top of page
  • Writer's pictureMartin

Posledné dni Oerthi - komunitný event

Updated: Jun 14, 2020

Imperiálna planéta Oertha toho má za sebou už veľa. Z bezvýznamnej, pomaly umierajúcej ťažobnej dŕžavy Impéria, na hraniciach sektoru Jericho Reach, sa stala v priebehu niekoľkých dní bojová zóna. Oertha mala na svojom povrchu nekonečne planiny zdevastovaných, opustených trosiek veľkolepých miest. Posledne mesto na planéte sa volalo Oerthis a tvorilo poslednú ochranu pre milióny občanov Impéria.


Pod povrchom planéty sa nachádzali nekonečne labyrinty ťažobných tunelov a baní. Jednotky Adeptus Mechanicus kopali pridlho a prihlboko. Objavili niečo, čo malo z tejto planéty spraviť stred všetkého diania. Tak sa aj stalo.


Na planéte sa objavili sily T'AU Empire, ktorých ríša susedí priamo s touto planétou a teda tvori vstupnú bránu do celého systému. Samotná planéta tiež slúžila ako predsunutá základňa jednotiek Deathwatch, ktorí z Watchtower strážili hranicu sveta ľudí. Odrazu sa medzi obyvateľmi posledného mesta začala šíriť záhadná choroba. To bola prvá predzvesť príchodu služobníkov Boha hniloby - Death Guard. Toto však neboli jediné sily Choasu, ktoré prilákalo tajomstvo schované hlboko pod povrchom planéty. Prastarý zradcovia- Thousand Sons otvorili svoje portály a rozohrali v zakrvavených uliciach mesta svoju vlastnú hru. Aj samotný Adeptus Mechanicus sa pridal ku konfliktu a za každú cenu sa snažil ochrániť svoj tajuplný objav. Na planétu tiež dorazili predsunuté jednotky kapituly Ultramarines. Tie znamenali predzvesť príchodu veľkolepej sily Impéria s názvom Achilus Crusade. 10 dní trvali kruté boje o ulice posledného mesta Oerthis.


Na desiaty deň sa stretli hlboko v zabudnutých baniach pod mestom sily Thousand Sons, Death Guard, Ultramarines a Deathwatch. Každý z nich chcel získať prastaré tajomstvo pre seba. Nik však netušil čo to je a čo ich čaká. Fínale bojov bolo kruté a dopadlo katastrofou. Katastrofou pre všetkých. Komandér Death Guard - obávaný Lord Kalban Deathbringer uviedol do chodu prastarý artefakt. Ten vyvolal uprostred všetkých bojov portál žiariaci zelenou farbou. Z portálu sa vyhrnuli nekonečné zástupy légií Necrons!


Na 10. od prvých bojov sa rozpútalo na planéte a v okolitom vesmíre peklo. Bojovalo sa o každú ulicu, každá blok, každý kúsok vzduchoprázdna v okolitom vesmíre. Prvé väčšie jednotky sa stretli a prelievali krv. Nikto nebol víťazom ani porazeným. Planéte kričala od utrpenia. Čakali ju jej posledné dni.


A tak sme tu. Je čas rozhodnúť o osude tejto planéty a možno aj o osude celého systému.


Príhlásené frakcie a hráči:

Ultramarines (successor kapitula Greyshields) - Martin - potvrdená účasť

Tyranids - Marek - potvrdená účasť

Chaos - Nurgle - Laco - potvrdená účasť

Imperium/Necrons/Death Guard/Space Marines - Dlabin - potvrdená účasť

Raven Guard - Daniel - potvrdená účasť

Iron Hands - Jakub - potvrdená účasť


Necrons - Patrik (náhradník)

Deathwatch - Matej (náhradník)

Adeptus Mechanicus - Maroš (náhradník)



!!!ZMENA!!! Dátum:

20. jún 2020 - cca 9:00 (sobota), herňa Magic Hammer, Žilina


Armáda:

Armáda musí byť Battle-forged a môže obsahovať maximálne 3 detachmenty a maximálne 1750 bodov (bez limitov).


Terén:

Prvé poschodie viac poschodových budov blokuje výhľad (je nepriestrelné).

Modely s INFANTRY key word môžu cez takéto steny prechádzať a dostávajú postih -2 na charge. -2 na charge sa vzťahuje aj na charge cez kráter.

Ruiny, zákopy, muničné bedne, barely dávajú unite klasický COVER (+1 k hodu na Save) ak sa celá unita nachádza aspoň 1 palec od tohto terénu (v smere paľby).

Pri boji na blízko sa žiadny bonus na save neudeľuje.


Misie a čas:

Budú sa hrať Maelstorm of War misie z Chapter Approved 2019. Budú sa hrať 2 zápasy, pričom pred každým zápasom sa vyberie jedna náhodná misia. Na každú hru bude čas 3,5 + hodiny.


Maximálny počet hráčov je 6 a na každého čaká malé, šikovné prekvapenie.


70 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page