top of page
  • Writer's pictureMartin

Temnota sa rozširuje (DW vs. DG)

Nad posledným mestom Oerthis sa zmrákalo. Komunikační servitori ohlasovali straty v uliciach každú hodinu. Watchmaster sledoval pomalé umieranie svojho mesta. Čo sa tu deje? Prečo vesmír mlčí? Kedy dorazí záchrana? Čo skrývajú uctievači mechanického boha? Zradil AdMech Impérium? Tak veľa otázok a tak málo času. Jednotky Deathwatch boli roztrúsené po celom meste. Hasili požiare Choasu bez prestávky už niekoľko dní. Ochrancovia mesta strácali silu. Červené, blikajúce svetlo prerušilo tok myšlienok Watchmastera. Poletujúca servolebka levitovala pred jeho tvárou a vytvorila skrz svoje mechanické oko malý hologram. Hranice mesta boli opäť narušené. Tentokrát sa na severo-východe objavil zelený opar, ktorý pohlcoval veľkolepé ulice mesta ako keby boli maličké krabičky.

Do riadiacej veže vstúpil ráznym krokom mohutný Astartes. Tvár mal zahalenú v kapucni a na pravom náramniku mal zlatú podobu rohatej lebky. U pásu mu visel dlhý meč vytepaný zlatými runami.

"Cítim skazenú silu Chaosu! Je pred našimi bránami!" povedal Librarian Samiel počas svojej ráznej chôdze ku kreslu Watchmastera.

"Seržant Wulfgar a jeho Kill Team ťa počkajú v sektore Hab-block 5NE. Zastav nepriateľov Impéria! Emperor ochraňuj." Zaregoval na slová Librariana Watchmaster a bez ďalších slov poslal rozkazy seržantovi Wulfgarovi."


Misia: Tip of the Spear (Narrative Play Mission - Commander expansion)

Boje o mesto Oerthis sa stupňujú a do našich listov sa konečne dostali aj Commanderi. Hrala sa preto misia Tip of the Spear z Commander expansion, ktorá útočníkovi umožňovala pridať si do Kill Teamu Commandera. Brániaci sa hráč však prístup ku Commanderovi nemal. Mal za to body na svoju hordu.

Cieľom útočnika (Deathwatch) bolo dostať do deployment zóny obrancu čo najviac modelov. Pričom na konci hry dostal 1VP za každý takto presunutý model a 3VP za presunutého Commandera. Obranca zas získal 1VP za každý zabitý útočníkov model a 3VP za zabitie Commandera. Hralo sa na 4 kolá s premenlivou hernou dobou (na 3+ sa pokračovalo atď.) V rámci kampane sa hralo na 185 bodov.


Deathwatch "Wulfgar's" kill team (183b) (Martin - ja)

Commander

Primaris Librarian (Force sword) 81b (Samiel Zanthor) - Might of the Heroes, Forewarning, Psybolt

Líder

Veteran Sergeant (Storm shield, Power maul) lvl 2 - 25b (Wulfgar Stormstrider - Space Wolves)

Špecialiti

Veteran Gunner (Deathwatch frag cannon) 21b Demolitions (Tor Markov - Black Templars)

Intercessor (Bolt rifle, Auspex) 21b - Comms (Bethor Seraphus - Dark Angels)

Veteran Gunner (Deathwatch frag cannon) 21 b - Heavy (Jago Mirhen - Imperial Fists)

Zvyšok

Veteran (Boltgun) 14b (Zoreal Azdalon - Dark Angels)


Death Guard "Golchor's" kill team (181b = 20 modelov) (Dlabin)

Líder

Plague Champion(Power fist, Plasma Gun, Plague knife) 22b (Golchor the Pestilent)

Špecialisti

Plague Marine Gunner (Blight launcher) 18b Demolitions (Suppurax Thrax)

Plague Marine Fighter (Flail of corruption) 19b Combat (Malignus)

Plague Marine Fighter (Flail of corruption) 19b Zealot (Pustus Muttermould)

Zvyšok

5x Plague Marine (Boltgun, Plague knife) 14b

11x Poxwalker (3b)


Scouting Phase

Ja volím 6 (Eliminate Sentries) a Dlabin volí 3 (Disarm Traps). Scouting Phase nám teda nič nepriniesla a ide ďalej.


