top of page

Vojna o Oerthu - Kapitola 2. - Boj

Updated: Jun 30, 2019

Vzduch na križovatke zaplnili svetelné stopy energetických projektilov a lúčov. Prieskumníci T'AU Empire na nič nečakali. Drony poletovali pomedzi ruiny rozpadnutých budov a XV25 spustila svoj burst cannon naplno. Belarius a jeho muži sa pritisli k stene polorozpadnutej budovy. Všade dookola odfrkávali úlomky ich chabého úkrytu. Nemohli tam zostať. Museli prevziať iniciatívu.

Belarius stisol aktivačnú runu svojho meča. Zapraskala statická elektrika. Jeho siluetu a okolie osvetlilo modrasté svetlo elektrických zábleskov tancujúcich okolo čepele power swordu. Bol čas zaslúžiť si úctu veteránov v kill teame.

"Viete, čo máte robiť! Tor so mnou! Ezekial a Kaleb krycia paľba! Anagar pravé krídlo!" zakričal seržant do voxu.

Nečakal na potvrdenie alebo súhlas. Dobre vedel, že jeho tím spraví presne to, čo sa od neho očakáva. Bez výhrad, bez výhovoriek, bez komentárov. Okamih po vydanom rozkaze sa ozvala burácajúca paľba Kalebovho frag cannonu. Tento zvuk prehlušil všetko, čo sa dialo na križovatke. Krycia paľba trhala kusy zo zvyškov budov na druhej strane ulice. Kaleb zamieril svoju paľbu na baštu troch pathfindrov, ktorí svojimi dlhými Rail puškami tvorili veľké nebezpečenstvo pre každého z nich. Tie pušky dokázali rozpoliť mariňáka na dve polovice, bez ohľadu na jeho power armour.

Ezekial sa tiež postavil a pridal sa k paľbe svojho brata.



"Nič moc, brat môj. Vieš o tom, že máš zabíjať plecháčov a nie betón?" Ozval sa vo vysielačke Ezekial a na záver pridal krátky úškrn. Kaleb sa len usmial. Bol uprostred paľby s najlepšou zbraňou Impéria a po jeho boku stál najlepší priateľ. V takúto chvíľu by dokázal s úsmevom na tvári aj umrieť. Tento okamžik bol dokonalý.

Krycia paľba začala zaberať a nepriateľa sa začali kryť. Belarius a Tor preskočili ruiny a rýchlosťou blesku si to zamierili priamo ku skrýši nepriateľov. Anagar Ghol, veterán White Scars, sa rýchlosťou geparda presunul na pravý bok ulice v snahe obísť protivníka.

Bojovníci T'AU však neboli žiadni primitívni orkovia. Dobre poznali bojovú stratégiu svojho súpera. Naproti Anagarovi sa vydala jednotka troch Dronov a najväčšia hrozba - XV25 Stealth Battlesuit Shas'vre. XV25 bola takmer neviditeľná a pomocou svojich trysiek letela ponad všetky prekážky. Pathfinderi tiež zareagovali na blížiaci sa nebezpečenstvo. Namierili svoje smrtiace zbrane na bežiacu dvojicu Deathwatch mariňákov. Bzučiace strely sa mihali okolo seržanta a jeho mentora Tora Lytanusa. Emperor ich však chránil. Sekundu predtým ako sa Belarius pritisol k stene, zahliadol ako sa jeden pathfinder rozletel na stovky krvácajúcich kúskov. Kaleb si mohol pridať ďalší zárez na svoju zbraň. Tor za behu spustil plne automatický režim svojho milovaného frag cannonu. Peklo sa mohlo začať. Jeho divoká paľba trhala drony na maličké súčiastky. Recon drona sa zrútila k zemi a začala divoko horieť.

Skupina dronov a XV25, ktoré pôvodne mierili k Anagarovi, sa náhle otočili a zamierili svoje zbrane na nekrytého seržanta Belariusa a Tora Lytanusa. Anagar neváhal a namieril svoju boltgunu na nepriateľov pred sebou. Prvá salva našla svoj cieľ. Dron zapraskal a spolu s elektrickým výbojom klesol k zemi. Zvyšok dronov a Battlesuita spustili masívnu svetelnú šou. Všetko s cieľom zabiť dvojicu odvážnych mariňákov, ktorí ohrozovali skupinu Pathfindrov. Belarius a Tor sa pritlačili k stene. Svetelné záblesky lietali všade na okolo. Na okamžik paľba ustala. Belarius a jeho starší brat sa na seba zo smiechom pozreli. Emperor ich skutočne chráni. Toto bola ta chvíľa. Toto bol ten okamžik, kedy sa seržantovi nahrnula do žíl dávka šťastia z bojového ošiaľu. Až teraz bojuje ako jeho bratia, až teraz je ich veliteľ. S pokrikom preskočil ruiny a automaticky švihol mečom. Jeho útok preťal prázdnotu. Stál totižto uprostred opustených ruín. Po pathfindroch nebolo ani stopy. Jediná zmienka nepriateľov boli rozbite, horiace drony všade naokolo.

"Sú preč! Plecháči sa stiahli!" Ozval sa vo vysielačke hlas Anagora. Na križovatke nastalo úplne ticho. Zvláštne ticho. Kill Team sa stretol pred zvyškami ruín, ktoré ostali po paľbe Ezekiala a Kaleba.

"Dobrá práca. Skontrolujte muníciu a spojte sa s vežou. Budeme potrebovať transport." Každý začal kontrolovať stav zásobníkov. Tor Lytanus skryte žmurkol na seržanta, tak aby to nevideli ostatní. Ezekial sa snažil skrz vysielač v helme nadviazať kontakt s Watchtower, nahlásiť stav misie a vyžiadať si transport na základňu.

Ticho. Nič. Prázdno. Ezekial nezachytil žiadny signál. Ani šum voxových vĺn, ani známe praskanie statickej elektriky. Vox mlčal. Bolo to zvláštne.

"Nemám signál. Ako keby tu žiadny nebol. Žiadne vlnové dĺžky. Dokonca ani šum." Nahlásil Ezekial.

"Skúšaj to ďalej. Poznáte protokol. Presunieme sa k najbližšej strážnici planetárnej gardy. Odchod za 2 minúty." Povedal Belarius a spolu s Torom sa presunuli niekoľko krokov od Kill Teamu. Seržant otvoril obrazovku na svojom predlaktí. Zelená obrazovka ukázala podrobnú snímku oblasti, v ktorej sa práve nachádzali. Mapa nebola už roky aktualizovaná a tak im ukazovala stojace budovy a ulice, ktoré už roky neexistovali. Pre nich bol však dôležitý smer. Museli sa presunúť k najbližšej strážnici planetárnej gardy. Musia sa tam dostať čo najskôr. To ticho sa nikomu nepáčilo. Neprirodzené ticho opusteného mesta.

Belarius zavelil k pochodu. Očami pozoroval okolie, no jeho myšlienky sa zapodievali práve tichom, ktoré ho s každým krokom ťažilo stále viac a viac.



35 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page