top of page
  • Writer's pictureMartin

Vojna o Bekrin III - Battle Report

Updated: Sep 28, 2020


Lov začal. Do trosiek zničených miest sa vydali stovky malých patrol Adeptus Astartes. Mali jediný cieľ - nájsť a zničiť velenie nepriateľov ľudstva na chrámovom svete Bekrin. Túto taktiku vybralo generálne velenie planetárnej obrany a najvyššia rada Ecclesiarchy. Velenie Canis Salient s týmto taktickým plánom súhlasilo.


Kapitán Atreus Maximus z kapituly Ultramarines si dobrovoľne vybral sektor, o ktorom sa vedelo, že je pod kontrolou légie Death Guard - zradcovia skazený chorobami a hnilobou warpového božstva Nurgle. Zradcov riadil nechutný výplod warpu, Démonický princ, ktorý bol známi pod menom Mangeichor. Tento démon dokázal už 2 krát poraziť sily Adeptus Astartes. Atreus sa zaprisahal, že vypudí tohto démona z našej reality a pomsti tak svojich padlých bratov.


Jeho trestnú výpravu tvoril statočný Scipius vo svojom pochodujúcom stroji (Invictor Tactical Warsuit), pätica skúsených veteránov so seržantom Titom (Tactical Space Marines) a jednotka Aggressorov pod vedením seržanta Brutusa (Aggressors). Všetci boli pripravení bojovať za Emperora a jeho svetlo.



+++Priebeh kampane nájdete na na spodku stránky+++


+++ CRUSADE MISION - COMBAT PATROL +++

+ SWEEP and CLEAR + info TU


+++ Deployment +++


Scipius robil prieskumníka a držal sa pred zvyškom patroly (9 palcov od nepriateľskej Deployment zóny). Kapitán stál uprostred svojich mužov. Odrazu sa z ničoho nič objavila zelenkastá hmla. S hmlou prišiel aj prazvláštna sladká vôňa. Kapitán dobre vedel, že sa blíži k svojmu cieľu. Okamžite poslal jednotku Aggressorov do zálohy, aby obišla nepriateľa a udrela zo strany (1CP za Strategic Reserves). Pár sekúnd na to sa mohol lov začať. Atreus Maximus vyslovil prísahu a vyriekol modlitbu k Emperorovi (Relic: Seal of Oath proti Daemon princovi).

Z hmli sa postupne vynárali mohutné siluety nepriateľov. Traja Plague Marines prišli uvítať lovcov. Kapitán Atreus dostal správu na svoj datatablet. Bolo to krátke video z kamery upevnenej na Invictor Tactical Warsuite. Záznam na sekundu zachytil pohyb niečoho obrovského v neďalekej ruine. Musel to byť ich cieľ. Daemon prince na nich čakal v zničenej budove. Čakal kým nesklapne jeho pasca.


+++1.KOLO+++


Ultramarines vyrazili na lov. Scipius sa vo svojom stroji rozbehol naproti trojici Plague Marines. Podporovala ho paľba bolterov jeho bratov (Tactical Space Marines). Plamene jeho Incendium cannonu vyparili všetkých nepriateľov v dosahu. Zvyšok Adeptus Astartes šiel za ním.

Daemon princ vyceril rady ostrých zubov. Jeho pasca je pripravená. Prudko vzlietol a preniesol sa hlbšie do zničeného mesta. Počas letu vyriekol niekoľko zakázaných slov a okolo jeho monštruózneho tela sa objavila zelená hmla, ktorá skôr pripomienka nejakú plazivú rastlinu. Na ulici sa ochladilo. Daemon princ použil skazené sily warpu (Miasma of Pestilence: nepriatelia majú postih -1 na hit pri útoku na princa).


+++2.KOLO+++


Invictor Tactical Warsuit pokračoval vpred, spolu so zvyškom patroly. Daemon princ bol zasypaný dažďom striel. Guľky trhali steny všade okolo. Niekoľko výstrelov našlo svoj cieľ. Mangeichora zavrčal (stratil 2 woundy). Kapitán stále držal zálohu mimo hlavného boja. Čakal na správnu chvíľu.

Pasca zaklapla. Daemon princ opäť vzlietol. S neľudským revom sa pustil oproti Invictor Tactical Warsuite. Jeho rev bol signálom pre jednotku Blightlord Terminators, ktorí čakali na túto chvíľu. Vzduch sa začal lámať a realita sa začala trieštiť ako sklo. Zelené blesky praskali na všetky strany. Hneď po veľkom tresku sa objavili na bojisku Blightlord Terminatori a to len niekoľko stôp od kapitána Atreusa a jeho bratov.

