top of page
  • Writer's pictureMartin

Finále KT kampane - Tajomstvo (DW vs. DG vs. TS vs. SM)



10 dní uplynulo od prvého narušenia hranice mesta. 10 dní sa bojovalo a umieralo. Emperorovi služobníci, kacíri a Xenos pripravovali pôdu Oerthy na niečo väčšie- na stret, ktorý sa naveky zapíše do análov systému Jericho Reach. Na 10. deň sa začalo skutočné bojové šialenstvo. Na orbite planéty Oertha dorazila flotila Achiles Crusade, útočné formácie T'AU Empire a temné lode Chaosu. Noc sa stala dňom a vo vesmíre sa rozpútal boj gigantických korábov. Zatiaľ čo sa na povrch planéty hrnuli armády, pod jeho povrchom sa odohrával na 10. deň úplne iný boj.

4 Špeciálne tímy sa konečne dostali k pôvodu tohto všetkého. Hlboko pod povrchom posledného mesta Oerthis sa stretli elitní bojovníci Deathwatch, služobníci primarcha Ultramarines, zradcovia Emperora Thousand Sons a skazení prisluhovači boha Nurgle, Death Guard. Každý z nich sa ženie do epicentra tohto chaosu. Každý chce získať tajomstvo, ktoré Adeptus Mechanicus našiel v nekonečných tuneloch. Čo objavia? Bude to záchrana tejto planéty, alebo jej skaza?


Misia:

AdMech's Secret (Custom Narrative Mission + Commander Expansion)

Je to tu! Finále Kill Team kampane z prvých dní bojov o planétu Oertha máme za sebou. Do poslednej hry sa prebojovali Kill Teamy Deathwatch, Thousand Sons, Death Guard a Space Marines. Finálna misia bola šitá na mieru k príbehu, ktorý sa v kampani odohrával. 4 Kill Teamy sa dostali konečne do podzemia posledného mesta na planéte s cieľom získať tajomstvo Adeptus Mechanicus. Misia bola jednoduchá. Na konci každého kola získal hráč s najväčším počtom modelov v strede bojiska víťazné vody rovnajúce sa číslu kola. V prípade rovnakého počtu, rozhodovala prítomnosť Commandera. Misia mala variabilnú dĺžku (v 4. kole sa hádzalo na pokračovanie). Presné dispozície misie nájdete TU.



Deathwatch "Librarian Samiel's" kill team (Martin - ja) - 200b

Commander

Primaris Librarian (Force sword) 81b (Samiel Zanthor) - Might of the Heroes, Forewarning, Psybolt - Psyker

Líder

Veteran Sergeant (Storm shield, Power maul) 21b (Wulfgar Stormstrider - Space Wolves)

Špecialiti

Black Shield (Power sword, Strom shield) 25b (2.level) - Zealot (Shoriel Kaelon - Dark Angels)

Veteran (Combi plasma, Power sword) 20 b - Sniper (Andrus Poladrus - Ultramarines)

Veteran Gunner (Deathwatch frag cannon) 21 b - Heavy (Jago Mirhen - Imperial Fists)

Zvyšok

Veteran (Boltgun, Power sword) 16 b (Zoreal Azdalon - Dark Angels)

Veteran (Boltgun, Power sword) 16 b (Lothar Wolfson - Space Wolves)


Death Guard "Golchor's" kill team (200b) (Marek)

Commander

Lord of Contagion ( Plaguereaper Power axe ) 114b (Lord Kalban Deathbringer) - Strategist

Líder

Plague Champion(Power fist, Plasma gun, Plague knife) 22b (Golchor the Pestilent)

Špecialisti

Plague Marine Gunner (Blight launcher) 18b Demolitions (Suppurax Thrax)

Plague Marine Gunner (Blight launcher) 18b Heavy (Malignus)

Plague Marine Fighter (Flail of corruption) 19b Zealot (Pustus Muttermould)

Zvyšok

3x Poxwalker (9b)


Thousand Sons "Brotherhood of the Warpflame" kill team (199b) (Tomáš)

Commander

Exalted Sorcerer on Disc of Tzeentch ( Inferno bolt pistol, Power sword, Disc of Tzeentch ) 121b (Lord Kalban Deathbringer) - Psyker 2. level (Psybolt, Iron Arm, Misfortune.)

