top of page
  • Writer's pictureMartin

Vojna o Bekrin II - Battle Report

Updated: Sep 25, 2020


Ultramarines kapitán Atreus Maximus kráčal prázdnou ulicou. Všetky budovy okolo boli už len pozostatky svojej nedávnej veľkoleposti. Všetko bolo zničené. Všetko padlo za obeť zúfalého kroku najvyššej rady Ecclesiarchy. Prvé hodiny bojov spustili na vlastné mestá nekonečne bombardovanie, ktoré malo zastaviť postup nepriateľov ľudstva. Uspeli, no cena bola privysoká. Po bojoch nastalo TICHO. Nepriateľské sily sa stiahli a Impérium sa mohlo preskupiť. Atreus však vedel, že TICHO je len predzvesť búrky. Vojna o planétu a hlas Boha-Emperora ani zďaleka neskončila.


Jeho jednotku prieskumníkov tvorila trojica Inceptorov na čele so seržantom Caltusom (Inceptor Squad), pätica skúsených veteránov so seržantom Titom (Tactical Space Marines) a Scipius vo svojom pochodujúcom stroji (Invictor Tactical Warsuit).

"Kontakt! 12. hodina! Necronská patrola!", ozval sa seržant Caltus v praskajúcej vysielačke.

"Rozumiem! Kód Alfa 365, formácia Omega!", reagoval kapitán. Následne šepol prísahu, v ktorej sa zaviazal zničiť nepriateľov ľudstva, ktorí pred ním v túto hodinu stoja (Relic Seal of Oath zameraný proti Necron Warriors). Viac povedať nebolo treba. Jeho jednotka sa pustila do presne naučených pohybov. Každý presne vedel čo má robiť.


+++Priebeh kampane nájdete na na spodku stránky+++


+++ CRUSADE MISION - COMBAT PATROL +++

+ SWEEP and CLEAR + info TU


+++ Deployment +++


Invictor Tactical Warsuit zaujal postavenie v prednej línii, tak aby sa vyhol nepriateľskej paľbe no stále mal v dosah dôležitú časť križovatky (Objective marker). Tactical Space Marines obsadili zborenú budovu, stáli tak, aby dokázali kedykoľvek reagovať a tvoriť tak zálohy (opäť pri Objective markery). Kapitán stlačil runu na svojom energetickom kladive (Thunder Hammer), poťažkal si štít ovešaný prísahami vernosti (Relic shield) a priskočil k jednotke (Jump pack) Inceptorov.

Horda Necronských Warriorov (20) obsadila ruiny na konci ulice a svojimi bezduchými telami kryla svojich veliteľov - Overlorda a Crypteka. Malá skupinka Scarabov sa stiahla za stenu zničenej budovy (Objective marker).


+++ 1. KOLO +++


Iniciatívy sa chytili Ultramarines. Inceptori priskočili s rachotom motorov na stred križovatky. Kapitán ich nasledoval. Invictor Tactical Warsuit sa s rachotom vrútil do zničenej budovy a dostal sa tak na dosah Scarabov ( a Objectiv markeru). Tactical Space Marines sa pohli dopredu, aby kryli postup svojho kapitána a tvorili tak zálohu.

Zničenými ulicami sa ozvala ohlušujúca paľba. Inceptori rozsekali na kúsky niekoľko Necron Warriorov (7) (paľba z Assault bolterov), Invictor Tactical Warsuit zničil jedného a následne sa rozbehol proti Scarabom. Strhol pri tom niekoľko stĺpov v budove. Svojou päsťou rozdrvil jednu skupinku Scarabov, dve vrčali a poletovali okolo.


