top of page
  • Writer's pictureMartin

Vojna o Oerthu - Kapitola 6 - Olej a krv

Boli všade okolo! Wulfgar si všimol troch Infiltratorov, ktorý sa rýchlo približovali na svojich štíhlych kybernetických nohách. Svojim vzhľadom a pohybom boli veľmi vzdialení človeku. V skutočnosti to boli viac roboti ako ľudské bytosti. Wulfgarovi udrel do nosa zápach oleja, krvi a spáleniny. Krok od neho ležalo dymiace telo najmladšieho člena jeho skupiny. Jagovi chýbala polka hrude a ruka. Tieto časti jeho tela sa premenili na dymiacu kašu. Zvyšok týmu spustil burácajúcu paľbu. Guľky trhali betón. Zvyšky ruín sa zas o niečo zmenšili. Paľba však nepriniesla požadovaný výsledok. Infiltrátori mali rýchlosť a precíznosť šelmy. V okamžiku stáli traja lovci pred Astartes.


Nubari nadvihol svoj heavy bolter v snahe ubrániť sa útokom jedného z Infiltrátorov. Chladná čepeľ útočníka sa niekoľko krát odrazila od zbrane. Iskry sa odrážali do všetkých strán. Už to vyzeralo, že bojovník AdMechu stráca švih a dôraz. Opak bol však pravdou. Nubar odrazu vykríkol a ostal stáť ako soľný stĺp. Ostrie nepriateľa mu napokon našlo slabé miesto medzi plátmi zbroje. Následne sa jeho bezvládne telo pomaly zosunulo do prachu bojiska.

Druhý Infiltrátor sústredil svoje útoky na Shoriela. Ten sa však poriadne zaprel a ponúkol svojmu protivníkovi len štít ovešaný pečaťami a pergamenmi s modlitbami. Andrus Polandrus namieril svoju combi- plazmu na siluetu bojovníka, ktorý práve porazil jeho brata Nubara. Možno to bola práve ľudská pýcha alebo radosť z víťazstva, ktorá spomalila naprogramované reakcie. Možno to bolo len šťastie. Jedno však bolo isté. Žiarivá modrá plazma zasiahla hrudník polo-robota, ktorý sa zrútil s podivným kvílením k zemi. Jeho hruď sa premenila na kašu dymiacej modrej plazmy, krvi a bublajúceho oleja.

Andrus nečakal ani sekundu. Okamžite sa zvrtol a súčasne zapol runu na svojom power sworde. Energia na čepeli tejto prastarej zbrane zapraskala a ožiarila blízke okolie. Z otočky rovno priskočil k Shorielovi, ktorý stále odrážal nekonečne, nepoľavujúce útoky druhého Infiltrátora. Stačilo niekoľko sekov a robotické telo sa rozložilo na súčiastky.

Posledný súboj prebiehal medzi Wulfgarom a veliteľom Infitrátorov. Dvaja bojovníci striedali výpady a obranu. Obaja sekali neuveriteľne rýchlo. Boj skôr pripomínal tanec dvoch znepriatelených bleskov. Keď sa čepele ich power swordov stretli, ozval sa výbuch elektriky a všade okolo nich vystrelili žiarivé blesky. Wulfgar ceril svoje ostré tesáky. Prirážal stále viac a viac. Po poslednom odraze útoku svojho protivníka, spravil rýchlu vývrtku, ktorú prepojil s pokľakom. Prekvapil Infiltratora a odsekol mu jednu kovovú nohu. Infiltrator reagoval podľa presného programu. Jednu kovovú ruku položil na zem a v neprirodzenom predklone sa okamžite rozbehol za neďaleký priemyselný kontajner. Wulfgar po ňom niekoľko krát vystrelil, no bez úspechu.

Dobre vedel, že majú len pár sekúnd do ďalšieho útoku. Musia ochrániť tela svojich padlých bratov a zistiť, prečo spojenci Impéria zaútočili. Kútikom oka zachytil, ako sa nepriateľský Ranger približuje k telu padlého Astartes. Reagoval okamžite. Hvizdol a pohľad uprel na kontajner. Andrus Polandrus a Shoriel sa ihneď rozbehli smerom k unikajúcemu veliteľovi Infiltratorov. Museli ho dostať. Samotný Wulfgar, rýchly ako skutočný predátor, preskočil ruinu a z výskoku zaútočil na postavu Rangera. Dopadol na prašnú cestu skôr, ako rozpolené telo zradcu. V tom mu okolo uší preletela plazmová strela. Zdvihol pohľad a zazrel dvoch strelcov. Mierili jeho smerom s plazmovými puškami. Pripravovali sa na ďalší výstrel. Ich tváre boli zahalené v tieni červenej, teraz už zaprášenej kapucne. Miesto očí mali pár modrých, zrakových aparátov. Vedel, čo musí urobiť. Vyrazil k nim s revom zvieraťa.