Líder

Twistbray (Tzaangor blades) 12b - 2. level (Xangor Xes)

Špecialiti

Rubic Marine Gunner (Soulreaper cannon) 20b - Heavy (Imhoden Takar)

Tzaangor (Tzaangor blades) 7b - Combat (Xeeth)

Tzaangor (Brayhorn, Tzaangor blades) 18 b (3. lvl) - Medic (Zuxok)

Zvyšok

Rubic Marine (Inferno boltgun, Icon of Flame) 18b , 2.level (Baste'q Kallisa )


Space Marines "Brutus's" kill team (200b) (Dlabin)

Commander

Primaris Captain ( Power sword, Master-crafted Assault bolt rifle ) 83b (Callius Brutus) - Strategist

Líder

Primaris Intersessor Sergeant (Bolt rifle) 18b (Cato Dysorius)

Špecialiti

Primaris Intercessor (Bolt rifle, Auspex) 19b (2.lvl)- Comms (Andrus Apollon)

Scout Gunner (Missle launcher) 17b - Heavy(Ollonius Tarentus)

Reiver Sergeant (Plazma gun) 18 b - Combat(Agnathio Tarentus)

Zvyšok

Primaris intercessor (Bolt rifle) 15b (Marius Aggennor)

Primaris intercessor (Bolt rifle) 15b (Gaius Chronus)

Tactical Gunner (Plazma gun) 16 b (Marius Castus)



Scouting Phase

Death Guard, Thousand Sons a Space Marines sa rozhodli pre možnosť číslo 3 a teda si vybrali D3 terén, ktorý pre nich nerobil problém. Ja som sa obával nastražených min na každom kroku, tak som sa rozhodol pre číslo 4.


Deployment Phase

každý si postupne umiestnil svojich bojovníkov. Tu moc priestoru na taktiku nebolo a každý si kryl svoje strany a súčasne pokukoval po portály v strede bojiska.


1. KOLO

Boj sa začal! Death Guard na nič nečakala. Lord of Contagion a a Plague mariňák s Flail of Corupption sa rozbehli smerom k portálu. Sprevádzali ich Poxwalkeri. Jeden sa dokonca, po šestke na kocke, dostal na portál. Krycia paľba Plague mariňákov sa zamerala na Space Marines. Emperor stál pri nich.

Space Marines sa preskupili a opätovali paľbu. Raketa zasiahla Poxwalkera na portály. Ten sa rozprskol ako stará, hnijúca paradajka. Mariňáci sa pomaličky a takticky priblížili k portálu. Reaver dobehol k portálu a vyčkával.

Deathwatch sa zameral na Thousand Sons. Líder s Librarianom obišli ruiny a zamierili smerom k portálu. Strelecké pokusy proti Thousand Sons zlyhali (udelený jeden flash wound). Ich Medic špecialista sa činil. Black Shield a Veterán sa rozbehli proti Thousand Sons a súčasne, aby boli na dosah portálu.

Thousand Sons držalo líniu. Takticky vyčkávalo. Skazený Psyker povolal chaotické sily warpu a zameral sa na najbližších bojovníkov Deathwatch. Black Shield a Veteran s Power swordom padajú v bolestiach k zemi. Deathwatch utrpel prvé kolo ťažkú ranu.


Portál nikto nekontroluje a tak sa neudeľujú žiadne víťazné body.


