top of page
  • Writer's pictureMartin

Vojna o Bekrin - Kapitola tretia - KVAPKY

Updated: Sep 25, 2020



+++Správa o invázii nepriateľských síl na Cisárom posvätenú planétu Bekrin - svetlo Boha-Emperora v systéme Jericho Reach vo vojnovej zóne Greyhell +++


+++zdroj srpávy: Captain Atreus Maximus z kapituly Ultramarines, Adeptus Astartes z Canis Salient - vojnová zložka Achilus Crusade +++


+++cieľ správy: Admirál flotily Canis Salient, ctihodný Remus Glaron. +++


+++Prvé patroly imperiálnych síl pátrajúce po nepriateľoch Boha-Emperora hlásia veľké straty a tvrdý odpor. Bratia z Brazen Claws boli zatlačení zradnými Xenos z T'AU Empire. Veteráni Deathwatch boli porazení Tyranidmi. Trestná výprava Grey Knights po stopách Deamon princa dosiahla len Pyrrhovo víťazstvo. Síce porazili výplod Chaosu, no celé to bola pasca a prišli sme o dôležité strategické miesta na fronte. Nepriatelia využívajú zradné úskoky a pasce. Vojna sa mení na naháňačku mačky a myši. Otázkou však je, čo z toho sme my. Mestá sú zničené a fronty nejasné. Bojuje sa o každú ulicu o každé pozostatky kedysi veľkolepých katedrál. Rozhodol som sa pokračovať v pátraní po skazenom Deamon princovi, ktorého meno nebudem radšej uvádzať. Už len jeho vyslovenie vyvoláva u bežných ľudí triašku a krvavé zvracanie. Zaprisahal som sa tento skazený výplod Chaosu vypudiť z našej reality. Chaos však nie je všetko čo nás stojí drahocenné KVAPKY krvi. Vlny krvilačných Tyranidov naberajú na sile. Skôr, či neskôr sa im budem musieť postaviť. Emperor ochraňuj nás. Impérium musí zvíťaziť. +++



+++Koniec správy+++

Chrámový svet Bekrin prvé dni vojny prežil. Boje boli kruté a mestá na povrchu planéty sa premenili na trosky. Vlny Tyranidov decimovali obranné valy, no napokon narazili na útes. Touto pevnou skalou bol kapitán z radou Adeptus Astartes - Atreus Maximus z kapituly Ultramarines. Na bojisku ostal ako posledný. Jeho hrdinstvo však znamená len začiatok temných dní, ktoré sa ženú k bránam planéty. Všetci dobre vedeli, čo znamená ticho rozliehajúce sa zničenými ulicami chrámového sveta. Bolo to TICHO pred búrkou.


Do zničených trosiek chrámových miest boli vyslané desiatky imperiálnych patrol. Pátrali po nepriateľoch ľudstva. To na čo narazili však stálo Impérium nemálo KVAPIEK krvi. Odpor bol tvrdý a krvavý. Do Greyhell Warzone sa opäť dostala bojová výprava T'AU Empire. Zradní Xenos prekvapili bratov z kapituly Brazen Claws a donútili ich ustúpiť. Vlny Tyranidov sa pomaly spamätávajú z prvej porážky a zdecimovali kill team Deathwatch. Skazená Légia Death Guard vyslala proti Grey Knightom nechutný výplod Chaosu - Daemon princa. Ten sa nechal poraziť, no súčasne úskokom a zradou získal dôležité body na fronte. Ultramarines narazili na patrolu Necronov. Emperor nad nimi našťastie bdel a podarilo sa im Nekronské sily poraziť (viac info. TU)


Boje však ani zďaleka neskončili. Vrchné velenie Ecclesiarchy a generálne velenie planetárnej obrany sa rozhodlo pre nový plán. Je načase zastaviť túto inváziu skôr ako bude neskoro. Impérium vyšle malé, rýchle patroly do miest, v ktorých sa podľa informačných analýz, nachádzajú veliteľské zložky nepriateľa. Bez velenia budú nepriatelia ľahkou korisťou pre neporaziteľné sily všemocného Emperora.


"Bol to veľkolepý plán. Stovky malých bojových patrol elitných jednotiek Adeptus Astartes sa vydalo na lov. Ich cieľom boli velitelia nepriateľských síl. Bol čas zastaviť inváziu. Bol čas zachrániť túto Emperorom posvätenú planétu - posledné svetlo v Greyhell Warzone. Ticho sa skončilo. Z oblohy sa pustili KVAPKY, ktoré sa ešte dnes zmiešajú s krvou. Nikto však netuší, akú farbu bude mať táto krv ."

+++Armády bojujúce o osud chrámovej planéty Bekrin+++


# Grey Knight, Ortus Ortyrian _ Jožko (IMPÉRIUM)

# Deathwatch, Watch Master Valatar_ Matej (IMPÉRIUM)

# Ultramarines, kapitán Atreus Maximus_ Martin (IMPÉRIUM) 1 WIN

# Brazen Claws, Primaris kapitán Storrgos Terrek_ Jakub (IMPÉRIUM)

#

# Death Guard, Daemon Prince Mangeichor_Dlabin (CHAOS) 1 WIN

# Tyranids, Kronos Hivefleet, Devourers Shadow_Marek (TYRANIDS) 1WIN

# Necrons, Overlord Khereph_Patrik (NECRONS)

# T'AU Empire, Commander Star Fire Shas'O Ais Keshan_Rado (T'AU EMPIRE) 1WIN



+++ CRUSADE MISION - COMBAT PATROL +++

+ ASSASSINATE +

Strana s IMPERIUM key wordom je v tejto misii v úlohe ATTACKER.

Pre túto misiu si môžu hráči vybrať jednu AGENDU (sekundárnu úlohu). Zoznam nájdete TU.

Druhá príbehová misia sa bude riadiť doplnkovými pravidlami z knihy Psychic Awakeing: Pariah, Theatre of War - HIVE WORLD. Tieto pravidlá nájdete TU.


Zdroj: Archív autora

33 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page