Andrus a Shoriel sa pritlačili k stene starého, zničeného kontajneru. Počas prenasledovania veliteľa Infiltrátorov sa dostali pod paľbu. Dva silné výstreli prehlušili ticho na ulici. Projektily trhali zvyšky budov.

"Ťažký kaliber. Sniper.", usúdil Andrus.

"Nič, pred čím by nás Emperor neochránil.", reagoval Shoriel a s novou modlitbou na perách sa chystal vyraziť vpred. Štíť držal pred sebou a snažil sa kryť seba a svojho brata. V momente, keď vyšli spoza rohu, uvedomili si pascu, do ktorej sa dostali. Veliteľ Infiltrátorov čakal na druhej strane kontajneru a okamžite zaútočil. Niekoľko úderov dopadlo na Shorielov štít, no taktika zradcu sa adaptovala. V sekunde sa presunul za Shoriela a ďalšiu pozornosť venoval Andrusovi. Ten dokázal síce odraziť prvý útok, no druhý pokus Infiltrátora uspel. Jeho meč sa zabodol hlboko do boku Andrusa. Ten urobil krok späť, až narazil na stenu kontajneru. Shoriel sa rýchlo otočil a zasadil svojmu nepriateľovi silný úder elektrickým palcátom. Infiltrator sa pod tlakom úderu zapotácal. Rýchlo sa vytiahol jednou mechanickou rukou na vrch kontejneru a zmizol z dohľadu. Shoriel priskočil k Andrusovi. Ruku mu priložil k rane. Stretli sa čelami a Shoriel odriekal krátku modlitbu požehnania od Emperora.

"Emperor ochraňuj.", vyriekol Shoriel a súčasne siahol po granáte. Odistil ho a vrhol ho so zavretými očami. Par okamžikov na to sa ozval spoza kontajneru výbuch. Prach sa rozvíril všade navôkol a spolu s ním dopadali na zem desiatky malých súčiastok. Fľaky krvi a oleja stekali zo steny zničeného kontajneru.


Wulgar zrýchlil a obratne sa vyhýbal nepriateľskej paľbe. Plazma tavila všetko, s čím sa dostala do kontaktu. Jediný zásah by ho stál život. Kľučkoval medzi ruinami, preskakoval prekážky a s vycerenými zubami kalkuloval svoje šance. V priebehu niekoľkých sekúnd sa ocitol pri strelcoch. Vôbec však nespomaľoval. V plnej rýchlosti narazil do malej postavy Rangera s červenou kapucňou a plášťom. Ten sa pod tlakom odrazil ako detská bábika a plnou silou vrazil do pozostatkov zničenej steny opodiaľ. Tento náraz ho stál vedomie. Ranger sa zosunul k zemi a nezachránili ho ani kybernetické podporné systémy a implantáty. Druhý strelec pochopil, čo bude nasledovať. Otočil sa v snahe uniknúť hnevu zúrivého veterána Adeptus Astartes. Wulfgar bol o dve hlavy vyšší a dva krát širší v ramenách. Jeho pokus bol však úplne zbytočný. Power sword ho, za zvuku praskania statickej elektriky, rozťal v páse na polovicu. Jeho útok prerušil len krátky výbuch.


Odrazu nastalo ticho. Žiadna streľba. Žiadne výbuchy, krik, či zvuk robotickej hydrauliky. Wulfgar sa zhlboka nadýchol. Boj skončil. Spoza rohu zborenej budovy vyšiel Shoriel podpierajúc Andrusa. Zvládli to. Nubar ešte stále žil. Wulfgar cítil jeho slabý dych. Jago to však nezvládol.

"Shoriel zavolaj do veže. Nech okamžite vyšlú Apotykara a ďalší tím.", Wulfgar prerušil ticho. Potom prikročil k AdMech strelcovi a zdrapil ho za malú hlavu s tvárou zakrytou za dýchacou maskou. Dobre vedel, že rozhovor, ktorý ho čaká s týmto poločlovekom, bude horší ako smrť.


Zdroj: Archív autora


47 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page