2. KOLO

Deathwatch ide prvý. Veteran Gunner s Frag cannonom a Sniper s Plazmou sa stiahli mimo dosah Thousand Sons. Líder so Storm shieldom vybehol na portál. Librarian pribehol k portálu so snahou ostať v kryte. Ich postup kryl posledný Veteran. Veteran Gunner a Sniper strieľali pri svojom ústupe po Thousand Sons no bezvýsledne. Librarian sa ochraňuje kúzlom na 4++ a posilňuje lídra Kill Teamu s Might of the Heroes.

Space Marines neprestala s paľbou po Death Guard. Zbroj jedného Plague Marine Gunnera nevydržala zásah plazmy a na jeho mieste sa objavila kôpka slizu. Nie je to však jediná obeť. Tactical Gunner s plazmou precenil svoje schopnosti a horúca plazma pohltila jeho telo (re-roll jednotky na ďalšiu jednotku vždy poteší). Na portál sa vyšplhal Reaver. Niekoľko výstražných rán letelo smerom na bojovníkov Deathwatch. Power armour ich však podržal.

Death Guard pokračoval v nátlaku na Space Marines. Na kontajnery sa zoskupila skupina strelcov, zatiaľ čo sa ich Commander úspešne chargol Deathwatch lídra schovaného za Storm shield. Jeden Poxwalker stojí ako živý štít pred skupinou strelcov. Plague Marine s Flailom úspešne chargol Reavera. Streľba z Blight launcherov opäť nepriniesla požadovaný efekt. Prichádzame k prvému stretu na blízko. Lord of Contagion nedokázal preraziť Storm shield Deathwatch lídra a ten mu opláca jedným woundom. Plague mariňák s Flailom zlyhal na plnej čiare. Reaver seržant však nedokáže preraziť jeho prastarú skazenú zbroj a tak ostávajú v tanci súboja bez kvapky krvi.

Thousand Sons sa konečne vydali na pochod. Jeden Tzaangor si to namieril priamo na portál. Druhá skupinka napochodovala do kráteru. Kúzelník priletel na pár palcov k stiahnutej dvojici Deathwatch bojovníkov. Jeden z nich padá pod náporom psyboltu. Druhý umiera v boji na blízko - kúzelník vytiahol triky z rukávu a po použití heroic intervention sa dostal do boja na blízko. Strelci si zobrali na mušku Lorda of Contagion. Udelili mu len jeden wound.


Portál dostal pod kontrolu Death Guard a teda získava 2 víťazné body (2. kolo).


3.KOLO


Space Marines posielajú do boja o stred ďalšieho Intercessora. K portálu sa pohol kapitán a Scout s raketometom sa preskupuje, aby mal lepší výhľad na Commandera Death Guardy. Nadľudské schopnosti tentokrát mariňákov sklamali. Scout nespôsobil nepriateľskému Lordovi of Contagion žiadne poškodenie. Líder a kapitán spoločnou paľbou rozstrieľali druhého Death Guard Gunnera s Blight launchrom. Intercessor a Reaver spoločnými silami zabili Plague mariňáka s Flailom. Druhý Poxwalker padá pod náporom paľby kapitána.

Deathwatch sa musela rozhodnúť. Librarian chargol skupinku zradcov Thousand Sons posilnený o save 4++ a Might of the Heroes. Veteran s Power swordom sa vyškrabal na portál, tak aby bol mimo súboja s Death Guard Commanderom. Líder so Storm shieldom ostal v súboji. Librarian ukázal svoje schopnosti s mečom a rozpoltil Thousand Sons Gunnera. Nezachránil ho ani bonus od Medica ( Dal som 2 damage a teda som hádzal 3 kockami na injury kvôli aure od Tzaangor Medica. Musel som prehodiť 3+, ale vybrať si kvôli aure najnižší hod. Šťastie stálo pri mne). Líder so Storm shieldom umiera v Psychic phase od psyboltu. Thousand Sons kúzelník má svoj deň.

Death Guard sa preskupili. Posledný Poxwalker pochoduje k portálu, pričom kryje pochod Plague Championa s Power fistou a plazmou. Plazma roztavila Space Marines Lídra. V boji na blízko sa sústredil Lord of Contagion na Primaris Intercessora, ktorého rozsekal na krvavé kúsky. Poxwalker umrel pod paľbou mariňákov, ale tým vlastne splnil svoj účel a zaručil život Plague Championovi na ďalšie kolo.

