top of page
  • Writer's pictureMartin

Event: Vojna o Bekrin - Battle Report

Dňa 8.8.2020 sme v herni MagicHammer (Žilina) odštartovali boje o ďalšiu planétu v systéme Jericho Reach. Po páde ťažobnej planéty Oertha sa boje presunuli na chrámový svet Bekrin. Táto planéte je svetlom Emperora v nekonečnej vojnovej zóne Greyhell. Vojna o čistotu ducha obyvateľov Impéria začala - Vojna o Bekrin je tu so svojou prvou kapitolou Vlna za vlnou.

Prvé boje o planétu zvádzali sily na strane Impéria Space Marines - Greyshields (ja), Space Marines - Ultramarines (Jožko), Adeptus Mechanicus (Michal). O duše a krv obyvateľov planéty išlo armádam Tyranids (Marek) a Necrons (Patrik). Sily Chaosu zastupovala légia Death Guard (Dlabin). Hrali sme 3 zápasy s 1000 bodovými armádami. Misie Eternal War (Matched play), ktoré sme si okorenili špeciálnymi pravidlami z knihy Psychic Awakening: Pariah - Theatres of War. Konkrétne pravidlo pre bojisko War-Torn Shrine World.

Ťažká kanonáda sa dopadala z oblohy každú hru a bombardovala líniu bez prestávky.


Prvé kolo bojov o frontovú líniu zvádzali Greyshields a Necrons, Death Guard a Admech a posledná dvojica boli Tyranids a Ultramarines. Nasledujúce riadky budu z pohľadu Greyshields a ich bojov.


Prvú hru sa na bojisku objavila prazvláštna energia, jemný vánok warpu, alebo to možno bol len výbuch hviezdy vzdialenej milióny svetelných rokov. Twist bol Aura of the Humble Saints (+1 na kúzlenie ak je model do 3 palcov od objectivu).


Proti Greyshields stala horda Necronov (20x Necron Warriors, 5x Destroyers + Heavy, Overlord, Cryptek). Armáda Impéria získala iniciatívu a vydala sa proti pomaly kráčajúcim Xenos. Captain Markus Cassus prisahal zničenie nepriateľskej jednotky Destroyerov (Relic Seal of Oath). Najlepší bojovníci Impéria spustili paľbu. Aggressory, Redemptor Dreadnought a Suppressory zničili prvú líniu Necron Warriors (Patrik smúti, mračí sa). Invictor Tactical Warsuit využil svoju pohyblivosť a dostal sa až do centra nepriateľskej armády. Druhá línia Warriorov však prežila. Necronský Overlord rozbil vo svojej kovovej ruke Resurrection Orb a druhá línia Warriorov takmer celá povstala z popola. Následne uvolnili priestor Destroyerom, ktorý v jednej salve svojich ničivých striel zničili Redemptor Dreadnoughta aj Invictor Tactical Warsuit (Patrik sa usmieva, oči žiaria).

Na scénu však prišla jednotka Eradicators, ktorá v spojení s paľbou Aggressorov zničila všetkých Destroyerov (Patrik sa mračí a vidí všetko na červeno). Umrelo len pár Necron Warriorov. Necroni vracajú úder a opätovne oživená horda Necron Warriorov zabila Aggressorov a Overlord sa postaral svojou kosou o Eradicatorov (Patrik sa opäť usmieva a vidí lepšie zajtrajšky pre Xenos). Necroni sa začínajú rozťahovať po bojisku a Space Marines dochádza dych.

Captain a Lieutenant sa vrhli do zúfalého boja s Necron Warriormi a svojimi chainswordami trhali kusy ich kovových tiel. Medzi tým sa bojisko zmenilo na peklo a Imperiálne bombardovanie nabralo na sile. Do chaotického boja sa pridal Overlord, ktorý rozpolil Lieutenanta.

Našťastie boj končí (5. kolo) a Greyshields udržali líniu. Utrpeli však vysoké straty a na stole im ostalo par modelov. Pokračovanie bojov by definitívne znamenalo výhru Necronov.

Stav po prvom kole:

Adeptus Mechanicus udržal líniu pred Death Guard. Tyranidi prerazili obranu Ultramarines a Greyshields udržali frontu pred Necronmi.


Druhe kolo sa postavili proti sebe: Greyshields a Death Guard, Tyranids a Adeptus Mechanicus, Necrons a Ultramarines. Oblohu nad bojiskom pohltila temnota. Peklo už nebolo len doménou povrchu planétu ale aj neba, vysoko v oblakoch. Deň sa stal nocou. Twist bol Darkened Skies (prvý hráč hodí D6 na začiatku každeho kola. Pri hode 5+ sa obloha začierni a INFANTRY a SWARM jednotky nemôžu byť cieľom útokov ak nie sú bližšie ako 18 palcov). Bojisko bolo stále bombardované.


