top of page
  • Writer's pictureMartin

Oertha padla!

20. júna 2020 sa konal posledný event zo série bojov o umierajúcu ťažobnú planétu Oertha v systéme Jericho Reach. Event sa konal v herni MagicHammer v Žiline. Na evente sa zúčastnilo 6 hráčov, ktorí sa snažili zmocniť tejto planéty a uchmatnúť pre seba jej tajomstvá. Oertha mala pred sebou svoje posledné dni.


Prvá vlna bojov prebiehala medzi jednotkami Ultramarines (Martin) a Death Guard (Dlabin). Ultramarines držali bojovú líniu a nedovolili skazeným silám Nurgla preraziť. Napokon sa im podarilo odraziť každú jednu vlnu hnijúcich útočníkov. Ultramarines tak v mene svojho Primarcha zvíťazili.

Súčasne prebiehal boj medzi spojenými Chaos légiami a Raven Guard. Raven Guard bojovali statočne no arcinepriateľ ľudstva zatlačil statočných Adeptus Astartes a museli sa takticky stiahnuť.

Tretí konflikt sa odohrával v zemi nikoho, na okraji posledného mesta na planéte - Oerthis. Iron Hands čelil náporu hnusných Xenos - Tyranidom. Iron Hands bojovalo do posledného muža a uštedrilo Tyranidom početné straty. To však nestačilo a na konci prvého dňa sa hordy Tyranidov prelievali do mesta ako príbojové morské vlny.


Druhý deň bojov zareagovali sily Ultramarines na prítomnosť ich odvekého nepriateľa Word Bearears, ktorí sa spojili s Alpha Legion. Ultramarines okamžite zaútočili. Boje boli kruté a mŕtve tela boli všade kam sa oko dohliadlo. Zradcovia napokon získali prevahu a v závere bojov zatlačili Ultramarines. Synovia Primarcha sa museli stiahnuť na orbitu.

Vlny Tyranidov narazili pri svojom postupe mestom na zvyšky síl Death Guard a prehnali sa ich pozostatkami ako víchor.

Posledný boj sa odohral medzi Iron Hands a Raven Guard. Správa o tomto konflikte však spadá pod pečať najvyššieho utajenia Ordo Hereticus. Zlé jazyky však tvrdia, že došlo k zásahu Thousand Sons, ktorý prastarým rituálom zmiatli sily Impéria. Toto tvrdenie je však čistá špekulácia a jeho rozširovanie môže viesť k zatknutiu a k následnej poprave za rúhanie.


Po krutých bojoch bolo jasné, že Oertha padla. Imperiálne jednotky sa stiahli na orbitu a aj zo sústavy s cieľom plánovať ďalšie kroky. Achiles Crusade ani zďaleka neskončila a Impérium čaká ešte veľa bojov. Na planéte ostali armády Chaosu a Tyranidov. Čo sa dialo na planéte po stiahnutí Impéria nikto netuší.

Daniel: "Najlepšia jednotka bol jednoznačne Shrike a jeho hviezdna chvíľa. Lacov Daemon Prince prežil na 1W po mojej streľbe (Laco si posledný život zachránil vďaka stratagemu). Vtedy nabehol na scénu Shrike a rozdal si to s nim na blízko.


Marek: "Najlepšia jednotka boli Genstealers, ktorí sa prelievali cez nepriateľov v prvom kole, zatiaľ čo o screen jednotky sa postarali moji Hive Guards."


Jakub: "Pri hre proti Danielovi by som nominoval Agressorov a Vanguardov, ktorý vydržali môj relentless shooting a beating. Moji Tartaros Terminatori tiež pekne držali líniu. Plus ešte redemptor dreada ktorý aj keď mal problémy s par problémov s vanguardami čistil veľa veci zo stola svojim shootingom."


Laco: "Top unita: Full squada nurglingov, ktorá v prvej hre po novom Stratageme lockla oponenta v CC a v druhej oponentovi zožrala shooting." "Top momenty: 1. Uvedomenie si, že moja banda possessed mala na sebe celý čas miasmu 2. Keď v oboch hrách môj warlord prežil na 1-2 životoch iba skrz World Bearers Stratagem"


Martin: "Najepickejší moment bol keď moji dvaja Redemptor dredi, dva Tactical Warsuity, 5 Intercesorov muselo vypáliť všetko čo mohli, aby zabili 7 Plague mariňkov v krátery. Najlepšia jednotka bol určite Kapitán - Chapter Master, ktorý dokázal z hrozných hodov vytvoriť úžasné hody a jeho relic Seal of Oath, vďaka ktorému som dokázal zničiť 19 nabppstovaných Possesed. "


Ďakujem všetkým hráčom, ale aj hosťom za účasť a teším sa na ďalší event.


Zdroj: Archív autora

62 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page