Thousand Sons zistili, že im dochádza čas. Exalted Sorcerer na disku preletel polovicu bojiska a v hneve zoslal psybolt na najbližšieho Deathwatch lídra. Ten umrel pod náporom uvoľnenej warpovej energie. Twistbray so svojimi nožmi charguje Commandera Death Guardy, no bez ďalšieho výsledku. V boji s Deathwatch Librarianom umrel Rubic Marine Gunner. Skupinka v krátery tak ostáva uväznená v súboji s mocným služobníkom Emperora.


Tretie kolo opäť patrí Death Guarde. Marekov Commander ovláda stále stred a teda sa dostal na 5 víťazných bodov.


4. KOLO


Thousand Sons Commander sa konečne dostáva na portál a snaží sa konečne odstrániť Death Guard hordu mäsa. Lord of Conatagion sa dostal na 2 životy. V krátery sa stále bezvýsledne bojovalo a Librarian ostal na 1 živote (Tomášovi vyšiel hod na ikonu a udelil tak 1 mortal wound) Twistbray na portály dostal po hlave od Lorda a už bez nej sa zvalil na zem.

Deathwatch má vo všetkom jasno. Víťazom sa nestane. Ostáva preto s Veteranom na strede a s Librarianom v boji so skupinkou Thousand Sons bojovníkov v krátery. Tam bohužiaľ nič nedokázal a ostal na 1 živote.


Space Marines konečne dostal na portál kapitána. Dokázal to tak, že Reaver opustil súboj a prešvihol sa ponad Exalted Sorcerera na druhú stranu portálu. Kapitán tak dostal dosť miesta na charge. Bohužial jeho blesky vrhajúci Power sword nič nezmohol. 10 000 rokov starý zbroj Lorda odolala.


Lord of Congation z Death Guardy sa napriahol svojou skazenou sekerou a odťal jedným švihom hlavu Twistbraya . Na portály však nie je miesto pre Plague Championa a kedže je každý s každým v boji na blízko tak len skanduje pod portálom meno svojho pána. Tým jeho kolo skončilo.


Na konci kola si opäť každý hráč hodil na automaticky obranný systém, ktorý vybudoval Adeptus Mechanicus okolo portálu. Osud bol neúprosný. Dlabinov Reaver dostal ranu od chrbta a umiera vo vlastnej krvi. Vďaka tomuto zásahu náhody nevyhráva na strede nikto. 4. kolo sa tak neudeľujú víťazné body.


Na konci 4. kola som hodil kockou, aby sme zistili, či bude hra pokračovať. Bohužiaľ nepokračovala a tak bolo všetkým jasné, kto získal prastaré tajomstvo ukryté pod povrchom mesta Oerthis. Death Guard sa stala právoplatným víťazom Kill Team kampane "Vojna o planétu Oertha", ktorá zaznamenávala prvých 10 dní bojov o túto planétu. Priebeh kampane nájdete TU.


Záver

Kill Team kampaň máme za sebou. Odohralo sa takmer 30 zápasov počas necelých piatich mesiacov. Kill Team sme si teda vychutnali do poslednej kvapky. Chcem sa poďakovať každému účastníkovi kampane, menovite Dlabinovi, Michalovi, Tomášovi, Marošovi a v neposlednom rade náhradníkovi Marekovi.


Týmto však boj o planétu Oertha nekonči, skôr naopak všetko sa práve začína a najkrvavejšie boje o umierajúcu planétu ešte len nastanú. Už čoskoro sa dozviete viac.


A ak sa pýtate, aké tajomstvo to vlastne Death Guard získala od AdMechu, počkajte si na záverečnú kapitolu krátkeho príbehu, ktorý moje Battle reporty sprevádza.




Zdroj: Archív autora


50 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page