Greyshields obnovili posádku a preskupili svoje sily na bojovú líniu s Death Guard. Výbuchy trhajúce budovy a ulice mesta na kúsky boli prerušené hrôzostrašným smiechom. Vzápätí sa obloha zmenila na čierne more. Temnota padla na bojisko a snažila sa vkradnúť do duší bojovníkov Impéria (Dlabin hodil 5+ na Twist Darkened Skies). Captain Markus Cassus dobre vedel, kto alebo čo je zdrojom temnoty. Bol to Daemon Prince zasvätený skazenému božstvu Chaosu - Nurglovi. Markus pokľakol a vyriekol prísahu, v ktorej sľúbil svojmu pánovi Emperorovi, že odstráni toto zlo z povrchu tohto sveta (Relic Seal of Oath). Potom to konečne prišlo. Death Guarda poslala na bojisko svoju ťažkú divíziu skazených Daemon engines (3x Plagueburst Crawler, 1x Foetid Bloat-drone a 1x Plagueburst Crawler), ktoré sprevádzala jednotka Plague Marines, Poxwalkers a samotný Daemon Prince. Death Guard armáda sa rozprestrela po bojisku v snahe zatlačiť jednotky Impéria. Tam sa však prepočítali. Greyshields statočne vyrazili na steč.

Prvé kolo utrpel Invictor Tactical Warsuit a Redemptor Dreadnought značné poškodenie. Choas ich však nedokázal zničiť a tak pokračovali v boji. Z celej jednotky prežil jeden jediný scout, ttorý úspešne zasadil zástavu Impéria. Aggressori zmasakrovali hordu poxwalkerov a zanechali niekoľko šrámov na povrchu Foetid Bloat - drona. Následne sa pridali do boja na blízko spolu s Dreadnoughtom a Warsuitom ( Spolu 23 útokov Power Fistami udelilo silám Death Guardy 6 woundov). Death Guarda neutrpela skoro žiadne straty a delostrelectvo dopadalo na hlavy oboch armád.

Daemon Prince sa postaral zakázanými trikmi z warpu (smite :D) o Redemptor Dreadnoughta a následne roztrhal druhú jednotku skautov na márne krvavé kúsky. Druhá časť línie sa stále pretláčala a ani jedna strana nemala navrch. Do bojov sa pridal aj Captain, Suppressors Lieutenant. Váha sa začala prevažovať v prospech Greyshields. Na bojisko dorazili posily v podobe jednotky Eradicators, ktorá si to strelecky rozdávala s Plagueburst Crawlermi. Tieto Daemon Engines postupne ubúdajú a vybuchol aj Foetid Bloat- drone (Captain je ťažko ranený, ostáva na 1W, umiera posledný skaut, ostáva len Aggressor a jeden Suppresor).

Do boja vyrazil Daemon Prince, ktorý trhá Warusitu na kúsky a spolu s ňou aj Lieutenenta. Posledný Aggressor sa vyrútil spolu s Captainom proti Princovi zla. Démonovi ostal 1W a prišla ta chvíľa kedy musí Captain Markus Cassus splniť svoju prísahu. Hrdinky zaboril chainsword hlboko do hrude démona. Zlo je takmer porazené. Práve v ten moment sa temnota rozostúpila a na Markusa zasvietil pás jasného svetla (Dlabin konečne nehodil 5+ na Twist)

Captain by sa však tešil predčasne. Death Guard sa snaží o posledný zúfalý krok. Posledná jednotka Plague Marines vyšli z ruín a zabili žiarivou plazmou zvyšky statočných bojovníkov. Posledná skazená guľka mieri na Captaina, ktorý ostal v hre ako posledný (5.kolo). Prišiel ten osudný hod na save.... 3+ znamenalo víťazstvo pre Impérium. Všetko ostatné znamená víťazstvo Choasu. Guľka sa však našťastie odrazila od prastarej zbroje Captaina (hodil som 4) a Greyshields opäť udržali bojovú líniu.


Stav po druhom kole:

Ultramarines boli zatlačený jednotkami Necronov, Adeptus Mechanicus roztrhali vlny Tyranidov a Greyshields udržali líniu proti Death Guard.


Posledné kolo súbojov prebiehalo medzi Greyshields a Tyranids, Necrons a Adeptus Mechanicus a poslednú dvojicu súperov tvorila Death Guard a Ultramarines.


Tretí konflikt sa odohrával nad nekonečnou spleťou podzemných katakomb. Ako Twist sme mali Fortified Catacombs (Každý hráč si mohol počas Deploymentu vybrať jednu INFANTRY, alebo SWARM jednotku a umiestniť ju to klasického deep strike).


Pred Greyshields stála posledná výzva. Museli odolať vlnám Tyranidov, ktorý doteraz prerazili každý obranný pokus Impéria. Všetky modlitby na planéte sa upierali na tento záverečný boj o obrannú líniu mesta. Greyshields museli čeliť vlne obrovských monštier (1x Hive Tyrant,1x Carnifex, 1x Toxicrene, 1x Exocrine, 1x Haruspex), hordám malých, rýchlych potvoriek (9x Ripper Swarm) a centrálnemu mozgu tejto Xenos zoologickej záhrady (1x Neurothrope).

