátoroch. Possessed vám ponúknu wound navyše a 5 invulenrable save. Terminátori sú jednoducho terminátori. To znamená 2+ Save a veľká škála zbraní na výber, vrátane brutálneho Reaper autocannonu.

Rozsah Commanderov bude obohatený o Chaos Lorda a Sorcerera. Všetko vyzbrojené Terminator armorom. Ďalej sa môžeme tešiť na Commanderov Greater Possessed (brutýlny zabiják na blízko), Master of Executions (efektívny lovec nepriateľských špecialistov a Commanderov) a Dark Apostle (s jeho Dark Disciples). Čerešničkou na torte je Master of Possession a jeho Malefic psychic discipline.


Death Guard

Death Guarda samozrejme nedostane možnosť výberu vlastnosti rôznych légií. Sama o sebe je predsa légiou. Jej príslušníci preto dostanú schopnosť Inexorable advance. To znamená, že nemajú postih na streľbu pri pohybe s Heavy zbraňou a nemajú postih pri streľbe z Assault zbrane ak predtým vykonali Advance. Navyše využívajú Rapid fire zbrane na vzdialenosť 18 palcov (namiesto obvyklého polovičného dostrelu zbrane). Pekný bonus, nemyslíte?

Death Guarda dostane najodolnejšie posily z celého rozšírenia Elites. Po bojisku sa budú prechádzať hrôzostrašní, obrnení Blightlord a Deathshroud Terminatori. Ak by vám to nestačilo, pripravte sa na vážne hnusné finále. Ich veliteľom bude môcť byť Commander Lord of Contagion so svojou Vector of Contagion Tactic. Táto taktika stojí 2CP a môžete ju použiť na začiatku kola, ak máte Lorda of Contagion na bojisku a nie je shaken. Hodíte kockou za každý nepriateľský model, ktorý je 1 palec od vášho modelu, ktorý je do 3 palcov od Lorda of Contagion. Ak hodíte 4+. tento nepriateľský model dostane mortal wound. Brutálna taktika, nemyslíte?


Thousand Sons

Thousand Sons Kill Team dostane do vienka schopnosť Brotherhood of Sorcerers, ktorá bude posilňovať kúzelnický potenciál a efektívnosť týchto prekliatych kúzelníkov. Táto schopnosť zvýši dosah vašich psychic powers o 3 palce a navyše môžete zvoliť až dvoch Psykerov naraz na vyvolanie psychic powers.

Túto Chaosácku frakciu prídu posilniť jednotky Scarab Ocult Terminátorov, ktorý majú možnosť začleniť do Kill Teamu Scarab Occult Sorcerera a samozrejme disponujú ničivým arzenálom. Môžete sa tešiť napríklad na Heavy warpflamer alebo Hellfyre missile racks.

Xenos aj Chaos máme za sebou a posledné nás čakajú sily Impéria.


1 view0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page