Terminatori spustili paľbu na Scipiusa a jeho stroj. Ich melta zbrane mu tavili pancier (po ich streleckom útoku mu ostalo 9 W). Následne sa zamerali na Tactical Space Marines a ťažkopádne sa rozbehli na steč (vykonali úspešný charge) Kombinovaná paľba všetkých Adeptus Astartes (Stratagem Defensive Focus) zabila jedného Terminátora. Daemon princ ich nasledoval a zatočil na Invictor Tactical Warsuit. Kapitán Atreus Maximus sa musel rozhodnúť. Na jednej strane stáli životy jeho bratov a na druhej cieľ jeho misie - Daemon prince Mangeichor. Vedel, čo musí vykonať. Priskočil k svojim mužom v snahe prilákať pozornosť Blightlord Terminatorov (Heroic Intervention). Jeho plán mu vyšiel. Blightlord Terminátori okamžite na prítomnosť kapitána zareagovali a zaútočili na neho všetkými zbraňami. Kapitán bojoval statočne, niekoľko útokov odrazil, niekoľko ich zachytil svojim Storm shieldom. Avšak sa nedokázal ubrániť každému útoku. Cely od krvi padol na kolená. Mangeichor to zachytil kútikom oka a neubránil sa krvavému, hnusnému úškrnu. Jeho krátku nepozornosť využil Scipius a len tak tak vyviazol z boja (ostali mu 2W).



+++3.KOLO+++


Invictor Tactical Warsuit ustúpil z boja, rovnako tak Tactical Space Marines, ktorých zachránil kapitán Atreus. Jednotka Aggressorov už nevydržala naďalej čakať v zálohe a porážka kapitána ich vyburcovala k činu. Pribehli na dostrel Daemon princa (9 palcov od neho a 6 palcov od kraja bojiska) a spustili burácajúcu paľbu (Auto Boltstorm Gauntlets8Fragstorm Grenade Launcher). K ich streľbe sa pridal aj zvyšok patroly. Telo Daemon princa Mangeichora pripomínalo sitko. No stále stál, vrčal a bol pripravený všetkých zabiť (ostali mu 2W).

Nastala ta chvíľa, ktorá mala rozhodnúť o osude kapitána Atreusa a možno aj celej planéty. Seržant Brutus zo seba vydal bojový pokrik, ktorý mal zakódovaný hlboko v sebe:

"Za Emperora, za Primarcha a za Macragge!!!"

S týmto pokrikom sa rozbehol spolu so svojimi mužmi s cieľom zapudiť výplod warpu, raz a navždy (Charge uspel s hodom 9). Všetci traja Aggressori si to rozdávali s démonom na férovku. Z 13 útokov Power Fistami sa podarilo preraziť len dvom. Prvý útok mal len polovičný efekt (Power fista dala démonovi 2 damage a z toho 1 damage ignoroval pomocou disqusting resilient). Druhý útok bolo len škrabnutie (Power fista mala silu len 1 damage). Ale aj tento škrabanec mohlo rozhodnúť boj.

Telo Daemon princa však nedokázalo odolať tejto poslednej rane a s ohlušujúcim jakotom si ho zobral warp. Ultramarines splnili svoju úlohu. Scipio, napriek poškodeniu svojho bojového stroja, dokríval k zakrvavenému telu kapitána Atreusa Maximusa. Jemne zdvihol jeho telo. Ešte dýchal.



+++ ZÁVER +++PRIEBEH KAMAPNE +++


Ultramarines vypudili veliteľa légie Death Guard naspäť do warpu. Chaos sa však určite vráti. Chaos sa vždy vracia.


Deathwatch - kill team Raziel (vyslaný na pomoc Watch Captainovi Barnabusovi, viz TAJNÁ SPRÁVA) vykonal bleskovú útok na kľúčové monštrum Tyranidskej hordy. Corvus Blackstar s výsadkom veteránom a Watch Captainom Razielom vyhladili Tyranidské sily. Hive Tyrant padol priamo pod kladivom samotného kapitána.


Grey Knights preskupili svoje sily a pustili sa do lovu Necronov. Do boja povolali mocného Dreadknighta ktorý rozsekol Necron Catacomb Command Barge na polovicu. Horda Necrons Warriors nevydržala tlak warpu, ktorú Grey Knighti využili v tomto boji.


Bratia Adeptus Astartes z kapituly Brazen Claws stále pokračujú v love.


Impérium oslavuje malé víťazstvo. Oslavy však nebudú trvať dlho. Chrámovým svetom Bekrin sa totižto začína šepkať, že nepriateľ objavil niečo, čo môže zmeniť priebeh vojny. Vojna stále nekončí.


Pokračovanie nabudúce


IMPERIUM vs. XENOS & HERETICS

4:3

Ultramarines: 2 WINS

DeathWatch: 1 WIN

Grey Knights: 1 WIN

Chaos: 1 WIN

T'AU Empire: 1 WIN

Tyranids: 1 WIN


Zdroj: Archív autora

78 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page