top of page
  • Writer's pictureMartin

Prvý kontakt (Deathwatch vs. TAU) KILL TEAM

Mám tu pre vás prvý battle report! Na riadkoch nižšie sa dočítate o prvom kontakte 5 člennej kill team jednotky Deathwatch s vysunutou hliadkou T'AU Empire. Jedná sa o veľmi krátky battle report (prvé kolo rozhodlo o prevahe na bojisku) z hry Kill Team, ktorý sa odohráva na mining world Oertha v sýstéme Jericho.

Oertha je ťažobný svet, ktorému pomaly, ale isto dochádza dych a čas. Kedysi bohatá planéta sa stáva obeťou neúprosných ťažobných mechanizmov a obrovská ťažobná oblasť plná budov, strojov a života sa postupne mení na opustenú kolóniu Impéria. Civilizovaný svet sa pomaly sťahuje stále viac a viac do centra gigantického ťažobného mesta Oertiss, ktoré je posledným zdrojom nerastného bohatstva planéty. Tam kde predtým žili a pracovali milióny ľudí, nájdete len ruiny, prázdne ulice a opustené stroje a fabriky.

Systém Oertha však tvorí dôležitú hranicu medzi nepriateľmi Impéria a svetlom Emperora. Na planéte sa nachádza malá Watch Station, ktorá má tvoriť prvú obrannú líniu. Útok na planétu je len otázkou času. Okrajová časť opusteného mesta hlási narušenie bezpečnostného perimeteru a tu vstupuje do hry kill team seržanta Belariusa.


Misia: Sweep and clear (matched play mission)

Úlohou bolo breaknuť nepriateľský tím. V prípade ak by sa to nepodarilo, spočítajú sa víťazné body. 3 víťazné body za každý obsadený objective (na mape boli 4) a 1 víťazný bod za každého zabitého nepriateľa.


Deathwatch "Belarius's" kill team (99b)

Líder

Intercessor Sergeant (Bolt rifle, Powersword) 22b (Nicodemus Belarius - Blood Angels)

Špecialiti

Intercessor Gunner (Bolt rifle, Auxiliary grenade launcher, Auspex) 21b - Comms (Ezekial Seraphus - Dark Angels)

Veteran Gunner (Deathwatch frag cannon) 21b - Demolitions (Tor Lytanus - Imperial Fists)

Veteran Gunner (Deathwatch frag cannon) 21 b - Heavy (Kaleb Ikarion - Black Templars)

Zvyšok

Veteran (Boltgun) 14b (Anagar Ghol - White Scars)


T'AU Empire "Bukiho drsní TAUaci" (99b)

Líder

XV25 Stealth Battlesuit Shas'vre (Burst cannon, Markerlight & Target lock) 21b (Watana)

Špecialisti

Pathfinder Gunner (Rail rifle) 12b - Demolitions (Kasashi)

Pathfinder Gunner (Rail rifle) 12b - Sniper (Nomura)

Pathfinder Gunner (Rail rifle) 12b - Comms (Be'tol)

Zvyšok

MB3 Recon Drone (Burst cannon) 7b

MV1 Gun Drone (2x Pulse carbine) 7b

MV1 Gun Drone (2x Pulse carbine) 7b

MV1 Gun Drone (2x Pulse carbine) 7b

MV1 Gun Drone (2x Pulse carbine) 7b

MV1 Gun Drone (2x Pulse carbine) 7b


Scouting Phase

Tu to bolo celkom jednoduché (aj keď som si originál pomýlil číslo) a obaja sme si vybrali číslo 6 (Eliminate Sentries). Michal sa bál môjho pohybu pred začiatkom hry a ja som sa neodvážil dať nič iné, keďže viem ako to bolí po zásahu z jeho Rail rifle.

Deployment

Vyhral som hod o výber deploy zóny a vybral som si roh bojiska s poschodovou budovou a protivníkovi som nechal ruiny v opačnom rohu.

Deathwatch som naskladal pekne na seba, čo najbližšie k stredu bojiska. Michal si však vybral inú taktiku. Trojicu vyzbrojených Pathfinder Gunnerov si pekne postavil to krytu (spolu s MB3 Recon Dronom a trojicou MV1 Gun Dronov) a zvyšok umiestnil na ulicu medzi radu ruín. Dobre si totižto uvedomoval pohyblivosť svojich dronov a Stealth Battlesuita. Hra sa mohla začať.


1. KOLO


Initiative Phase + Movement Phase

Iniciatívu vyhráva Michal a automaticky dáva na svoju partiu Pathfinderov a okolitých dronov Ready žetóny, aby sa uistil, že budú strieľať ako prví. Trojica dronov, ktorá poletuje okolo Stealth Battlesuita, sa premiestňuje na druhú stranu ulice a snaží sa pokryť čo najširší palebný úloh.