Necronský veliteľ Overlord sa vydal zo seba prazvláštny rezonujúci smiech, ktorý sa odrážal od rozpadajúcich sa stien zničených budov. Následne sa začali jednotlivé kúsky kovových tiel Necron Warriorov opäť skladať do pôvodného tvaru. 5 Necron Warriorov sa postavilo na nohy, pripravený zničiť všetko v dosahu. Následne sa všade navôkol rozľahol nepríjemný piskot a vzduch sa začal lámať pod náporom zelenkastých bleskov. Jednotka Necron Warriorov sa behom jedného okamihu objavila v krátery, neďaleko hlavnej križovatky. Uprostred hordy stál Cryptek (Relic The Veil of Darkness). Následne dopadlo na jednotku Ultramarines peklo. Zelené energetické výboje lietali na všetky smery. Časť Necron Warriorov sa zamerala na Tactical Space Marines. Pod náporom paľby padli dvaja k zemi. Zvyšok si mal jediný cieľ - odstrániť jednotku Inceptorov. Na takúto krátku vzdialenosť (ich AP bolo vylepšené o -1 vďaka dynastii Mephrit a vlastnosti Solar Fury) boli ich streli zničujúce a veľmi presné (použitie Stratagemu Caught in the Open z pravidiel pre Theatre of War: Hive World. Necron Warriori mohli prehadzovať všetky neúspešné hody na hit). 9 striel trafilo Inceptorov. Ich Gravis Armour však obstál v tejto ťažkej skúške (6 hodov 5+ so snahou prehodiť aj 7 pomocou re-roll stratagemu, no neúspešne). Jeden Inceptor sa zvalil do prachu, jeho zbroj a motory praskali a iskrili.

Overlord sa rozbehol na steč proti Invictor Tactical Warsuite. Svojou prastarou kosou (Relic Voidreaper) poškodil svoj cieľ. Nestačilo to však a Warsuita bola ostala plne bojaschopná (stratila 6 woundov). Scipius sa však nevzdal a vrátil svojmu protivníkovy niekoľko úderov s robotickou päsťou. Overlordov energetický štít (4++ save) úspešne odrazil všetky útoky - až na jeden (Overlord ostal na 2 woundoch).


+++ 2. KOLO +++


Invictor Tactical Warsuit si uvedomil čo sa deje. Horda Necron Warriorov sa dostala do stredu jeho bratov, s cieľom rozpútať peklo. Okamžite ustúpil z boja. Nie len tak bezhlavo, ale s chladným prístupom taktika (Stratagem Fall Back and Re-Engage, čo mu umožnilo vykonať Fall back, strieľať bez postihu a ešte sa pokúsiť o Charge). Odkrytie Overlorda neušlo pozornosti Inceptorom a tí na neho uprostred letu spustili paľbu. Overlord nápor guliek nevydržal a jeho kovové telo dopadlo tvrdo na zem. Kapitán Atreus Maximus dopadol tvrdo pár metrov od hordy Necron Warriorov, pripravený zaútočiť. Invictor Tactical Warsuit a Tactical Space Marines spustili paľbu. Nekonečná paľba a plamene Incendium cannonu pochovali viac ako polovicu nepriateľov. Zvyšok Warriorov obkolesil Crypteka. Následne došlo k boju na blízko. Kapitán rozdrvil svojim kladivom niekoľko hláv. Obrovská roboticka päsť Warsuita drvila telá Necronov ako keby boli z piesku. Po tomto útoku ostal stáť uprostred krátera jeden Necron Warrior a Cryptek. Obkľúčení dychtivými Ultramarines.


Bitka bola rozhodnutá.


+++ ZÁVER +++PRIEBEH KAMAPNE +++


Prvé kolo stretov dopadlo nerozhodne. Ultramarines získali pre Impérium jedno víťazstvo.


Medzi zničenými vežiakmi katedrál bojovali príslušníci kapituly Brazen Claws proti malej prieskumnej jednotke T'AU Empire. Jednotka pod vedením kapitána Storrgosa Terreka nestačila na Xenos commandera Star Fire Shas'O Ais Keshan. Adeptus Astartes sa museli stiahnuť.


Grey Knights, pod vedením ctihodného Librariana Ortusa Ortyriana, sa statočne postavili légii Death Guard. Imperiálnych silám sa síce podarilo poraziť Daemon princa Mangeichora, no nestačilo to. Daemon princ ústup len predstieral. Zatiaľ čo sa nechal naháňať trestnou výpravou Grey Knighov, jeho zvyšne jednotky obsadili dôležite strategické body na bojisku.


Na druhom fronte však Deathwatch zlyhala a vlna Tyranidov ich zatlačila. Pri ústupe narazili na hliadku chaosu - príslušníkov légie Death Guard, ktorej Daemon princ Mangeichor vyvraždil takmer všetkých Adeptus Astartes v patrole Deathwatch. Po jeho stopách sa však vydal kapitán Atreus. Musí pomstiť svojich bratov...


Pokračovanie nabudúce


Impérium: 1WIN

Chaos: 1 WIN

T'AU Empire: 1 WIN

Tyranids: 1 WIN



Zdroj: Archív autora

93 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page