top of page
  • Writer's pictureMartin

Vojna o Oerthu - Kapitola 4 - Zhromaždenie

Wulfgar Stormstrider sedel vo svojej skromnej komnate. Interiér tvorila postel vystlaná kožušinou, malý stôl s terminálom a stojan na power armour a zbrane. Uprostred podlahy bola rozprestretá sivo-čierna kožušina fenrisianskeho vlka. Wulfgar sedel v tureckom sede s rukami položenými na kolenách. Bol úplne nahý. Jeho telo bolo pokryte stovkami jaziev a zahojených rán. Mal plešatú hlavu. Tvar mu zdobila hustá striebristá brada, fúzy a tisícky vrások. Iba tie prezrádzali jeho skutočný vek. Mal zatvorené oči a šepotom odriekaval modlitbu za Emperora a za Lemana Russa, primarcha Hviezdnych vlkov. Nikdy nezabudne na svoj ľadový domov a na desiatky rokov po boku svojich vlčích bratov.

Teraz však patrí do kapituly Deathwatch a jeho domov je tisícky svetelných rokov vzdialený. Teraz je na Oerthe. Hraničnej planéte Impéria, ktorej dych sa každým dňom skracuje. Z modlitieb ho odrazu vytrhol hlasitý zvuk sirény a blikajúce červené svetlo na obrazovke terminálu. Wulfgar vyskočil na nohy a prikročil k terminálu. Červené svetlo sa ustálilo a alarm utíchol. Watchmaster zvolal všetkých veliteľov do centrály na vrcholku Watchtower. Muselo sa udiať niečo závažné. Wulfgar neváhal ani len na sekundu. Okamžite zapol pomocných servitorov, ktorí boli pripravení vkuť jeho bojmi zjazvené telo do nástroja skazy a smrti.


Pred veteránom sa otvorili masívne hydraulické dvere zdobené modlitbami k Bohu Emperorovi. Za nimi sa nachádzala centrálna veliteľská miestnosť Watchtower. Obvod kruhovej sály vypĺňali desiatky terminálov, ktoré obsluhovali servitory. Niektorí mali namiesto rúk rady mechanických prstov. Iní nemali nohy a viseli zo stropu na dlhých, hrubých kábloch. Dominantou miestnosti bolo vysoké, masívne kreslo obklopené množstvom monitorov, ktoré viseli zo stropu. Okolo kresla bolo zhromaždenie všetkých veliteľov kill teamov Deathwatch. Na kresle sedel Watchmaster Cassius, veliteľ hliadky, strážca, ktorý nikdy nespí. Svojim kybernetickým červeným okom si prezeral zhromaždenie. Po jeho boku stál mocný psyker, Librarian Samiel. Tvár mal zahalenú v tieni kapucne. Opieral sa o svoju palicu - symbol rádu a sily. Velitelia vrhli svoje pohľady na Wulfgara a mlčky prikývli na znak pozdravu. Wulfgar poznal každého jedného. Bojoval s nimi, krvácal s nimi. Na znamenie úcty a rešpektu, ktorý veterán vzbudzoval, sa dav rozostúpil a nechal Wulfgara prejsť až pred Watchmastera a Librariana. Zhromaždenie mohlo začať.



"Vitajte bratia." Začal Watchmaster Cassius. "Pred niekoľkými hodinami sme prišli o kontakt so seržantom Belariusom a jeho mužmi. Boli vyslaní preskúmať hlásenie narušenie sektoru 356-21-5. Po výsadku sme stratili signál. Pred necelou pól hodinou sa nám podarila zachytiť táto nahrávka." Cassius pretiahol prstami runu z monitoru pred sebou. Reproduktormi sa spustila nahrávka do celej miestnosti.

Praskanie a šum.Ťažký pravidelný dupot. Lámanie kameňov a štrku. Dunenie výstrelov a výkrik bolesti. Vysoký, nepríjemný piskot. Neľudský škrekot. Praskanie a šum. Ticho.

Nahrávka skončila a spolu s ňou nastalo v miestnosti absolútne ticho.

"Počuli ste voxový záznam Comms špecialistu Ezekiala. Podľa všetkého došlo k boju. Netušíme však, či niekto prežil a akým hrozbám seržant Belarius čelil. Domnievame sa však, že by v tom mohli mať prsty sily Chaosu." Po vyrieknutí týchto slov sa Cassius pozrel na Librariana zahaleného v kapucni. Ten stále mlčal a sledoval bojovníkov okolo. Miestnosťou sa rozširoval tichý šepot.

"Preto sme sa stretli takto náhle." Pokračoval Watchamster Cassius. "Potrebujem niekoho .."

"Seržant Wulfgar Stormstrider a jeho bratia sa hlásia!" Prerušil veteránov chrapľavý hlas Watchmasterovu výzvu.


Na Cassiusovej tvári sa objavil nepatrný úsmev. "Emperor ochraňuj brat môj. Táto servo-lebka vám ukáže súradnice signálu." Pokynul hlavou a zo stropu priletela lebka bez sánky s jedným mechanickým okom a kovovou miechou. Z niekoľkých miest je vytŕčali z lebky antény. Servo-lebko začala poletovať okolo Wulfgara. Ten sa uklonil a zamieril s úsmevom na perách k východu odhaľujúc tak svoje ostré zvieracie tesáky.

"Ešte jedna vec!" Prerušil odchod veterána nečakaný výstup Librariana Samiela. "Niečo veľké sa blíži. Nad mestom sa zmráka. Cítim to..." Jeho hlas bol plný obáv a nevysloveného strachu. Wulfgar sa otočil, usmial sa ešte viac a vyriekol tú najzákladnejšiu modlitbu, ktorej veril celým svojim bytím.

"Emperor ochraňuj." Lov sa môže začať.




Zdroj: Archív autora

33 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page