Sily Impéria na nič nečakali. Zaútočili ako prvé. Bombardovanie bojiska neustávalo a do toho všetkého sa spustila ohlušujúca paľba do nepriateľskej línie. Pod náporom paľby Eradicatorov a Aggressorov padlo najväčšie nepriateľské monštrum - Haruspex. Monštruózna artiléria, Exocrine, utrpela veľké poranenia. Niekoľko skupiniek Ripper Swarmov tiež padlo. Tyranidi sa dostali do amoku a na hlavy Eradicatorov sa zniesla paľba. Celá jednotka padla. Skauti chrániaci bočnú líniu sa zmenili na kusy nesekaného mäsa pod úrokmi Carnifexa. Hive Tyrant zabil dvoch Suppressorov. Toxicrene rozpustil svojou kyselinou zbroj Redemptor Dreadnoughta, ktorý padol do sutí a ruín mesta. Bol to masaker na obidvoch stranách.

Druhá jednotka scoutov zabila zvyšných Ripperov. Aggressori pomstili smrť Redemptora a zmenili telo Toxicrena na kašu. Invictor Tactical Warsuit dorazil Exocrina a nabehol na Hive Tyranta a mlatili sa hlava nehlava. Odlietali kusy plechu a panciera, olej a krv striekali na každú stranu. Carnifex reagoval inštinktívne a pribehol na pomoc Hive Tyrantovi. Obidva monštra rozthali Warsuitu a zamerali svoje hmyzie oči na Capitaina, Lieutenanta a troch Aggressorov. Psichýcky utok Neurothrope nechal vybuchnúť niekoľko skautích hláv. Bojisko bolo plné mŕtvych monštier a tiel Space marines.

Aggressori konali bez rozmyslu s rozbehom sa hnali oproti Hive Tyrantovi, ktorému uštedrili plnú dávku paľby a spravili v ňom desiatky dier. Následne sa pustili do boja na blízko s posledným veľkým monštrom - Carnifexom. Monštru ostal 1 wound a Aggressori vďaka šťastene (rerol hodu na damage) skolili posledné monštrum Tyrandiov na bojisku.

Captain Markus Cassus dokázal ubrániť všetky línie, na ktorých stál.


Stav po treťom kole:

Death Guard donútila Ultramarines k ústupu. Necroni zatlačili Adeptus Mechanicus a Greyshields dokázali zastaviť valiacu sa vlnu hrôzostrašných Tyranidov.


Prvé boje o planétu Bekrin máme za sebou a už teraz viem, že určite nebudu posledné. Chcem sa poďakovať každému statočnému veliteľovi, ktorý sa pridal a bojoval o prvé frontové línie. Nižšie si môžete prečítať postrehy a dojmy jednotlivých hrčáčov.


Marek (Tyranids):

"Za mna to bolo Tentacle monstrum ... prvu hru vycucalo Jožkovému kapitánovy mozog .... proti Admechu loklo v objati Vanguardu, aby nemohli fall back a teda po nom nemohli strielat .... a Proti Greyshields,uplne odveci na random v svojom shootingu s tentaclami dala 15 damage dredovy."


Patrik (Necrons):

"No tak dobrý moment bol keď som hral proti Martinovy (Greyshields) a práve mi wipol unitu 20 warriorov, z čoho som bol docela slaný a hneď nato som sa vyvalil vpred destroyermi a rozkrájal mu dreadnaughtov. Takže taký roller coaster emócii. Top unita asi warriori, síce základná pechota ale robili bordel a zabiť ich bolo dosť tažké, docala ma ja prekvapili že vedeli docela slušne naložiť aj T7 jednotke."


Jožko (Ultramarines):

"Moji mvp boli scouti so sniperkami ktori rozdali z 10 vystrelov 3 mortal woundy. A co sa mi pacilo najviac? No asi ked Marek v prvej hre failol 2 charge a este som si stihol aspon raz zastrielat predtym ako ma dal dole."


Michal (Adeptus Mechanicus):

"Keď som prehral na body poslednu hru tak Cryptek chargol samotného kastelana z 2 woundami, ale ha som to savol a v zápätí som ho zabil na 2 rany."


Dlabin (Death Guard):

"Dron.. co vytankoval dreda 2 x hq a aggressorov. A celkovo hra s proti Greyshields celá. Prvá bol snowball proti mne a 3 som snowballol ja."


Martin (Greyshields):

"Za mňa bol jednoznačne MVP jednotka Eradicatorov, ktorí mali svoju premiéru. Top Tank hunter jednotka. Osobne sa mi páčili všetky tri hry a narrativne som si užíval prežívanie a hrdinské činy svojho kapitána. Najlepši moment však bol keď môj kapitán (s 1 woundom) porazil Nurgle Daemon Princa (tiež s 1 woundom) a to pomocou svojho chainswordu. Epická bitka, vystrihnutá z filmu. Najlepšie bolo, že kolo na to, Dlabin nehodil 5+ na Battlefield Twist a konečne sa rozjasnila obloha. Náhoda?"


Zdroj: Archív autora














75 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page