Ja mam pred sebou neľahkú úlohu. Musím sa pohnúť tak, aby som využil čo najviac krytu a súčasne využil plný palebný potenciál Veteran Gunnerov a ich Frag cannonov. Prvý krok urobil Veteran s Boltgunom a zamieril si to krokom ku skupinke MV1 Gun Dronov a Stealth Battlesuitovi. Postavil sa tak, aby súper nedostal žiadny bonus z krytia. Ďalší na rade bol Intersessor Sergeant. Tam veľa možností nebolo a musel som sa čo najskôr natlačiť na jeho Pathfinderov. Na Advance som hodil 6 a vďaka tomu som sa postavil tesne za stĺp ruín a tým som si zachránil kožu (no ako sa to vezme, viz. nižšie). Posilnený týmto behom som poslal po stopách seržanta aj Veteran Gunnera s cannonom (Demolitions). Tam som však hodil jednotku na Advance. To bolo neprijateľné a cez CP som využil re-roll. Hodil som dvojku .... Tor Lytanus od Imperial Fists sa tak v relaxačnom pokluse postavil za seržanta a s malým srdiečkom čakal na nepriateľskú streľbu. Zvyšní dvaja členovia Deathwatch kill teamu sa pritisli k stene ruín a zamierili zbraňami.

Shooting Phase

V tejto fázy som sa troška zapotil a myslím, že Michal tiež. Movement Phase som totižto využil na 120% a to zabránilo Michalovi sústredenú paľbu na najnebezpečnejšie ciele. Ak by sa zameral na Veteran Gunnera s Frag cannonom (ktorý kryl postup svojich bratov ) vzadu, musel by čeliť budúce kolo nebezpečnému útoku na blízko. Nemohol však ani sústrediť paľbu na ciele pred sebou. Boli totižto v slepých uhloch a tak ich nemohol zacieliť plnou silou svojich Rail rifles. Musel preto rozdeliť paľbu.


Prvým cieľom bol Intercessor Sergeant s Power swordom. Do hľadáčika si ho zobral jeho Pathfinder sniper s bonusom od MB3 Recon Drona a druhého Pathfindera Comms. Trafiť ho nemal problém (3+ s prehadzovaním jednotky). Wound roll však nevyšiel a pre moje šťastie (a Michalovú smolu) nevyšiel ani jeho re-roll. Najnebezpečnejšia hrozba bola za mnou!


Rada bola na mne a tu som aktivoval Veteran Gunnera s frag cannonom v popredí. Ten stlačil kohútik a 8 autohitov bolo na svete. Naneštastie videl len MB3 Recon drona. Prehádzal som sa až k Injury hodu, ktorý uspel hodením 5-ky. Najväčší boost T'AU kill teamu umrel a ja som si pripočítal prvý víťazný bod.

Michal začínal šípiť, že je zle a zacielil svojho Pathfinder Gunnera (Comms) na Veteran Gunnera (Heavy) s frag cannonom. Bohužiaľ všetky výstreli minuli svoj cieľ. Veteran Gunner (Heavy) opätoval paľbu (musel však oba výstreli zacieliť na Pathfindera). Do rany sa vrhol MV1 Gun Drone a dal si mortal wound. Michal sám sebe hodil na Injury hode 4+ a dron sa zrútil k zemi. Nasledovala intenzívna paľba všetkých zbraní T'AU Empire na Veteran Gunnera (Demolitions), ktorý stál mimo krytu. Bohužiaľ šťastena pri Michalovi nestála a podarilo sa mu woundnuť len jeden krát. Môj hod na save nedopadol dobre, no v re-rolle som uspel (tu som postavením Veterána mimo krytu riskoval najviac a spoliehal som sa na kvalitu Power armouru). Nasledovala vypálenie Krak granátu od môjho Intercessor Gunnera a zabitie Michalovho Pathfinder Gunnera (Comms). Na Injury som opäť prehodil 5+ a tým som sa zbavil všetkých boost jednotiek na protivníkovej strane (získal som druhý víťazný bod). Čerešničkou bolo zabitie ďalšieho MV1 Gun Drona mojim Veteránom, ktorý si ich pekne obehol v predchádzajúcej Movement Phase (tretí víťazný bod).



Morale Phase + Záver

Nikto nemal flesh wound. Tu sa teda nič nedialo. Do hodu na Break test kill teamu som potreboval zabiť ešte jeden model T'AU Empire. Michal si však uvedomil, že zničením jeho Comms špecialistu a MB3 Recon Drona stratil najsilnejšie podporné jednotky a celá jeho armáda začala hitovať na 5+ alebo 6+. Navyše by ďalšie kolo čelil dvom Chargom. Preto vydal rozkaz a jednotku prieskumníkov stiahol mimo okrajový perimeter mesta. Seržant Belarius vedel, že toto nie je koniec a vojna o systém Oertha práve začala.

Na záver ešte musím dodať, že Michal mal skutočne smolu a počas celej hry dokázal hodiť len jeden úspech a aj ten som mu zrušil svojim úspešným re-rollom na save. Zato ja som v každom jednom hode pri útoku uspel a dokázal som tri krát prehodiť 5+ na Injury roll. Celá hra by možno vyzerala inak, ak by som vyhral iniciatívu a musel by som sa hýbať prvý. Takto som si mohol strategicky premerať kam sa mám postaviť, aby som mal všetky výhody na svojej strane.


Čoskoro sa dočkáte aj výpravnej verzie toto battle reportu. Čaká vás krátky príbeh o prvom kontakte Deathwatch kill teamu a prieskumníkov T'AU Empire.



120 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page