top of page
  • Writer's pictureMartin

Vojna o Bekrin - Warhammer 40.000 Event

Updated: Aug 6, 2020


Umierajúca planéta Oerhta padla. Sily Impéria a Canis Salient (jedna z troch hlavných síl Achilus Crusade) sa dali na ústup. Je však stále o čo bojovať. Greyhell Warzone patrí medzi najstaršie a najkrvavejšie bojiská systému Jericho Reach a každá duša Impéria sa musí postaviť nekonečným hrozbám a nočným morám, ktoré útočia na hranice Impéria z každej strany chladného vesmíru.

Boje sa presunuli na prah chrámového sveta Bekrin. Bekrin je centrum duchovenstva a náboženstva celej oblasti. Vládne na ňom svätá Ecclesiarchy a svoje zastúpenie majú všetky ozbrojené zložky Impéria. Táto pevnosť Empororovho svetla nesmie padnúť do rúk kacírov, zradcov, či hocijakej Xenos rase. Vojna o čistotu duše všetkých ľudí v oblasti sa začala.


Vojna o Bekrin je ďalším krokom vo veľkolepej kampani, ktorá odohráva v Greyhell Warzone v systéme Jericho Reach. Táto časť sektoru bráni jedna z troch vojnových zložiek Achilus Crusade s názvom Canis Salient. Po páde ťažobnej planéty Oertha, sa boje presunuli k chrámovému svetu Bekrin.

Warhammer 40.000 Event - Vojna o Bekrin, Kapitola Prvá, Vlna za Vlnou

Kedy: 8.8.2020 (41. milénia) od 9:00

Kde: MagicHammer herňa, Žilina

Čo: 3 hry Warhammer 40.000 9th Edition na 1000b - Eternal War Incursion misie

Event sa bude niesť v priateľskej atmosfére a budú naplánované 3 hry (cca 1,5 až 2 hodiny na jednu hru). Hry budú mať Narrative nádych a môžete sa tešiť aj na prekvapujúce zvraty a dopady podľa vášho hrania.

Počet hráčov: max. 8

Potvrdená účasť:

Jožko - Adeptus Astartes - kapitula Ultramarines (Impérium)

Martin - Adeptus Astartes - kapitula Greyshields (Impérium)

Dlabin - Death Guard (Chaos)

Marek - Tyranids - Hive Fleet Kronos (Xenos)

Patrik - Necrons (Xenos)

Michal - Necrons (Xenos)-


Ťažká palebná podpora regimentov Astra Militarum dostala rozkaz zabrániť v postupe nepriateľských síl a to za každú cenu. Na frontovú líniu mesta sa spustila ťažká kanonáda. Noc sa stala dňom a zem sa neustále triasla pod náporom explózií.

Pri hraní budeme používať špeciálne pravidlá z knihy Psychic Awakening: Pariah - Theatres of War. Konkrétne pravidlo pre bojisko War-Torn Shrine World.

Ďalším pravidlom bude Battlefield Twist, ktorý zmení podmienky boja pre každým zápasom.

Ďalším dynamickým prvkom bude náhodná pasívna vlastnosť objectivov.

Posledné pravidlo je pridanie dvoch nových Stratagemov, ktoré sa priamo viažu na bojovanie na vojnou zmietanom Shrine worlde.

Týmto eventom odštartujeme aj nový Crusade systém, ktorý je súčasťou 9. edície pravidiel Warhammer 40.000. Záujemcovia si budú budovať svoju vlastnú armádu, získavať skúsenosti, vojnové jazvy a vytvárať si tak vlastný príbeh v nekonečnej vojne, ktorá sa odohráva v Greyhell Warzone v systéme Jericho Reach.


Zdroj: Archív autora


45 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page