Deployment

Jednotky Deathwatch sa postavili do tvaru šípu s Librarianom Samielom na hrote. Postavili sa tak statočne proti horde (20 modelov na KT stole je doslova horda) Poxwalkerov a Plague mariňákov.


1. KOLO

Movement Phase

Movement je z mojej strany rýchla a možno neuvážená, všetko sa presúvá dopredu. Obidvaja Veteran Gunneri (s Frag cannonami) šprintuju smerom do zákopu v snahe pokropiť hordu poxwalkerov pred nimi. Chargovania protivníka som sa neobával. 4D6 autohity to istili. Zvyšok Kill Teamu nasledoval rovnaký príklad. Primaris Librarian úspešne chargol 2 nepriateľské modely. Seržant so Storm Shieldom toľko šťastia nemal a ostal čakať v bezpečí zákopu. Poxwalkeri samozrejme nechargovali mojich Gunnerov, no Plague Marines Fighter (s Flail of corruption) si to rovno namieril k Librarianovi. Do boja sa však našťastie dostal len jeden. Všetká strelecká sila Death Guardy si dáva status Ready!


Psychic Phase

Librarian sa spojil s warpom a vyvolal Forewarning (4++ save) a Might of the Heroes (+1S,+1A,+1T) na seba.


Shooting Phase

Blight Launcher a Plazma gun si hravo poradili s mojimi Veteran Gunnermi. Prichádzam tak o kľúčové strelecké jednotky a na streľbu mi ostáva už len Primaris Intercessor a Veteran. Oni našťastie prežívajú nepriateľskú streľbu bez ujmi. Nič to však nie je platné. Plague mariňáci odolávajú mojim streleckým pokusom. Dlabin získava 2VP za zabitie dvoch modelov.


Fight Phase

Librarian rozpoltil dvoch poxwalkerov svojim Force swordom. Hnisajúci Plague Marine s ostnatým Flailom of corruption sa zahnal a udelil môjmu Psykerovi jedno zranenie. Morálka sa nerieši.


2.KOLO

Movement Phase

Vyhrávam iniciatívu. Primaris Intercessor a Veteran charguju do línie Poxwalkerov v snahe preraziť (chýba im asi 1 palec, aby sa ocitli v protivníkovej Deployment zóne a zaručili mi tak 1VP za každého na konci hry). Librarian ostáva stáť v súboji s Plague mariňáka. Môj seržant sa vrhá do boja a úspešne charguje Plague mariňáka s Flail of corruption (ktorý je už v boji s Librarianom) a Plague Championa (s Plazma Gun a Power fistou). Overwatch našťastie minul. Dlabin charguje všetkým čo má po ruke a zmestí sa okolo mojich bojovníkov. Primaris Intercessor a Veteran sú kompletne v obkľúčení a do boja s Librarianom sa pripojí druhý Plague marine Fighter a ďalší poxwalker.


Psychic Phase

Opäť úspešne vyvolávam Forewarning (4++ save) a ako druhé kúzlo vyberám psybolt. Za cieľ si vyberám najbližšieho Plague mariňáka s Flailom. Kúzlo som vyvolal a Dlabinovi sa nedarí odolať poškodeniu na 5+ (Disgustingly Resilient). Mne sa na druhú stranu darí prehodiť 4 a Plague marine umiera.


Shooting Phase

V tejto fázy sa nič nekoná. Všetci členovia Deathwatch Kill Teamu bojujú na blízko.


Fight Phase

Ako prvý ide Veteran seržant. Horko ťažko sa mu podarilo preraziť prastarý pancier Plague Championa. Dlabin opäť nedokáže hodiť 5+ na Disgustingly Resilient a mne sa opäť darí prehodiť 4 a zabiť mu Championa. Nasleduje súboj Librariana a posledného Plague marine Fightera. Tu mi zachraňuje krk Forewarning. Odolal som každému útoku. Následne oplácam a úspešne rozsekávam Fightera (momentálne mám v nepriateľskej Deployment zóne Commandera a jeden model a teda získavam na konci hry 4 VP) no Poxwaker prežíva. Boj pokračuje v zákope, kde sa mi nedarí zabiť ani jedného poxwalkera a namiesto toho udelím len dva flash woundy. Poxwalkeri na oplátku zraňujú môjho Primarisa.



Moral Phase

Dvaja Poxwalkeri to nedali a s penou v ústach (a iných otvoroch) sa zmietajú v agónií.


3. KOLO

Movement Phase

Iniciatívu vyhráva Dlabin a posiela ešte viac Poxwalkerov na môjho Librariana. V zákopoch sa nič nemení. Primaris a Veteran ostávajú uzamknutý v boji na blízko. Môj Veteran seržant prichádza na pomoc Librarianovi.


Psychic Phase

Librarian zmení taktiku a pomocou 1CP úspešne vyvolal dva psybolty. Obidva výboje mentálnej energie našli svoj cieľ a dvoch poxwalkerom vybuchujú hlavy.


Shooting Phase

Nič sa nedeje


Fight Phase

Poxwalkeri v zákope nič netrafili a mne sa darí zabiť ďalšie dva kúsky. Librarian a Veteran seržant zabíjajú jedného Poxwolkera, no Librarian ostáva v boji.


4. KOLO

Movement Phase

Hod na iniciatívu vyhráva Dlabin a začína si uvedomovať, že takto sa proti Librarianovi nikam nedostane. Musí ho zabiť. Takticky presúva všetky svoje strelecké jednotky, aby mali lepší výhľad na Librariana a súčasne neboli v dosahu chargu môjho seržanta. Ja si premeriam poriadne bojisko a zisťujem, že je možne sa "takticky" schovať za neďaleký kontajner. Využívam preto Fall Back. Veteran seržant hodí na charge len 4 a tak sa mi podarí chargnuť len jedného Plague mariňáka.


Psychic Phase

Tu sa musím poistiť a tak vyvolávam (opäť úspešne) Forewarning (4++ save) a na seržanta Might of the Heroes.


Shooting Phase

Vďaka môjmu úskoku sa mi podarilo zablokovať výhľad takmer všetkým nepriateľským strelcom. Vystrelil na môjho Librariana len jeden! Tam mi samozrejme nič nehrozilo a Librarian uspel aj v tomto hode.


Fight Phase

Veteran Seržant nič nezabil. Boj v zákopoch priniesol dvoch mŕtvych Poxwalkerov, no stále ich tam bolo dosť. Môj Veteran dokonca utrpel flash wound!


Na konci kola sa hádzalo kockou, či bude boj pokračovať. Ak by pokračoval, mohlo by sa toho ešte veľa udiať a dokonca tam bola vysoká šanca, že sa Dlabinovi podarí zabiť zraneného Veterána a hlavne streľbou ohroziť môjho Librariana. Moja najväčšia šanca na víťazstvo bola v tomto jednom hode. Vrhol som kockou a padla 1. Hra sa ukončila a ja som získal 4 VP oproti Dlabinovím 2VP.


Záver

Skvelá a napínavá hra. Môj Librarian bol v neustálom ohrození. Modlil som sa za každý hod na save, za každý hod pri kúzlení a za každý hod na Injury. Librarian Samiel predviedol poriadny masaker a krájal hnijúce mäso Death Guardy ako maslo (pokazené maslo). Musím však povedať, že pri mne stála kocková šťastena a podarilo sa mi vyvolať každé jedno kúzlo a úspešne hádzať na save (neprehodil som 4++ len jeden krát). Tak isto mi veľmi pomohol vysoký charge v prvom kole. Veľké šťastie som mal aj pri zabití Plague Championa, ktorého Power fista by dokázala divy. Každopádne to bola zábavná hra a rozšírenie Commanders sa mi javí ako skvelé prehĺbenie hry Kill Team.

Zdroj: archív autora


91 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page